M3000 nie reaguje na rysik!

• 8 Odpowiedzi
  • 769 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 23, 2007, 17:05:43 »
Witam!

Zostałem szczęśliwym posiadaczem SPV M3000. Jako szczęśliwy właściciel oczywiście kupiłem sobie folie na ekran (Glasser), żeby za szybko go nie wykończyć. Zakładam, zakładam (inna bajka, że zajęlo mi to 30 min. żeby równo było ;]), załozyłem a tu mi kolega M3000 przestaje reagować na rysik. Kalibracja... Ofc nie działa... Hard Reset... Bez zmian... Przeszukanie forum... Również nic nie dało...

Czy ktoś z Was wie co można z tym zrobić? Ew. gdzie naprawić? Za ile? Potrzeba nowego wyświetlacza?

Pozdrawiam
Krzysiek

*

Offline cytryna

• 2390
  • Herb Pruszkowa
  • Sprzęt: Nokia N70 BLACK, FS N520
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 23, 2007, 17:10:36 »
a jak zakładałeś folię, mocno naciskałeś? może najpierw usuń folię może jest za gruba.

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 23, 2007, 18:12:15 »
Folia była odpowiednia, bo na początku ekran działał z nią poprawnie. Dopiero po którejś próbie przyklejania i odklejania jej przestał reagować. Odklejejnie foli nic nie pomogło. Co do mocnego naciskania to wydaje mi sie, że robiłem to poprawnie. Mam podejrzenie, że to może przez wodę potrzebną do naklejenia. Mogło być jej za dużo.

*

Offline cytryna

• 2390
  • Herb Pruszkowa
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 23, 2007, 19:38:15 »
Cytat: "Pinek"
Mam podejrzenie, że to może przez wodę potrzebną do naklejenia. Mogło być jej za dużo.

to teraz musisz długo czekać aż wyschnie i w międzyczasie modlić się aby ruszył, jest taka możliwość.
koledzy pisali że najlepiej umieścić urządzenie w ciepłym miejscu np blisko kaloryfera lub próbować suszarką wysuszyć ( tylko ostrożnie ). Czasami rusza po paru dniach a czasami po dwóch tygodniach.

*

mobi_one

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 23, 2007, 21:18:41 »
jak mialem swoj 1 fon z ekranem dotykowym, tez postanowilem pokupowac rozne gadzety do niego, kupilem min. folie brando, naklejalem ja na sucho i bylo idealnie (byla zabezpieczona).

Jako ciekawostke dodam, ze problemu nie ma za pierwszym razem, ale jak sciagniesz ja np. do umycia i bedziesz chcial przykleic drugi raz zaczynaja sie problemy :) z pylkami, ktore sa w powietrzu

Jest na to jeden myk, a mianowicie zakladasz taka folie w lazience, ale wczesniej mocno zraszasz lazienke (najlepiej wanne :), co by pylkow bylo jak najmniej. Jesli chcesz cos naklejac to polecam te folie.

*

Offline KeriM36

• 809
    • www.klos.net.pl
  • Sprzęt: Nokia E66 i powrót do MDA Compact 3
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 23, 2007, 22:00:34 »
czesc

mialem dokladnie ten sam problem co ty, w tym samym urzadzeniu i podczas tej samej czynnosci jaka jest zakladanie folii :)

otoz folie sobie ladnie, pieknie nakleilem ale oczywiscie nie idzie jej rowno zalozyc tak wiec na kawalku prawej strony i w prawym narozniku troche folii odstawalo

tak wiec postanowilem to wepchac "na sile" miedzy ramke a wyswietlacz

i w tym momencie wlasnie ekran przestal dzialac - po prostu folia wepchana na sile tak jakby dotykala ekran i w zwiazku z tym nie dzialalo dotykanie rysikiem

zobacz czy u ciebie nie ma takiego przypadku

pozdrawiam
KeriM

*

Offline xpablo

• 1294
Re: M3000 nie reaguje na rysik!
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 24, 2007, 01:35:47 »
Witam!

Zostałem szczęśliwym posiadaczem SPV M3000. Jako szczęśliwy właściciel oczywiście kupiłem sobie folie na ekran (Glasser), żeby za szybko go nie wykończyć. Zakładam, zakładam (inna bajka, że zajęlo mi to 30 min. żeby równo było ;]), załozyłem a tu mi kolega M3000 przestaje reagować na rysik. Kalibracja... Ofc nie działa... Hard Reset... Bez zmian... Przeszukanie forum... Również nic nie dało...

Czy ktoś z Was wie co można z tym zrobić? Ew. gdzie naprawić? Za ile? Potrzeba nowego wyświetlacza?

Pozdrawiam
Krzysiek

Tak na oko to zalałeś drania :D I na 80% sam sobie nie poradzisz.
Co do naprawy-nie napisałeś skąd jesteś więc ciezko Ci doradzać coś z serwisów ( te "autoryzowane" raczej bym odpuśćił, pewnie i tak nie uznają gwarancji) więc zostaje Ci adzios lub ziele ( z tym że nie kojarze czy ziele robi wyświetlacze) i tyle.

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 24, 2007, 17:27:08 »
Chodzi mi o serwis w Warszawie albo w Łodzi.

Co do foli wciśniętej na siłę, to też nie to, bo po jej zdjęciu wyświetlacz nadal nie działa.

adzios lub ziele- mógłbyś jakoś przybliżyć mi te postacie?  :)

*

Offline cytryna

• 2390
  • Herb Pruszkowa
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 24, 2007, 19:37:36 »
Chodzi mi o serwis w Warszawie albo w Łodzi.

adzios lub ziele- mógłbyś jakoś przybliżyć mi te postacie?  :)

proszę, adzios - Warszawa:
http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=26626