mmsy w wizardzie

• 20 Odpowiedzi
  • 931 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
mmsy w wizardzie
« dnia: Lipiec 21, 2006, 00:50:49 »
Witam!
Mam pytanie: w wiadomościach nie mam folderu MMS. Mam tylko SMS, Poczt a Outlook.
Jak stworzyć folder mms. I jak zrobić żeby mmsy do mnie przychodziły, bo choć mam ustawioną konfigurację mms to tak sie nie dzieje. Czy to wina tego że nie nie mam folderu mms? Kartę mam w plusie.
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
mmsy w wizardzie
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 21, 2006, 01:29:08 »
Musisz sobie skonfigurowac nowe konto MMS i przypisac do niego ustawienia GPRS oraz ustawic serwery MMS robisz to wszystko w aplikacji do wiadomosci
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline VEEGO

• 45
mmsy w wizardzie
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 21, 2006, 01:30:43 »
karte masz w plusie a telefon z orandza

musisz odblokować external rom
wgraj plik Unlock Ext Rom Wizard.cab i odpal będziesz wtedy miał oprócz my device i storage jeszcze external rom
potem przeszukujesz ext rom i powinny być tam 2 caby w nazwie mają coś mmsowego i je odpalasz i zainstaluje się obsługa mmsów

miałem dokładnie to samo a tak poza tym znalazłem to na tym forum

*

Offline Mcgiver

• 382
    • http://www.Maxi-PDA.prv.pl
  • Sprzęt: Acer N311 WM6.1
mmsy w wizardzie
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 21, 2006, 07:36:14 »
Jesli nie masz nic cennego na SPV M3000 to po prostu zrob Hard Reset i to powinno pomoc.

Podaj no mi wersje ROM`u to przesle tobie potrzebne cab`y bez odblokowywania ExROM
Pozdrawiam
Polecam:

*

Offline copymaker

• 1253
mmsy w wizardzie
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 21, 2006, 10:14:58 »
Cytat: Mcgiver
Jesli nie masz nic cennego na SPV M3000 to po prostu zrob Hard Reset i to powinno pomoc./

nie HR nie pomaga

Podaj no mi wersje ROM`u to przesle tobie potrzebne cab`y bez odblokowywania ExROM
Pozdrawiam

rom 1.3.1.15.PLK

mój mail copymaker@interia.pl dzieki
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

*

Offline copymaker

• 1253
mmsy w wizardzie
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 21, 2006, 11:19:12 »
Mcgiver

Po zainstalowaniu cabów od ciebie pojawił się katalog MMS i przyjmuje mi mmsy, ale...........jak zrobie soft reset to znika mi ten folder mms razem z całą zawartością, a cała skrzynka mailowa i smsowa wraca do stanu sprzed instalacjiaba. Trace maile i smsy po soft resecie....

*

Offline Mcgiver

• 382
mmsy w wizardzie
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 21, 2006, 12:14:02 »
Dziwne!
te cab`y pochodza z tej samej wersji rom`u co u ciemie, mialem orangutana na u mnie na spv i nie bylo takiego problemu czy byl w erze czy w plusie czy tez w D2 Vodafine.

A czy podczas robienia Hard Resetu po restarcie PDA niae przerwales procedury customizacji pod Orange? - to kiedy sie instaluje badziewie dla orange.
Pozdrawiam
Polecam:

*

Offline copymaker

• 1253
mmsy w wizardzie
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 21, 2006, 13:23:16 »
Cytat: "Mcgiver"
A czy podczas robienia Hard Resetu po restarcie PDA niae przerwales procedury customizacji pod Orange? - to kiedy sie instaluje badziewie dla orange.
Pozdrawiam

Tak przerwałem wgywanie sie ustawień orange, bo jak one były to IE zawsze mi wybierał połączeinia internetowe orange nawet wtedy kiedy plusowskie było priorytetowe.
P.S. Te same obiawy mam jak odblokowałem ext. rom i zainstalowałem caby  stamtąd. Zrobiłem HR i dalej to samo.....

Zrobiłem HR po raz kolejny i pozwoliłem orange badziewiu sie zainstalować. Mam teraz mms, ale właśnie jak chce sie połączyć z internetem to pomimo iż mam wybrane żeby korzystał z połączenia plusa to on chce się łączyć z ustawieniami orange. Jak to obejść??

