M3000 ile pinów port USB ?

• 2 Odpowiedzi
  • 1119 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Wafer

• 28
M3000 ile pinów port USB ?
« dnia: Lipiec 17, 2009, 13:31:20 »
Witam
Ostatnio troszkę magikowałem przy moim SPV... po ciemku wkładając kabel USB pękną mi ten plastki w srodku i jeden pin był na wierzchu... nie stykało zawsze wiec tel. oddałem do pobliskiego serwisu w celu wymienienia portu USB... po chwili dostałem informację iż telefon ma wlutowane nie oryginalny port na 7pin, a orginał powinien mieć ich 10...
Patrząc na mój kabel USB (uniwersalny UBS <> MiniUSB) w środku jest 5 pinów... dodam że wszystko działało, tel ładował i łączył się z PC ;)

Teraz pytanie do was, ilu pinowe powinno być to wejście, jakie mam kazać wlutować? Ilość pin to ilość tych pręcików w środku czy liczy się coś jeszcze.... ?

Pozdrawiam

..dodam że nie szukałem forum zaduzo gdyż spieszy mi się trochę, musze powiedziec co mają mi wlutować;)

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
Odp: M3000 ile pinów port USB ?
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 17, 2009, 13:39:33 »
po chwili dostałem informację iż telefon ma wlutowane nie oryginalny port na 7pin, a orginał powinien mieć ich 10...
kiepski serwisant chyba :P
wizard ma 5 pinowe normalne miniusb. Więcej pinów ma hermes i nowsze.
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline Wafer

• 28
Odp: M3000 ile pinów port USB ?
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 17, 2009, 13:46:14 »
No właśnie czytam na wikipedi i też się okazało że tam powinno być 5pin, no nic już im napisałem że chcę taki sam port jaki był MiniUSB na 5pin. Może im się pomyliły modele albo cos ;P

Wielkie dzięki za info ;)