Mikrofon - dziwny problem

• 8 Odpowiedzi
  • 1251 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline TanSid

• *
  • 66
  • Sprzęt: HTC HD2
Mikrofon - dziwny problem
« dnia: Marzec 03, 2008, 23:45:15 »
Od poczatku gdy kupilem wizarda byl problem z mikrofonem. Rozwiazalem go, wgrywajac ustawienia odpowiednie dla sieci (era) oraz modifikujac wpisy w rejestrze zgodnie z tym co bylo zawarte w jednym z watkow o problemach z czuloscia mikrofonu.
Mikrofon dzialal dobrze, ale ostatnio znow zaczely sie problemy. Nie wiem z jakiej przyczyny, nagle jego czulosc spada prawie do zera, bardzo glosne mowienie ustawiajac wizarda dolem do ust, pozwala zarejestrowac ledwo slyszalny dzwiek, rozmowy telefoniczne zupelnie odpadaja.
Po sprawdzeniu ustawien w rejestrze, sa takie jak byc powinny, nic sie nie skasowalo. Probowalem restartowac, wylaczyc wizarda, nic to nie daje, a jednak z nieznanej mi przyczyny, mikrofon znow zaczal dzialac prawidlowo, poczym za jakis czas (krotki) ponownie stracil czulosc. Nie moge namierzyc przyczyny takiego zajscia. Moze ktos z Was spotkal sie z czym podobnym i ma jakies sugestie? Przypomne jeszcze raz to co napoczatku zaznaczylem, mam wszystko ustawione zgodnie z tym co jest zapisane w jednym z topic archiwum forum. Moj os: BlackDiamond3.0 jesli to ma jakies znaczenie.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: Mikrofon - dziwny problem
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 03, 2008, 23:48:12 »
A nie uzywales w miedzy czasie sluchawek z wizardem ?
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline TanSid

• *
  • 66
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 04, 2008, 00:43:20 »
Problem z gniazdem i sluchawkami znany. Tyle, ze wtedy ponoc ma nie dzialac i mikrofon i glos z glosniczkow. U mnie nie dziala tylko mikrofon. Podlaczylem do magnetofonu (adapter magnetofonowy) w aucie, potem grzebalem w gniezdzie igla, przypomniaszy sobie o tym problemie i niestety nic...

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 04, 2008, 09:05:23 »
Nieraz grzebanie nie pomaga, generalnie jezeli to po podlaczeniu sie stalo to bym na gniazdo stawial, ale rownie dobrze mogl mikrofon pasc... trudno powiedziec...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline TanSid

• *
  • 66
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 04, 2008, 09:33:05 »
Mikrofon raczej nie, poniewaz zachowuje sie tak jak przed modyfikacjami rejestru, pobawie sie gniazdem. Jesli sa jeszcze jakies pomysly, jestem otwarty na sugestie.

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
  • Sprzęt: atari portfolio/wizard /g900/Nokia e51
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 05, 2008, 10:21:01 »
A może poprostu między mikrofonem a płytą jest zimny lut? i dlatego przerywa/połaczenia ma dużą rezystancję, sprubuj poprawić lutowanie może to jest tego wina

*

Offline Danzo

• *
  • 94
  • Sprzęt: C500, Wizard, Hermes
    • Omnia Now
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 11, 2008, 01:38:57 »
jak problem dalej istnieje... to moze i sie wydac durne ale sprawdz glosnosc telefonu ( nie mylic z systemowa ) bo z tego co wiem to dziala na mikrofoon tez chyba :P

Jak nie to sorry ;p

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 19, 2009, 22:59:25 »
witam,
mam ten sam problem, tzn nie dziala mi tylko mikrofon. kiedys juz tak mialem, ale samo sie naprawilo. teraz od dwoch dni znowu to samo. przegladalem forum i problem w tym, ze nie uzywalem sluchawek juz od bardzo dawna, wiec sie troche pogubilem...
zna ktos moze na to rade... ? :)

*

Offline J4c0

• *
  • 56
  • Sprzęt: HTC Wizard   Toshiba G900
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 05, 2009, 19:39:08 »
Nie rozbierałem jeszcze wizarda chociaż mam już go trochę ale sprawdź może czy przypadkiem mikrofon nie robi zwarcia (jeśli jest odłączalny) to może być wina, że to tylko zwarcie. Gdyby było uszkodzone gniazdo to mikrofon wcale by nie działał in my opinion.