Witam.
Jestem posiadaczem produktu HTC sprzed kilku lat o nazwie SPV M3000 ktory aktualnie ma z 2,5 roku (na pewno jest po gwarancji).
Niestety ostatnimi czasy robilem dosc rzadko backup danych wiec moj ostatni ma z pol roku, dlatego mam teraz klopot odzyskac SMSy i co najwazniejsze kontakty zapisane w pamieci telefonu.
Ostatnimi czasy coraz czesciej mialem problem z ladowaniem telefonu, tzn po podlaczeniu do zasilania zaswiecal sie na pomaranczowo a w efekcie sie nie ladowal, albo wrecz zapalal kontrolke ktora swiecila po odlaczeniu od zasilania nawet, a telefon w praktyce tylko troche sie ladowal pozniej jakby sie zawieszal.
Uznalem ze cos moze nie laczy i mialem zamiar zrobic mu Hard Reset, ale nie mialem czasu na pozniejsza zabawe z nim wiec odwlekalem to w czasie.
W tym momencie doszlo do sytuacji kiedy bateria prawdopodobnie jest juz tak slaba ze nawet ekran powitalny sie nie wyswietli, podlaczenie do kilku ladowarek nie zapala kontrolki.
W sumie na telefonie nie zalezy mi tak jak na kontaktoach w jego pamieci wiec chcialem sie dowiedziec jak odzyskac z niego dane?
Da sie jakos na krotko podlaczyc baterie do zasilacza i ja naladowac - moze wtedy wstanie, bo cos odpowiedzialne za prostowanie napiecia moze uleglo uszkodzeniu...