Nie łączy się przez USB. XP wyrzuca uszkodzenie urządzenia USB

• 7 Odpowiedzi
  • 629 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jak w tytule, nie mogę połaczyć go z kompem. Łączy się na sekunde i wywala błąd, znowu łączy i tak ciągle.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: Nie łączy się przez USB. XP wyrzuca uszkodzenie urządzenia USB
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 30, 2007, 20:10:53 »
Najnowszy AS jest, kabel dobry, patrzyles czy na innym USB idzie?
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 30, 2007, 20:14:57 »
Właśnie nigdzie nie chce się połączyć. Mam jeszcze Hermesa i ten nie wywala żadnego błędu na tym kompie. Czy może to być zależne od Bootloadera? Bo staje na BL i dalej nie pójdzie. Generalnie tel uwalony. Nie można wgrać też romu z karty bo nie reaguje na klawisze.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 30, 2007, 20:30:32 »
Właśnie nigdzie nie chce się połączyć. Mam jeszcze Hermesa i ten nie wywala żadnego błędu na tym kompie. Czy może to być zależne od Bootloadera? Bo staje na BL i dalej nie pójdzie. Generalnie tel uwalony. Nie można wgrać też romu z karty bo nie reaguje na klawisze.

Podlaczasz uwalonego Wizarda pod PC i sie dziwisz, ze nie chce sie polaczyc?  :terrified:
Dobrze zrozumialem?

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 30, 2007, 20:50:43 »
Tak mi się wydaje, że sam sprawnie działający BL powinien się połaczyć pokazując USB i komunikując się chociażby przez mtty, ale on nie chce się łaczyć. Dlatego się zastanawiam czy BL też może ulec uszkodzeniu i jak to sprawdzic lub zmienić. Nie wiem tylko czy problem jest tylko w kwestii softu, czy może dołączyło się uszkodzenie sprzętu.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 30, 2007, 20:57:07 »
Na przyszlosc jak zadajesz pytanie to napisz maksimum informacji w pierwszym poscie, bo tak dopiero po trzecim wiadomo o co Ci chodzi. Tak jakbys napisal ze samochod nie dziala a po godzinie w koncu napisal, ze nie dzialo bo kolo odpadlo...

Wracajac do tematu jak jestes w trybie BL to AS nie zaskoczy w zaden sposob ani nie pokaze sie sie polaczyl. jedyny znak to taki ze na wyswietlaczu PPC pojawi sie napis USB.

Poza tym z tego co pamietam to do MTTY AS chyba musi byc wylaczony (ale tego nie jestem do konca pewien)

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 30, 2007, 21:28:43 »
Do tego momentu nawet nie dojdę bo telefon nie jest wykrywany (kłóci się z systemem - wiesz że za pierwszym razem jak system widzi urządzenie to instaluje sterowniki typu "installed RNDIS device" - tutaj nawet tego nie może zrobić). Właśnie chodzi mi o to czy problem  powyższy może wynikać z uszkodzenia "fizycznego". Problem pojawił się podczas "stawiania" systemu z karty. Najpierw BL przestał reagować na kartę (nie można było z niej sczytać bo żaden klawisz nie reagował) a potem wyskoczył problem z USB.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 30, 2007, 21:59:26 »
Oczywiscie ze moze. Wystarczylo ze uszkodzil sie BL i telefon ma plyte glowna do wymiany.