NIECZYTA SIM CARD m3000:( pomocy

• 6 Odpowiedzi
  • 467 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 03, 2007, 01:03:51 »
Witam  mam pytanie posiadam od niedawna pdafon i mam problem - mianowicie dzis rano jak zwykle wstalem do pracy wzielem telefonik i wyciagalem rysik ( i tu zaczyna sie problemik), gdy zaczelem wyciagac okazalo sie ze druga polowa zostala w srodku :(, postanowilem wyciagnac - przez to ulamal sie plastik od podtrzymania rysika i niewiem czy zarysowal jakies sciezki - przestal czytac mi karte sim.
Jestem z niego bardzo zadowolony ( nie chce nic innego), oddal bym go gdzies do serwisu ale problem jest w tym ze jestem z dala od polski a tym serwisom nie ufam:( - czy posiada ktos moze jakis informacje na temat plyty glownej, dokladnie pod rysikiem jakie sciezki od czego sa chcialbym go naprawic . . :(
Szukalem tematu na forum i niemoglem znalezc
Prosze o pomoc z gory bardzo dziekuje wszelkie informacje prosze slac na maila rombanek22@gmail.com

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 03, 2007, 08:05:08 »
Na początek jeśli chcesz się do tego zabierać to zacznij od rozebrania telefonu i stwierdzenia co faktycznie zostało uszkodzone.

Witam mam pytanie posiadam od niedawna pdafon i ....

Jak sam dobrze zauważyłeś, nazwałeś to "pdafon", czyli nie smartfon. Twój sprzęt to pocket pc phone edition, i w tym dziale powinieneś szukać poprawnej odpowiedzi i pomocy.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

pdafon
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 03, 2007, 19:57:43 »
Telefon rozebralem i niewidzialem zadnych ubytkow (uszkodzen) ale wydaje mi sie ze przeciolem jakas sciezke na plycie pod rysikiem lub cos moze zwarlem wyciagajac plastick.
poszukam pod pda dziekuej i przepraszam za pomylke

*

Offline cytryna

• 2390
  • Herb Pruszkowa
  • Sprzęt: Nokia N70 BLACK, FS N520
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 03, 2007, 22:37:47 »
może zacznij od przeczyszczenia karty sim ( styki - spirytusem ) i zobacz w jakim stanie są styki gniazda sim.

*

Offline ornitolog

• 2466
    • Odkrywczy
  • Sprzęt: Nokia Lumia 630
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 04, 2007, 12:08:05 »
i sprawdz czy karta sim po włożeniu jest dobrze docisnięta do styków w wizardzie

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 04, 2007, 12:15:25 »
jesli chodzi o takies sprawy zwiazane z ( czytnikiem, czy karta sim) to wszystko sprawdzilem dokladnie jedna ewentualnosc zostaje albo oprogramowanie cos zle dziala albo jest gdzies sciezka lub jakis uklad uszkodzony( oprogramowanie molski 2.3 - jest ) i bardziej potrzebuje jakis schemacik plyty glownej do tego pdafonu na drobnych naprawam wiem co nieco. Inne sim zakladalem, a stalo mi sie to przy wyciaganiu czesci plastikowych polamanych co trzymaja rysik wiec napewno gdzies tam jest problem w zasiegu rysika :( ( moja wina) wiec jak by ktos posiadal schemat bym byl bardzo wdzieczny. Narazie oddalem telefon do tutejszego serwisu ale jak sobie nie poradzi wysylam do posli, moj znajomy ma serwis i pewnie sobie z nim poradzi jak mi sie nie uda :). mam taka nadzieje, w ostatecznosci bede musial kupic jeszcze jeden taki, albo plyte albo caly, . :(

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 07, 2007, 15:50:35 »
bardziej chodzi o sciezki ktore sa pod rysikiem bo tam jest jest uszkodzenie, tego jestem pewien dlatego prosilbym o schemat płyty
pozdrawiam