wlasnie wczoraj przesiadłem sie z etena m500 (wm 3.0) na mda vario z wm 5.0. wrazenie ogolnie na razie niby ok ale doskwiera mi kilka drobnych problemow
- brak aplikacji Speed Dial ktora byla w moim etenie w wm 3.0. Co ciekawe w instrukcji niby obslugi jezt jak byk napisane ze taka aplikacja znajduje sie w mda ale ja jej nijak nie moge znalezc
- mowiac uczciwie brakuje mi tez M-deska ktoru byl dla mnie bardzo uzyteczny
- zupelnym nieprozumieniem jest tez brak jakiegokolwiek programu do rozpoznawania pisma recznego co wydawalo mi sie absolutnie niewiarygodne, ale jest jednak prawdziwe
Moze znajdzie sie dobra dusza ktora zna rozwiazanie powyzszych problemow
A teraz kilka uwag
- system jest duzo bardziej stavbilny i nie wiesza sie
- i oczywiscie zasieg telefonu (era) jest nieprownywalnie lepszy niz w etenie, W moim biurze aby rozmawiac przez etena musialem nieruchomo tkwic w oznaczonym kolkiem miejscu, teraz moge spokonie biegac po calym biurze. jednak w etenie bylo cos nie tak.
- poza brakiem speed diala lub innego programiku ulatwiajacego szybkie wybieranie paluchem w czasie jazdy samochodem funkcjonalnosc telefonu i ksiazki kontaktow jest naprawde OK
- bardzo wygodny joistick- duzo lepiej opracowany niz w etenie
- nie malem zadnych problemow z bluetoothem i sluchawka oraz active synciem cjoc widzilem kilka postow z problemami