No i zrobiła się cegiełka z SPV

• 9 Odpowiedzi
  • 776 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

No i zrobiła się cegiełka z SPV
« dnia: Grudzień 07, 2007, 15:03:54 »
Zaczęło się wczoraj, zawieszka na Today`u, brak reakcji na przyciski...po kilku sekundach samoczynny restart. W momencie gdy podniusł sie do wyswietlenia today`a dziwne reakcje wyświetlacza, mryganie, rozmazany ekran i po chwili znowu restart. I tak już co chwila. Wyjałeb baterie, włożyłem, ale nie chciał sie uruchomic, na ładowarke tez nie reagował. Meczyłem sie z nim jeszcze troszke i wkocu załapał ladowanie i nawet sie włączył. Przez nocke juz go nie ruszałem, naładował sie na full, a rano jak chciałem włączyć bluetooth, znowu cyrki z ekranem i ciągłe resety.
Teraz juz nie moge go uruchomić, nie reaguje ani na ładowarke, ani na HR, na nic :(
Będę go rozbierał i obadam, czy może nie wysunęła sie tasiemka od LCD.

Stało sie to nagle, bez konkretnej przyczyny, nie robiłem zmiany ROM`u, ani nic szczególnego. Może poprostu padła płytka głóna, nie wiem, ale jestem zdegustowany :(

HTC TYTN II
8gb microSDHC

ROM: PDACornerUltimate.V21-21032
RADIO: 1.71.09.01

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Odp: No i zrobiła się cegiełka z SPV
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 07, 2007, 15:10:30 »
Stawiam na padnięty akumulator 
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 07, 2007, 15:21:45 »
No, ale tak nagle? Normalnie mi bateria trzymała po 4 dni bez problemu i....trrrrach, juz by zdechła? Fakt, że Wizard ma juz swoje dni, bo mam go od marca 2006.

Po weekendzie podłączyłem go do ładowarki sieciowej i na chwilke zaświeciła sie czerwona diodka kontrolna i zaraz zgasła. Później zostawiłem go na noc z łądowarką, ale nie ruszył. Dzisiaj podjadę po baterię i zobaczymy, ale to chyba rzeczywiście to, bo w service manualu wyczytałem, ze ta diodka po podłączeniu do ładowary ma sygnalizować właśnie zbyt niski poziom naładowania baterii.

« Ostatnia zmiana: Grudzień 10, 2007, 13:42:34 wysłana przez esselite »
HTC TYTN II
8gb microSDHC

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 07, 2007, 19:44:08 »
Mi bakteria zdechla z dnia na dzien a dokladniej z nocy na rano.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 10, 2007, 19:17:51 »
Bateryjka nowa nic nie daje, ale rozebrałem WIza i nie wiecie moze co to jest? szkałem w manualu, ale nie widze na cholere zeby cos takiego bylo gdzies zamontowane, moze ta blaszka ma gdzies stykac, a nie styka i dlatego nie ma zasilania :(

HTC TYTN II
8gb microSDHC

*

Offline leszekcce

• **
  • 151
  • Sprzęt: HTC Magic
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 10, 2007, 19:49:09 »
Mi tez coś takiego z wizarda wypadło :) Ale wydaje mi się ze to blaszka do przytrzymywania rysika, więc założyłem ja na ta śrubkę która jest kolo wejścia na rysik, i koniec blaszki wchodzi do tej dziurki na ryski, nie wiem czy tak to ma być, ale rysik dzięki temu się nieźle trzymał :)

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 10, 2007, 19:56:36 »
Ta blaszka jest od stylusa.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 10, 2007, 20:09:50 »
witam tez kiedys miałem takie obiawy w h3760 i niestety okazało sie ze to płyta głowna padla pozdr.

« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 10, 2007, 23:05:54 »
witam tez kiedys miałem takie obiawy w h3760 i niestety okazało sie ze to płyta głowna padla pozdr.
ehhh...nie jest to pocieszajace, bo mialem po tym miec kaisera, ale jeszcze za wczesnie, za drogie sa. kurde pewnie nie oplaca sie go naprawiac, gdzies na forum wyczytalem ze 700 zeta chcieli za wymiane plyty, u mnie raczej nic innego nie padlo.
HTC TYTN II
8gb microSDHC

*

Offline leszekcce

• **
  • 151
  • Sprzęt: HTC Magic
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 11, 2007, 00:15:49 »
Na allegro czasami trafiają się taniej płyty ( jak ktoś rozwali wyświetlacz to sprzedaje resztę na części )
A za 700 zł to na allegro nowego wizarda kupisz :)