M3000 i WisBar WAD 1.3.0.5

• 8 Odpowiedzi
  • 931 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline simonama

• 7
  • Snowboard PocketPC = FreeDom
  • Sprzęt: htc wizard + gps nokia  ;-]
M3000 i WisBar WAD 1.3.0.5
« dnia: Czerwiec 30, 2008, 08:58:39 »
MAma taki problem, jestem troche laikiem więc prosze o pomoc. Zainstalowałem ten program i mam taki theame czyli skórke visty. Chciałbym się dowiedzieć jak mam ten theme przez WAD zainstalować. Czytałem na tym forum ze trzeba cos do themes wstawić ten plik z jakims rozszerzeniem skin, Ja mam w zipie z 6 folderów z różnymi nazawami i w jedeyn sa jakies wlasnie rozszerzenia skin. Wziaołem ten folder jedenze skinami i przeniosłenm do moje urzadzenie/themes/deteskop odpaliłem WAD i w themes manager byl jakis nowy skin dałem nie wiem czy dobrze zeby on był ale NIC SIE NIE ZMIENIŁO. Prosze wytłumaczcie moi tak prosto i gruntownie jak mam to zrobić zeby zainstalować theme przez WAD.
Z góry dzieki . :)

*

Offline Sainti

• 389
    • Mój sieciowy kącik
  • Sprzęt: HTC Mozart
Odp: M3000 i WisBar WAD 1.3.0.5
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 30, 2008, 09:24:45 »
Wydaje mi się, że zrobiłeś to poprawnie. Może wrzuciłeś skin do Wisbara Advance (nie Desktop) lub innego programu? Sprawdź przeglądarką grafiki co znajduje się w tym folderze. Teraz nie jestem w stanie zrobić instrukcji krok po kroku (nie mam WADa), ale tutaj to zrobiłem (pewnie to znalazłeś).

*

Offline simonama

• 7
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 30, 2008, 12:25:21 »
To jak bedziesz miał czas to prosze zrób takie cosik bo sie przyda nie tylko mnei zapewne ;]

*

Offline Sainti

• 389
    • Mój sieciowy kącik
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 30, 2008, 15:04:16 »
Myślę, że niewiele nowego to wniesie, ale spróbuje. Łatwiej byłoby z dokładnie takim themem jaki chcesz, ale metoda jest uniwersalna.

0. Zakładam, że Wisbar Advance Desktop w wersji 1.3.x.x jest zainstalowany i użytkownik ma pewne podstawy w obsłudze pocketa.
1. Ściągamy theme. Źródeł jest mnóstwo, ale większość pojawia się na forum producenta. Skoro miała być Vista, to ściągnąłem pierwszy taki skin na liście, czyli Mobile Vista. Ściągamy plik MobileVistaWAD's.rar.
2. Wypakowujemy archiwum.
3. Jeśli nie jesteśmy pewni czy mamy prawidłowy theme, przeglądamy dołączone w nim grafiki. Jeśli są podobne do tych ze screenów, to nie musimy się niczym martwić.
4. Kopiujemy katalogi Mobile Vista Portrait i Mobile Vista Landspace do \Themes\Desktop\ wraz z całą zawartością.
5. Bierzemy pocketa do ręki i włączamy WAD.
6. Wchodzimy w Theme Managera. Można to zrobić poprzez Start->Settings->Personal lub przytrzymując rysik na pulpicie z WAD i wybieramy go z rozwijanego menu.
7. Klikamy na Desktop Theme
8. Powinniśmy widzieć dodane przed chwilą tematy. Jeśli ich nie ma należy kliknąć Import i wskazać lokalizację tematu (przycisk ze strzałką pokazuje drzewko katalogów).
9. Zaznaczamy który temat chcemy użyć, pamiętając przy tym, że do trybu poziomego jest osobna zakładka.
10. Klikamy na OK.
11. Teraz na today powinniśmy mieć nasz temat.

Mi zadziałało za pierwszym razem :). Chcę zastrzec, że ten temat został wybrany tylko ze względu na to, że miał imitować Viste. Po sprawdzeniu, nie polecam go jednak, ponieważ jest strasznie przeładowany różnymi elementami i sama zmiana orientacji ekranu trwa prawie pół minuty :-?. Samemu można jednak wykorzystać jego elementy na stworzenie czegoś lżejszego :ok:.

Jeśli są jakieś pytania, to mogę odpowiedzieć dzisiaj, lub dopiero za 2 tygodnie (wyjazd za granicę).

*

Offline simonama

• 7
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 30, 2008, 18:09:01 »
Ja mam taka werje tej visty VistaBetaTWO2.1 wazy okolo 11mb ;] no i zrobiłem tak : wypakowałęm all wlożyłem do theme/desktop wszystko i odpaliłem WAD . Potem theme manager i był tam skin AeroV no i go dałem ok ( ale nie wiem czy te włąsciwe choc raczej tak) i nie wiem czy cos omijam ale wylaczylem managera i znów miałem to samo co na początku. I co o tym myślisz? ( I tak już wielkie dzięki za pomoc już wiecej rozumiem z tego )
Pozdrawiam

*

Offline Sainti

• 389
    • Mój sieciowy kącik
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 30, 2008, 21:57:25 »
Udało mi się znaleźć ten temat i już wiem w czym rzecz. Ustawiasz tematy dla Wisbara Advance 2 (bez Desktop), czyli skiny pasków. Powinieneś mieć tam folder Vista Beta ONE WAD. Jeśli nie ma, to ściągnij ponownie ten temat. Musisz wgrać go do \Storage Card\WAD Skins\. Teraz wystarczy zaimportować temat z \Storage Card\WAD Skins\Vista Beta ONE WAD\Vista Beta ONE Skin File\. Nie będziesz miał pasków z Visty, więc odbicie znaczka Windowsa bedziesz mógł skasować (przytrzymać na nim rysik i Remove). Jeśli nie będziesz widzial grafik, musisz sprawdzić scieżki do nich. Wadą tego skinu jest brak Landspace, więc sam będziesz musiał coś dorobić lub zmienić temat. Miłej zabawy. :ok:

*

Offline utak3r

• Ekspert WM
  • 1516
    • Wirtualne Zacisze utak3ra
  • Sprzęt: Samsung Ace, Raphael, Hermes, Universal i inne
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 01, 2008, 01:49:19 »
Ja mam taka werje tej visty VistaBetaTWO2.1 wazy okolo 11mb ;]

Tak się wetnę....
Temat na Today - 11MB ???   :terrified:  matko.... zabijasz pocketa ;)

*

Offline simonama

• 7
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 01, 2008, 12:57:17 »
Dzieki wielkie za pomoc zobaczymy co z tego wyjdzie . Pozdrawiam i udanych wakacji życze.

*

Offline Rabbit_bb

• 641
  • Każda chwila to kolejna szansa...
  • Sprzęt: HTC Universal + Motorola Defy
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 01, 2008, 13:56:51 »
Przeczytaj sobie tutaj: ostatnia wiadomośc
bo coś czuje, że zaraz bedziesz miał ten problem :wink:
HTC Universal [G3] | Motorola Defy
Radio: 1.17.00          | Android: CM7
ROM: WM 6.1