*

Offline Mcgiver

• 382
mmsy w wizardzie
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 21, 2006, 14:48:01 »
A wywaliles ustawienia GPRS`u Orange z Settings>Connections>Connections
I ustawiles tak ze po wejsciu w Connections w zakladce Tasks wyswietla sie twoje ustawinie?
Pozdrawiam
Polecam:

*

Offline copymaker

• 1253
mmsy w wizardzie
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 21, 2006, 14:58:20 »
Mcgiver

Jako priorytetowe wyświetla się moje połączenia, ale orange'owskie jest dobie w pamięci;
Ale dlaczego jak nie wgram ustawień orange po HR to mi sie nie chcą na stałe te mmsy wgrać? Czy tylko zmiana romu mi pozostaje?

EDIT:
Zrobiłem tak:
zdjąłem blokadę z ext. ROM, zgrałem do kompa plik config.txt, w którym była instrukcja, jakie wtyczki orange ma wgrać przy customizacji. Zmodyfikowałem ten plik, tak żeby zostały tylko ustawienia ORANGE MMS i robiłem HR. Podczas customizacji po HR wgrały mi się tylko wtyczki
MMS bez innego badziewia. Byłoby super, ale niestety za każdym razem jak robie Soft Reset to mi się wszyskie maile, smsy, mmsy kasują....
Dlaczego tak się może dziać? Czy jak ktoś z Was wgrywał caby mmsowe bo miał karte w plusie a spv od orange to też miał takie objawy kasowania danych po Soft Resecie?

EDIT2:
Nie pamiętam jednak jak to było w moim SPV zaraz po zakupie.
Znaczy czy kasował smsy itp. ze skrzynki po soft resecie czy nie.
Zrobiłem więc kolejnego HR i wgrałem wszystkie wtyczki orange.
Okazuje się, że problem istnieje od nowości! Po każdym soft resecie skrzynki wiadomości kasują mi się do zera. Czyli tak jakby te wiadomości nie były zapisane na stałe i reset je usuwał...
Czy wy też macie takie objawy w swoich spv??

*

Offline copymaker

• 1253
mmsy w wizardzie
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 21, 2006, 16:38:12 »
Chociaż patrząc na to z drugiej strony to o ile sobie przypominam jeszcze dzisiaj rano miałem wszystko w porządku: tzn. soft reset nie powodował kasowania się smsów itd. A miałem skasowane wszelkie wodotryski orange. Dziwne to jest. Widać coś musiałem namieszać, choć tylko ruszałem plik config.txt ,a teraz jest już zamieniony na taki jak był fabrycznie i dalej sie wszystko kasuje. To znaczy wszystko co przyjdzie na wizarda po gprs/gsm. Bo poczta outlook zsynchronizowana z kompa activsync'kiem zostaje po soft resecie. Nie wiem czy zabierać się do zmiany romu. Czekam a info jak jest u Was z tym kasowaniem.
P.S.
Wydaje mi się, że kasowanie pojawio się w momencie kiedy zainstalowałem caby mmowe od McGivera... Czy to możliwe? Przecież na to HR powienien pomóc a nie pomaga!

EDIT:

Wgrałem nowy rom, est rom i radio.
I dalej to samo :(
Ale odkryłem, że jak zanim zrobie soft reset to wyłącze i włącze tela na klawiszu włączania to ani wtedy ani po żadnym SR te dane nie zikną....

*

Offline Mcgiver

• 382
mmsy w wizardzie
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 21, 2006, 20:46:37 »
A jaki to rom wgrales ?
Pocecam Qtek`a RUU_Prodigy_2170702_21707102_20710_QTEK_WWE_Ship lub Cingular RUU_Wizard_225111_22511102_022511_CWS_WWE_Ship.
Z pewnoscia nie powoduja to moje cab`y,
tak jak pisalem wczesniej ja urzywalem SPV w Erze, Plusie, D2 Vodafone i nie mialem peoblemu ze skrzynka MMS, nigdy nie znikaly nawet na ROM`ie z Orangutana.
Polecam:

*

Offline copymaker

• 1253
mmsy w wizardzie
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 22, 2006, 03:44:01 »
Mcgiver

Wgrałem ROM od qteka. I dostałem olśnienia po kilku godzinach!!
Smsy i inne badziewia z folderów wiadomości kasują się tylko wtedy jak robie soft reset praktycznie zaraz jak je otrzymam. A jak odczekam parę minut to nic się nie kasuje!!!!!
Jest tylko jeden problem! Po zmianie Ext Romu na qtekowy nie mogę za Chiny zmodyfikować tego folderu (wgrac nowego, lepszego ext romu), bo jak wyczytałem ext rom qteka jest zabezpieczony i nie można go zmienić... Jak to obejść??

