Witam!
Jako, że to mój pierwszy post, to chciałbym powiedzieć dzień dobry wszystkim

Przy okazji - nie zabijajcie proszę, jeśli troszkę dziwne pytania będę zadawał. Dopiero zaczynam przygodę z PocketPC, więc nie mam o tym zbyt dużej wiedzy.
Krótka historia:
Kupiłem

SPV M3000
- stan kiepski, jeśli chodzi o obudowę (mocno zniszczona).
- kilka głębokich rysek na wyświetlaczu
- brak baterii
- brak rysika.
Ponieważ nie można nigdzie dostać baterii do tego cudeńka, to jadę na bateryjce z siemensa s55, która (po małych przeróbkach) niemal idealnie pasuje

brak niestety ładowania, więc na czas ładowania telefonik jest 'off'.
kolejna (chyba najbarrdziej wkurzająca mnie) sprawa, to ekran dotykowy. po wciśnięciu włącznika 'wciska mi się' prawy klawisz (ten nad czerwoną słuchawką), bądź coś jest nie tak z ekranem dotykowym. np. przy wyłączaniu trybu 'standby' telefon wchodzi mi w kontakty.
poza tym nie wiem dlaczego automapa nie włącza się przez 'Dzisiaj'. Jest 'Trwa ładowanie programu...' Po chwili wywala: 'Nie można uruchomić programu. Cannot run application' i koniec. przez Programy: to samo. Dopiero przez Explorator Plików przez plik m5Am.
Następnie: telefonik jest to SPV, czyli syf z Orange. Wyłączyłem już to Orange Menu, usunąłem ustawienia itd. Sim-lock zdjęty. teraz chcę pokonać dziada w taki sposób: całkiem nowy soft (w tym WM6). wszystko na świeżo i gładko. pytanie tylko czy i jak to zrobić? widziałem już manuale, więc będę się starał po nich pójść, ale jak coś mnie będzie dręczyło i nie będzie nigdzie info, to będę pisał (czyli zapewne dużo będzie tego).
W tej chwili proszę o info, co z tym ekranem i co z AutoMapą (v. 4)
Z góry dzięki i pozdrawiam
Alb