Nie laduje i sie nie wlacza M3000

• 3 Odpowiedzi
  • 802 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nie laduje i sie nie wlacza M3000
« dnia: Lipiec 21, 2010, 10:48:13 »
Witam.

Jestem posiadaczem produktu HTC sprzed kilku lat o nazwie SPV M3000 ktory aktualnie ma z 2,5 roku (na pewno jest po gwarancji).

Niestety ostatnimi czasy robilem dosc rzadko backup danych wiec moj ostatni ma z pol roku, dlatego mam teraz klopot odzyskac SMSy i co najwazniejsze kontakty zapisane w pamieci telefonu.

Ostatnimi czasy coraz czesciej mialem problem z ladowaniem telefonu, tzn po podlaczeniu do zasilania zaswiecal sie na pomaranczowo a w efekcie sie nie ladowal, albo wrecz zapalal kontrolke ktora swiecila po odlaczeniu od zasilania nawet, a telefon w praktyce tylko troche sie ladowal pozniej jakby sie zawieszal.

Uznalem ze cos moze nie laczy i mialem zamiar zrobic mu Hard Reset, ale nie mialem czasu na pozniejsza zabawe z nim wiec odwlekalem to w czasie.

W tym momencie doszlo do sytuacji kiedy bateria prawdopodobnie jest juz tak slaba ze nawet ekran powitalny sie nie wyswietli, podlaczenie do kilku ladowarek nie zapala kontrolki.

W sumie na telefonie nie zalezy mi tak jak na kontaktoach w jego pamieci wiec chcialem sie dowiedziec jak odzyskac z niego dane?
Da sie jakos na krotko podlaczyc baterie do zasilacza i ja naladowac - moze wtedy wstanie, bo cos odpowiedzialne za prostowanie napiecia moze uleglo uszkodzeniu...

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
Odp: Nie laduje i sie nie wlacza M3000
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 21, 2010, 11:20:15 »
Aku jest opisane, + i -
Prąd bezpośrednio z zasilacza powinien być ograniczony do 0,3A
nie wiem czy do całkicie rozładowanego aku Wiza to zadziała, ale do innych aku stosuję taka ładowarkę w podróży.

*

Offline Wafer

• 28
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 21, 2010, 13:45:17 »
Do pierwszego i ostatniego pinu, tam gdzie wtyka się baterię podłącz 3,4V ~300mA, i bedzie smigal ;)

Pozdrawiam.

ps. nie pomyl plusa z minusem ;)

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 25, 2010, 21:51:31 »
Sprawdź tez styki telefonu do akumulatorka mi jeden się odgiął i tez miałem podobny objaw,teraz działa spokojnie :)