Mikrofon, rozmowy GSM - lipa SPV M3000

• 4 Odpowiedzi
  • 1090 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline czyzu

• 33
« dnia: Kwiecień 05, 2006, 19:16:20 »
Czesc!!!!
Mam taki problem w SPV M3000 ROM: 1.3.1.15 PLK , Radio: 01.04.10 oczywiscie w idei, bardzo slabo dziala mikrofon w rozmowach telefonicznych, normalnie czesto musze krzyczec zeby ludzie mnie slyszeli, czy jest moze jakas regulacja mocy mikrofonu, moze jakis program ktory podrasowal by mik, bo juz zaczynam sie denerwowac powoli, a moze najlepszym wyjsciem bedzie zmiana ROM-u na jakis pozadny:)). Czy ktos z SPV M3000 branego w idei ma podobny problem?
- Przy okazji zapytam jeszcze czy w SPV(idea) jest odrazu Wi-Fi G, czy trzeba recznie przerobic??
- Skype czy dziala wam plynnie, Bo u mnie jest tak ze ludzie mnie ladnie slysza, tylko ja ich z niezlym opoznieniem jakies 7-8 sek. internet po Wi-Fi512 (jednak procek nie da rady??)
Pozdrawiam CzYzU

*

Offline xins

• *
  • 50
  • Sprzęt: był spv m3000, jest Toshiba g900 :)
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 05, 2006, 20:26:59 »
mimikrofon działa ok... nic niemusze robic/zmieniać

co do "g" to chyba jest to gdzies juz na forum był wątek jak go przestawić zeby działał z tymi sieciami:) (ja się tym szczerze nie interesowałem bo jedyny net z jakiego kożystam to hot spot na mojej polibudzie a tam chyba nie jest only g;)

co do skypa to mi przez usb działa spoko:)

*

Offline indian

• 823
Re: Mikrofon, rozmowy GSM - lipa SPV M3000
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 06, 2006, 07:18:19 »
Cytat: "czyzu"
Czesc!!!!
Mam taki problem w SPV M3000 ROM: 1.3.1.15 PLK , Radio: 01.04.10 oczywiscie w idei, bardzo slabo dziala mikrofon w rozmowach telefonicznych, normalnie czesto musze krzyczec zeby ludzie mnie slyszeli, czy jest moze jakas regulacja mocy mikrofonu, moze jakis program ktory podrasowal by mik, bo juz zaczynam sie denerwowac powoli, a moze najlepszym wyjsciem bedzie zmiana ROM-u na jakis pozadny:)). Czy ktos z SPV M3000 branego w idei ma podobny problem?

Jesli masz telefon z Orange to zamiast jakies czary odprawiac moze prosciej skorzystac z gwarancji?

*

Offline evad

• 465
    • http://adl.pl
  • Sprzęt: Nokia N900, E72 i kilka innych...
Re: Mikrofon, rozmowy GSM - lipa SPV M3000
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 06, 2006, 11:49:16 »
Cytat: "czyzu"

ja mam/miałem identyczny problem z moim i-mate k-jam, o czym pisałem i tu i na xda-dev. chodzi o ustawienie pewnych wartości w rejestrze, które najprawdopodobniej odpowiadają za czułość mikrofonu. zerknij tutaj:

http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=28685

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 06, 2006, 14:31:49 »
u mnie spv z orange i żadnych problemów z mikrofonem.