nowy slot kart pamięci ??

• 17 Odpowiedzi
  • 2104 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Arii3

• *
  • 61
  • Sprzęt: HTC Wizard
nowy slot kart pamięci ??
« dnia: Lipiec 03, 2009, 12:15:39 »
Otóż dziś dostałem przejściówkę do micro sd żeby sobie wsadzić do mojego spv , ale gdy chciałem wsadzić no nie da się ani tak ani tak , więc biorę latarkę i patrze co jest a tu mi wyskoczyła malutka sprężynka , nie wiem od czego jest a po niej jakiś malutki odłamek plastiki , i po tym gdy wkładam przejściówkę tyłem wchodzi cała bez problemu ale nie widzi karty pamięci , natomiast gdy wkładam ją przodem , lewy kant karty adaptera wystaje lekko i nie da się go dalej wcisnąć , więc ja myślę że jednak mam zepsuty slot , da się go jakoś naprawić lub wymienić >?? kartę sformatowałem na sat i sat32 i nic .... proszę o porady :)

*

Offline goku88

• **
  • 101
  • Wierność jest nadzieją
    • Troche stuffu na komurki i nie tylko
  • Sprzęt: HTC Mozart 7
Odp: nowy slot kart pamięci ??
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 03, 2009, 12:57:17 »
rozkrec wiza (poradnik jak jest w faq) i zobacz czy nie masz w srodku jakiegos syfu mozesz tez sprubowac igla ale delikatnie zebys stykow nie polamal

Hmm jesli nie umiesz to sie naumiej :)

*

Offline Arii3

• *
  • 61
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 03, 2009, 14:12:25 »
mam poradnik jak rozebrać wiza ale boje się osobiście tego zrobić żeby czegoś nie spartolił , będę musiał jechać w krk :)

*

Offline goku88

• **
  • 101
  • Wierność jest nadzieją
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 04, 2009, 02:52:24 »
ja cie nie chce straszyc ale w wiekszosci serwisow pracuja fachowcy ze pozal sie boze jedno zrobia drogie spartola :D

*

Offline Arii3

• *
  • 61
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 04, 2009, 09:36:41 »
może akurat tym razem się uda znaleść takiego porządnego :)

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 04, 2009, 11:13:43 »
może akurat tym razem się uda znaleść takiego porządnego :)

Zapytaj w dziale serwisowanie, pewnie ktorys z forumowych serwisantow Ci pomoze.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline Arii3

• *
  • 61
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 04, 2009, 12:11:34 »
dzięki na pewno zapytam :) bo kartę mam  calu czas do slotu ale jej  nie widzi a mnie to irytuje heh

*

Offline karol6c

• 22
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 06, 2009, 04:22:04 »
nie boj sie rozbierac go sam:) nic strasznego tam nie znajdziesz a przynajmniej kasa w kieszeni zostaje:)... krakowskie serwisy pozal sie boze... mnie nikt nie pomogl... baa nawet sie zabrac nie chcieli (we wczesniejszym poscie pisalem co dolegalo). jesli potrzebowal bys jakichs czesci to pisz chetnie pomoge:)

*

Offline Arii3

• *
  • 61
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 06, 2009, 18:28:50 »
tak myślisz , jak znajdę więcej czasu to go rozbiorę , ale obawy będę miał mi szczególnie chodzi o ten slot dla czego nie widzi wogóle karty pamięci wchodzę w system pamięć , karta pamięci , całkowita pamięć karty :NIE  a mnie szlak trafia :D

*

Offline goku88

• **
  • 101
  • Wierność jest nadzieją
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 06, 2009, 19:10:07 »
sprubuj ta karte z przejsciowka sprawdzic w innym czytniku albo telefonie

*

Offline Piotrekk992

• **
  • 170
  • Nigdy nie rezygnuj z marzeń
  • Sprzęt: RAZR, HD2, 3G 8GB, 6650f
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 06, 2009, 19:30:24 »
Na pewno sobie poradzisz z jego rozebraniem, to jest bardzo proste, nie trzeba panikować :) Na początku rozbierz go i zobacz co tam Ci w nim nie pasuje. Może tą odskoczoną sprężynkę będziesz musiał gdzieś wstawić i tyle.

