MDA Vario Jak wysłać plik via BT?

• 2 Odpowiedzi
  • 361 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Ibanezq

• 729
  • Sprzęt: HTC Sensation XE with Beats srałdio ;)
« dnia: Styczeń 08, 2007, 12:13:39 »
W opcjach mam wyślij plik ale po podczerwieni. A jak to zrobić przez Bluetooth?
PDA: Palm V -> iPAQ 3760 -> HTC Wizard -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> HTC Sensation XE
GSM: Siemens C25 -> Nokia 5110 -> Nokia 6210 -> Nokia 6310 -> Siemens C35i -> Siemens S65 -> Nokia 6650

*

Offline Thek

• **
  • 174
  • Sprzęt: HTC Dream, 8GB microSD, Motorolla S9
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 08, 2007, 12:47:19 »
Dziwne, u mnie po wybraniu "beam file" (oczywiście w File Explorer), na początku pojawia się podczerwień, ale gdy jest włączony bluetooth - po chwili wykrywane są także inne urządzenia (a po dłuższej chwili także ich nazwy). Czyli generalnie wszystko działa.
Jeśli wolisz to sobie uprościć, to zainstaluj sobie Total Commandera. Tam dla każdego pliku masz dostępną opcję "Send by bluetooth" . :D

*

Offline Ibanezq

• 729
  • Sprzęt: HTC Sensation XE with Beats srałdio ;)
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 08, 2007, 12:53:09 »
Cytat: "Thek"
Dziwne, u mnie po wybraniu "beam file" (oczywiście w File Explorer), na początku pojawia się podczerwień, ale gdy jest włączony bluetooth - po chwili wykrywane są także inne urządzenia (a po dłuższej chwili także ich nazwy). Czyli generalnie wszystko działa.
Jeśli wolisz to sobie uprościć, to zainstaluj sobie Total Commandera. Tam dla każdego pliku masz dostępną opcję "Send by bluetooth" . :D

Rzeczywiście działa. Byłem przekonany, że wykrywa tylko urządzenia po podczerwieni.
A w Total Commander nie mam takie opcji. Tylko wysyłanie przez IRDE.
PDA: Palm V -> iPAQ 3760 -> HTC Wizard -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> HTC Sensation XE
GSM: Siemens C25 -> Nokia 5110 -> Nokia 6210 -> Nokia 6310 -> Siemens C35i -> Siemens S65 -> Nokia 6650