Myślę, że niewiele nowego to wniesie, ale spróbuje. Łatwiej byłoby z dokładnie takim themem jaki chcesz, ale metoda jest uniwersalna.
0. Zakładam, że Wisbar Advance Desktop w wersji 1.3.x.x jest zainstalowany i użytkownik ma pewne podstawy w obsłudze pocketa.
1. Ściągamy theme. Źródeł jest mnóstwo, ale większość pojawia się na
forum producenta. Skoro miała być Vista, to ściągnąłem pierwszy taki skin na liście, czyli
Mobile Vista. Ściągamy plik
MobileVistaWAD's.rar.
2. Wypakowujemy archiwum.
3. Jeśli nie jesteśmy pewni czy mamy prawidłowy theme, przeglądamy dołączone w nim grafiki. Jeśli są podobne do tych ze screenów, to nie musimy się niczym martwić.
4. Kopiujemy katalogi Mobile Vista Portrait i Mobile Vista Landspace do \Themes\Desktop\ wraz z całą zawartością.
5. Bierzemy pocketa do ręki i włączamy WAD.
6. Wchodzimy w Theme Managera. Można to zrobić poprzez Start->Settings->Personal lub przytrzymując rysik na pulpicie z WAD i wybieramy go z rozwijanego menu.
7. Klikamy na Desktop Theme
8. Powinniśmy widzieć dodane przed chwilą tematy. Jeśli ich nie ma należy kliknąć Import i wskazać lokalizację tematu (przycisk ze strzałką pokazuje drzewko katalogów).
9. Zaznaczamy który temat chcemy użyć, pamiętając przy tym, że do trybu poziomego jest osobna zakładka.
10. Klikamy na OK.
11. Teraz na today powinniśmy mieć nasz temat.
Mi zadziałało za pierwszym razem

. Chcę zastrzec, że ten temat został wybrany tylko ze względu na to, że miał imitować Viste. Po sprawdzeniu, nie polecam go jednak, ponieważ jest strasznie przeładowany różnymi elementami i sama zmiana orientacji ekranu trwa prawie pół minuty

. Samemu można jednak wykorzystać jego elementy na stworzenie czegoś lżejszego

.
Jeśli są jakieś pytania, to mogę odpowiedzieć dzisiaj, lub dopiero za 2 tygodnie (wyjazd za granicę).