*

Offline Arii3

• *
  • 61
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 06, 2009, 20:01:43 »
powiem ci że jak dłubałem w slocie to wyleciała jakaś sprężynka i kawałek plastiku i karta wchodzi od tej pory ale wizard jej nie widzi

« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 11, 2009, 13:58:53 »
Jeżeli karta wchodzi do slotu a Wizard jej nie widzi to może poprostu źle zrobiłeś jej format !!!?
Powinna być formatowana w systemie plików 32kb ! - może to to, więc zrób format.

sorry 32kb oczywiście ! (już zmieniłem aby nie wprowadzać w błąd - a nawiasem mówiąc 16kb to wcale nie nowy system plików)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2009, 18:40:52 wysłana przez nn-aa »

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 11, 2009, 14:17:15 »
Jeżeli karta wchodzi do slotu a Wizard jej nie widzi to może poprostu źle zrobiłeś jej format !!!?
Powinna być formatowana w systemie plików 16kb ! - może to to, więc zrób format.

:O To jakiś nowy system plików 16kb  :worried:  :]
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline karol6c

• 22
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 14, 2009, 10:52:23 »
moj wizz mial tak ze porzy wyjeciu i wlozenik karty czesto jej nie widzial. pomagalo kilkakrotne wyjecie i wlozenie karty. za ktoryms razem zaskoczyl i znalazl:)

*

Offline Kokan

• **
  • 126
  • Sprzęt: THC TyTN II ; THC Magic ;]
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 14, 2009, 11:16:31 »
wtrace sie i napisze tak jakis czas temu urwalem zaczep trzymajacy karte w srodku wiec zrobilem operacje na otwartym czarodzieju pozbywajac sie sprezynki karta siedzi w slocie do konca i na sztywno bez charakterystycznego klikniecia wszystko smiga bez problemu chcac wladowac "lepszy" system zaczol wariowac nie widzial karty etc wiec przesiadlem sie na system H3rFinal po naszemu w nim sformatowalem karte do fat 32 (nie trzeba czytnika zeby zrobic to w kompie) nastepnie wrzucilem system Windows Mobile 6.5 CR86 THD v6.5.0.0.9 IE6_Widgets beta i wszystko smiga az milo zreszta o problemie z moja karta jest osobny temat OleYek  dzieki za pomoc
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2009, 11:19:04 wysłana przez Kokan »
Zabrania się:w podpisach (bez zgody administracji) umieszczenie grafik lub tekstów - większych, niż dwukrotność popularnych userbarów - czyli odpowiednio: 700x20px (w poziomie) lub 350x40px (w pionie).

*

Offline jr

• 449
  • Sprzęt: HTC Wizard / i780 PXIHH5 96dpi / ZTE BLADE
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 14, 2009, 13:03:42 »
Kumpel po imprezie bardzo odlotowej :banan: starał się wcisnąć kartę odwrotnie i uwalił zatrzask i dwie nóżki, spanikowany wpadł do mnie o pomoc.
Poradziłem mu by kopił przejście z mini na mikro, ów przejściówkę przylutował na stałe a karta mikro jest wymienna i w taki sposób ma nadal widoczną kartę i sprawny slot.

... jeszcze mam pytanko jaką masz kartę SD czy SDHC

*

Offline Arii3

• *
  • 61
« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 29, 2009, 15:21:22 »
chyba SD , ale miałem telefon w komisie i powiedzieli mi tak iż styki tam są przepalone czy pourywane i jakaś blaszka jest zepsuta i naprawa wniosła by ok 200 zł /..... więc zrezygnowałem