*

Offline Mcgiver

• 382
mmsy w wizardzie
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 22, 2006, 09:14:24 »
Witam!
Ten cab Unlock Ext Rom Wizard.cab powinien odblokowac go! Sam z niego korzystalem.
A moze wina lezy karcie sim? Sprawdzales z inna u tego samego operatora ?
Pozdrawiam
Polecam:

*

Offline copymaker

• 1253
mmsy w wizardzie
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 22, 2006, 10:49:34 »
Mcgiver

Próbowałem i z innymi kartami tego samego opa i z kartakmi innego opa i dalej to samo. Jak chce zmoyfikować Ext rom to wyskakuje okienko że nośnik jest chroniony przed zapisem. Dodatkowo nie wiem czemu ale po noc ten ext rom qtekowy jest jakiś okrojony bo nagle mam w nim tylko 2 caby. Niem wiem czemu. I teraz jak robie HR to wtedy wyskakuje błąd przy customizacji bo w pliku config.txt jest o wiele więcej wpisów cabów. Oczywiście tego pliku nie mogę zmodyfikować bo jest chroniony przed zamisem. I dlaczego po zmianie romu mam dalej tapetę startową orange a nie qtek?? Po symbolach, języku widzę że rom jest qtekowy ale chyba powinna być wtedy qtekowa tapeta starowa. Nie powinno byćtej z orange o przecież rom z orange wyrzuciłem.

I ostatnie pytanie:  czy mogę zmienić ROM zostawiając ten okrojony qtekowy exr rom?? czy wizard zdechnie po takiej operacji??? Tak sobie myślę że może to by pomogło....

EDIT:
Właśnie ściągam RUU bo z tego co wyczytałem zmiana romu,ext romu radio przez RUU a nie aWizarda jest dużo bardziej zautomatyzowana i może wgra bez problemu ext rom...I hope
Mam w związku z tym pytanie: czy jak ściągałem blokady aWizardem wcześniej to już tego nie muszę więcej robić? Pomimo HR'ów rtc?? Wystarczy tylko raz w życiu to ściągnąć?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
mmsy w wizardzie
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 22, 2006, 11:18:42 »
copymaker

CIDa wystarczy tylko raz sciagnac aWizardem w nowych romach nie zmienisz splash screena... a EXT Romu nie zedytujesz z poziomu wizarda tylko musisz po swojemu przygotowc jak chcesz i go wgrac flashnac do wizarda dopiero
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline copymaker

• 1253
mmsy w wizardzie
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 22, 2006, 14:13:41 »
oleyek CIDa wystarczy tylko raz sciagnac aWizardem w nowych romach nie zmienisz splash screena... a EXT Romu nie zedytujesz z poziomu wizarda tylko musisz po swojemu przygotowc jak chcesz i go wgrac flashnac do wizarda dopiero

Wgrałem ROM, ext rom i radio cingulara przy pomocy RUU i poszło bez problemu. Nie wiem dlaczego nie dało się edytować ext tomu z poziomu wizarda i z poziomu eksploracji pda w activsync, bo jak miałem oryginalny rom orange to właśnie tak usunąłem ext roma. Ważne jednak, że uporałem się z tym wszystkim i teraz jest już wszystko w porządku.
Nie rozumiem dlaczego po wgraniu roma qteka awizardem maiłem splash screena orange, bo jak wgrałem roma cingular przy pomocy RUU to mam tapetę cingular przy ładowaniu systemu.
P.S. Wreszcie mam ikonkę [E] jak jestem w zasięgu Edge ;)
Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i pomoc.

*

Offline Mcgiver

• 382
mmsy w wizardzie
« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 22, 2006, 22:00:49 »
Gratulacje.
aWizard przydaje sie teraz tylko do robienia kopi zapasowej systemu oraz odplokowania CID`a.
Wiekszosc operatorow wypuscilo RUU i juz mamy po klopocie.
Pozdrawiam
Polecam:

mmsy w wizardzie
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 13, 2007, 19:53:04 »
Odświeżę temat trochę, mam ten sam problem ze skrzynką MMS co autor tekstu. Po przeczytaniu tego tematu nie za bardzo rozumiem co mam z tym wszystkim zrobić, czy byłby ktoś tak dobry i wytłumaczył mi krok po kroku jak przywrócić tę skrzynkę abym mógł wysyłać i odbierać MMSy?

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
mmsy w wizardzie
« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 13, 2007, 21:43:02 »
Ocenzurowano - protest
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 22, 2007, 23:30:00 wysłana przez may »
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

mmsy w wizardzie
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 16, 2007, 18:21:40 »
heh no to poszukam