Witam!
Na wstępie chciałem przywitać się ze wszystkimi z forum bo jak widać jestem nowy.
Mam problem mianowicie taki: Zakupiłem telefon jakieś 2 miechy temu spv m3000 (oranżada) i niestety ciągle mam problemy ponieważ restartuje się codziennie sam i oczywiście zawiesza. Doszedłem wiec do wniosku czytając bardzo dużo postów ze trzeba zmienić ROM. Wiec po wielu godzinnych próbach nie przyniosło to efektu. Wykonywałem to według copymekara
http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=46294&highlight=zmiana+romu nawiasem mówiąc suuuuper napisana instrukcja zmiany Romu.
mój sprzęt to:
Wersja pamięci ROM 2.22.1.1 PLK
Wersja radia 01.04.10
wersja protokołu 4.0.13.17
Wersja pamięci ExtROM 2.22.1.101
Wersja operatora 12.22.9.101
Ciągle pojawiał mi się błąd "error[296] Upgrade only
this NBF file cannot be used for your PDA phone. Please get newer NBF file "
lub też error 300. Nie ukrywam próbowałem wgrać dosłownie z 10 różnych ROM-ów i nic nie pomogło. Wcześniej oczywiscie sciągnąlem CID za pomocą aWizadra i pokazało się done.
Więc proszę o napisanie mi wmiare możliwości jaką paczkę mogę wgrać na moją wersję romu i jesli nie sprawi to kłopotu to wyjaśnienie co to jest G3 i G4 ( czy ja mam G4 bo wyczytałem gdzieś na googlach że pierwsza cyfra protokołu to jest właśnie numer G)
Od romu oczekuje poprostu stabilności i wymagam bajerów może być ang chociaż jeśli jest możliwość to wolałbym Pl
Aha i bardzo prosiłbym nie odsyłać mnie do wyszukiwarki bo spędziłem już dobrych kilkanaście godzin czytając i nic..