Na co zwrócić uwagę przy kupnie używanego SPV M3000

• 4 Odpowiedzi
  • 685 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Na co zwrócić uwagę przy kupnie używanego SPV M3000
« dnia: Listopad 27, 2008, 13:26:41 »
Witam,

Na początku chciałbym się przywitać, ze wszystkimi użytkownikami forum.
od jakiegoś czasu, interesuje mnie kupno SPV M3000.

Nie wiem na co powinienem zwrócić uwagę, jeśli już go będę miał w rękach. Interesuje mnie kupno telefonu uzywanego.
Ten, ktory juz sobie upatrzylem, ma wgrany WM 6.1.

cytat z aukcji '  .Jedynym mankamentem jest to ze z tylu nie trzyma sie klapka  '

a dokladnie jakoś odstaje od telefonu (korpusu?)

czy to faktycznie jest koszt paru zł..? na zdjeciach nei bylo widac, zeby cokolwiek odstawalo od telefonu...

jak to jest z wifi ? czy telefon bez problemow wykrywa i laczy sie z sieciami bezprzewodowymi ?
mam w domu udostepniona siec WLAN,  czy na SPV M 3000 bede mogl bez zadnych problemow korzystać z internetu dzieki tej sieci ?

czy telefon obsluguje flash ? chodzi mi o ogladanie filmow z takich portali jak youtube, wrzuta itp.

jak to jest z bluetooth ?   można odbierac i wysylac pliki bez zadnych problemow ? czy BT jest tylko po to, zeby wysylac, odbierac kontakty??

Na co powinienem zwrocic uwage, jak powinienem sprawdzic telefon czy jest ' sprawny' jak juz go otrzymam ?
nie zmieniam telefonu co jakis czas, wiec chcialbym zeby posluzyl mi troche...

jaka jest jakość muzyki na głośniku telefonu ? jak głosno odtwarza telefon muzyke ?

Prosilbym o odpowiedz, i o wyrozumialosc, jesli jakiekolwiek pytanie pojawilo sie juz na forum. (nie znalazlem tematu na temat BT i glosnosci mp3)

Pozdrawiam

Trolek

*

Offline Rabbit_bb

• 641
  • Każda chwila to kolejna szansa...
  • Sprzęt: HTC Universal + Motorola Defy
Odp: Na co zwrócić uwagę przy kupnie używanego SPV M3000
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 27, 2008, 20:29:08 »
WM6.1 to najowszy ale i tak samemu bedziesz musial sprawdzic który dla Ciebie bedzie najlepszy.
Klapka może nie odstawac. Ma ona dwa zaczepy z góry jezeli jeden jest uwalony to i tak nie jest zle. Zawsze mozna stopic np lutownica troche plastiku i dorobić zaczepy. Klapke kupisz od kogoś na forum kto będzie sprzedawal na cześci Wizarda.
Wi-Fi będzie działało, jednak pamiętaj, że z zasiegiem jest gorzej niż w laptopie (to chyba wiadomo).
No z flashami jest problem jeszcze na WM...
Bluetooth działa elegancko wysyła, obiera wszystko :grin:
Sprawdz jakośc wyswietlacza, flexa czyli czy nie pojawiaja sie paski na wyswietlaczu przy pracy to będzie praktycznie najważniejsze.
Jakościa dzwieku nie zachwyca, gra jak przecietny telefon (nie ten z nowych).
HTC Universal [G3] | Motorola Defy
Radio: 1.17.00          | Android: CM7
ROM: WM 6.1

*

Offline pavlick

• 467
  • HTC wizard G3
    • pavlick site
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 27, 2008, 22:08:46 »

Jedynym mankamentem jest to ze z tylu nie trzyma sie klapka
a dokladnie jakoś odstaje od telefonu (korpusu?)
czy to faktycznie jest koszt paru zł..? na zdjeciach nei bylo widac, zeby cokolwiek odstawalo od telefonu...

Pewnie uchwyt od baterii. Ja też miałem urwany - samemu można naprawić w 10 minut

jak to jest z wifi ? czy telefon bez problemow wykrywa i laczy sie z sieciami bezprzewodowymi ?
mam w domu udostepniona siec WLAN,  czy na SPV M 3000 bede mogl bez zadnych problemow korzystać z internetu dzieki tej sieci ?

Ja tak mam i działa oki. Hot spoty i debile, którzy nie mają zabezpieczeń na routerach w domach też.

czy telefon obsluguje flash ? chodzi mi o ogladanie filmow z takich portali jak youtube, wrzuta itp.

Tak

jak to jest z bluetooth ?   można odbierac i wysylac pliki bez zadnych problemow ? czy BT jest tylko po to, zeby wysylac, odbierac kontakty??

Do wszystkiego

Na co powinienem zwrocic uwage, jak powinienem sprawdzic telefon czy jest ' sprawny' jak juz go otrzymam ?
nie zmieniam telefonu co jakis czas, wiec chcialbym zeby posluzyl mi troche

żeby nie był zmasakrowany

jaka jest jakość muzyki na głośniku telefonu ? jak głosno odtwarza telefon muzyke ?

od tego są słuchawki, a telefon nie jest do robienia wiochy w autobusie żeby słyszeli wszyscy czego słuchasz
masz dwa głośniki (stereo)

Prosilbym o odpowiedz, i o wyrozumialosc, jesli jakiekolwiek pytanie pojawilo sie juz na forum. (nie znalazlem tematu na temat BT i glosnosci mp3)

Są. Trzeba umieć szukać.
---
pozdrawiam, pavlick
tu była strona... była

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
  • Sprzęt: Note
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 28, 2008, 14:42:52 »
sprawdzic każdy klawisz na klawiaturze czy działa
...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
  • Sprzęt: atari portfolio/wizard /g900/Nokia e51
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 30, 2008, 17:36:49 »
I czy rysik się trzyma, można naprawić i był o tym temat, ale warto też to sprawdzić. Na słuchawkach jakość jest dość dobra, na głośnikach przeciętna, głośność głośników raczej niska. Na pewno cichsze od n95, ale głośniejsze od g900 :grin:

Praktycznie każdy używany wizard ma zdarty lakier z boku i z góry, możesz go doszczętnie zdrapać i masz wtedy szary plastik, bądź pomalować :) Sprawdź czy wszystkie złącza działają, czy się ładuje i to co wyżej pisali :P