Odnawianie Wizarda

• 7 Odpowiedzi
  • 1135 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odnawianie Wizarda
« dnia: Luty 03, 2009, 21:22:18 »
Witam wszystkich.

Jestem w trakcie odnawiania mojego Wizarda (wgrałem już nowy ROM, naprawiłem flexa).
Teraz chciałbym go pomalować

1) Co byłoby najlepsze do malowania? Czytałem na forum, że nalezy zeszlifować troche starą farbę a potem polakierować...widziałem że chłopaki malowali lakierem samochodowym, ale w moim przypadku byłoby to zupełnie nieopłacalne..

2) Znacie jakiś sposób na odnowienie ekranu? Chodzi mi o usunięcie zabrudzeń i takich drobniejszych rys...

*

Offline Little_Dirty

• 325
  • Sprzęt: Iphone 3G + Toshiba L40 + PSP S&L
Odp: Odnawianie Wizarda
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 04, 2009, 12:50:19 »
2) z tym nic nie zrobisz, jedynie wymiana na nowy

1) opłacało się to jakis czas temu,ale teraz, przy obecnej cenie wizarda.....może pastelami  :E

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 04, 2009, 13:20:57 »
Jak się w sumie nie ma nic od powiedzenia, to lepiej chyba nie mówić...

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 04, 2009, 16:43:47 »
co do ekranu to ja swój odnowiłem naklejając folie ochronną za 10zł ;)
dzięki temu znikły wszystkie rysy, a dodatkowo teraz nie widać odbitych palców ;p
a po nałożeniu foli musiałem skalibrować ekran ;/

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 04, 2009, 17:16:22 »
ja przymierzam się do malowania... na razie kupiłem papier ścierny (wodny) nie pytajcie mnie co to bo to kupował mój brat kumający te rzeczy :grin: ale mam problem czym czarodzieja pomalować..... może jakaś podpowiedź??? a i powiedzcie mi proszę na co najbardziej uważać podczas rozbierania sprzętu?
pozdrawiam  :)

*

Offline DeeJayBzyQ

• 260
  • Sprzęt: Herm300 T-Mobile
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 09, 2009, 12:06:02 »
Na YouTubie było jak ktoś pomalował Wiza na chroma... Fajnie wyglądało  :grin: Na necie swego czasu też widziałem różne sposoby malowania np. na czarno  :ok:
http://www.youtube.com/watch?v=mKcZl7UfvSA
« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2009, 12:24:37 wysłana przez DeeJayBzyQ »

*

Offline flywin

• **
  • 197
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 09, 2009, 15:43:19 »

*

Offline bimas

• 34
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 03, 2009, 15:12:14 »
Witam właśnie planuje też malowanie wizarda na czarny mat. Planuje pomalować klapkę baterii antenę klawiaturę i przód a panel metalizowany zabezpieczyć i wypolerować. I się zastanawiam co z guzikami są pomalowane sito drukiem więc po przemalowaniu ich będzie problem. Zamierzam przetrzeć wszystką  papierem wodnym gradacja od 1500 do 2500 jeszcze myślę klapka baterii przetarta gąbką, farba  akryl czarny mat kładziona aregorafem. Ramkę albo zdemontuje lub zabezpieczę i wypoleruje. Co wy na to.