MDA Vario / HTC Wizard /SPV M3000

• 6 Odpowiedzi
  • 976 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MDA Vario / HTC Wizard /SPV M3000
« dnia: Styczeń 18, 2011, 23:05:36 »
Witam.
Mam pytanie odnośnie tego modelu:
Jak wygląda sprawa z awaryjnością ?
Proszę o wypowiedzi jakie są wady tego modelu i co często w nim pada.
Dziękuje i pozdrawiam.

Odp: MDA Vario / HTC Wizard /SPV M3000
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 21, 2011, 22:22:12 »
słaby lakier i wypadający rysik, no i w moim przypadku bateria trzymająca max 1 dzień. Co do reszty niech się wypowiedzą fachowcy, ja tu jestem tylko przejazdem:)

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 21, 2011, 23:23:53 »
na chwilę obecną, prawie wszystko.

- gniazdo miniUSB
-tasma do LCD
-panel dotykowy w LCD
-urwany suwak głośności
-odpadająca klapka osłony aparatu
-wyłamane ząbki klapki baterii
-płyta główna, tak sama z siebie
-wycierająca się obudowa

-akurat rysik jak wypada to pikuś, można to szybko naprawić, tak jak większość tego co wymieniłem. Wszystko zależy od zapasu części i wiedzy.

Ogólnie, sprzęt chyba najczęściej grzebany przez domorosłych serwisantów. Ale sam w sobie gdy jest z dobrych rąk/ uczciwego serwisu jest wart zakupu.

Miałem kilka Wizardów, zostawiłem sobie dwa plus masę części zapasowych, w tym jeden dla kobiety, używa i sobie chwali.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2011, 12:24:22 wysłana przez Antej »

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 22, 2011, 14:15:48 »
ogólnie sprzęt jest już wiekowy. Jednak do dnia dzisiejszego wizard nie jest jakoś specjalnie zacofany technologicznie. WIFI w połączeniu z ekranem dotykowym super sprawa.

Ja na szczęście jeszcze nie mam kłopotów z taśmą i całe szczęście bo przy jej cenie wolałbym dołożyć kupić drugiego wizarda niż taśmę. Z dotykiem też nie mam problemów

męczy mnie tylko robienie mu co troche hard resetu, nie wiem czemu tak szybko brakuje mu ramu, potem nawet pisanie esów jest uciążliwe bo ja juz naklikałem całe zdanie, a mój wizard dopiero przy drugim słowie jest

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 22, 2011, 20:40:18 »
Też posiadam wiza i jest to mój pierwszy PDA i jak dla mnie jest wypaśony tylko jeszcze gps by mógł być;)
Moja taśma nie jest w za dobrej kondycji ale widziałem jak to naprawić ale nie chce mi się rozbierać
ale do baterii niemam żadnych zastrzeżen pomimo swojego wieku i kilkukrotnego pobudzania wczążtrzyma 3 dni:)
ale farba schodzi;/
a z ramem też mam problem bo strasznie chybko spada;/

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 23, 2011, 01:18:13 »
radze zabezpieczyć taśmę zanim jeszcze dziala, z moją nie miałem ani razu problemu ale na wszelki wypadek zrobiłem tak jak tutaj:

http://pdaclub.pl/forum/wizard/super-naprawa-tasmy-od-lcd/

co do gpsa, ja mam zewnętrznego działa z automapą 6.6, czasami zabieram go w trase tylko trzeba ładować to ustrojstwo. A wbudowany przydałby się w nieoczekiwanych sytuacjach, dlatego planuje przesiadkę na tytn II

*

Offline pawlo72222

• 29
  • Sprzęt: Qtek S110-HTC Excalibur-SPV M650-SGH I900 8GB
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 23, 2011, 11:02:33 »
Minusy -
-Awaryjna taśma
-Bateria
-Gniazdo MiniUsb
Plusy +
+WiFi Bezproblemowe