Niska temperatura + Wyświetlacz

• 5 Odpowiedzi
  • 640 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wicherson

• 38
  • Zbanowany administrator
    • Rocik Blog
  • Sprzęt: HTC Magic && HTC Wizard
Niska temperatura + Wyświetlacz
« dnia: Styczeń 10, 2009, 09:04:40 »
Witam
Posiadam Wizarda G4 kupiłem go jakiś czas na allegro ale miałem tylko 7dni gwarancji. Teraz widzę ze gdy chwile telefon będzie w dość chłodnym pomieszczeniu lub na dworze to ekran przestaje się 'odświeżać' i pojawiają się paski. Gdy troche potrze o rękaw ekran zaczyna działać normalnie(tarciem rozgrzewam wyświetlacz :D ) Jest na to jakaś rada? Nie chce go otwierać i przyklejać kawałku foli aluminiowej gdyż wątpię aby to było to (ale mogę się mylić ;D) a otwarcie i złożenie Wizarda wydaje mi się bardzo trudne ;(

PS. Szukałem tematu z podobną sytuacja (Wizard i zimno) i nic nie znalazłem, jeśli taki temat jest przepraszam
HTC Magic && HTC Wizard

Regulamin się kłania

Odp: Niska temperatura + Wyświetlacz
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 10, 2009, 17:49:48 »
na 99 % to  wina flexa :) tak  wiec powinienies go podkleic:) na moim poprzednim wizardzie tak  wlasnie bylo jak u ciebie przez jakis czas meczylem sie z tym  wciskajac power i znowu dzialal:) ale postanowilem  zabrac sie za ta tasme i  od razu zero problemow -jakies pol roku bo pozniej go zgubilem :( ale jesli ktos go teraz ma napewno nie powinien miec takich problemow z ekranem:)

*

Offline wicherson

• 38
    • Rocik Blog
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 11, 2009, 04:20:20 »
No to i dobra wiadomość i zła bo jeśli to jest to to niski koszt naprawy ale jednak sie boje troche otwierać ten sprzęt. Otwierałem już rożne cuda typu Sony Ericsson, Nokia, Siemens etc. na części pierwsze ale Wizard im nie dorasta. Później zedytuje ten post i napisze czy pomogło żeby było na przyszłość.
HTC Magic && HTC Wizard

Regulamin się kłania

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 11, 2009, 12:34:53 »
spokojnie bez nerwow odkrecaj  srubki:) jedynym  problemem moze byc sciagniecie klapki na aparacie 3ma sie ona na 4 zatrzaskach jeden  po lewej  1 po prawej i 2 u gory

*

Offline wicherson

• 38
    • Rocik Blog
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 11, 2009, 14:30:20 »
Jestem w trakcie i juz mam byka :| Ułamał sie ząbek od regulacji głośności nie wiem kiedy, może cos w zastępie przykleję
HTC Magic && HTC Wizard

Regulamin się kłania

*

Offline DeeJayBzyQ

• 260
  • Sprzęt: Herm300 T-Mobile
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 21, 2009, 09:58:00 »
Standard  :ok: suwak głośności podobno pasuje od któregoś SE (było tu na forum i opcja z wtopieniem szpilki też, ale mi akurat nie wyszła)
Ja mam teraz Hermesa (zdrada poczciwego Wizarda!:evil:) i tam masz pokrętełko bez ograniczenia w obie strony  :wink: