M3000 i OmapClock :( rozpacz :(

• 24 Odpowiedzi
  • 2556 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline biceps33

• 341
  • Sprzęt: Galaxy SII
« dnia: Sierpień 27, 2006, 23:43:36 »
Witam

Chciałem podkręcić procesor w swoim M3000 na stałe. Wrzuciłem plik OmapClock.ink do folderu Autostart, a pliki OmapClock i OmapClockPlus do windowsa. Dałem register i nic sie nie zrobiło. Po chwili nacisnąłem na chwile guzik wyłaczenia (tak żeby przeszedł w stan czuwania) i chciałem wrócić do problemu później. Jednak po jego ponownym uruchomieniu wyskoczył następujący komunikat: Nie można uruchomić Windows\Autostart\OmapClock.Ink  nie było by sprawy, ale pocket stał sie martwy :/ nie mogłem kliknąć OK ani nic :/ zrobiłem soft reset i teraz zanim jeszcze zniknie logo orange to pojawia sie ten sam komunikat i pod nim jeszcze jeden że nie można otworzyć pliku :/ nadal nie moge kliknąć OK ani nic z tym zrobić:( chciałbym poprostu usunąć jakoś ten głupi skrót z folderu autostart i mieć tak jak dawniej :( już mi nie zależy na tym podkręcaniu, chce tylko żeby wróciło to co było. Mam na nim bardzo bardzo dużo smsów których nie chciał bym stracić :(

POMÓŻCIE MI PROSZE :(  jestem zrozpaczony :( :( :(

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 27, 2006, 23:59:59 »
Poszukaj programik "Check Notifications" bylo juz o tym na forum, nie chce mi sie teraz szukac i nim usun notyfikacje bo prawdopodobnie zostala po Omapclock. Tylko uwazaj nie kombinuj za duzo i nie wyrzucaj recznie notyfikacji bo w ogole sypnie sie Tobie sprzet i zostanie HR.
A tak swoja droga Twoj nick, masz tylko 33 w lapce? :)

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 28, 2006, 00:00:44 »
proponuje smartskey

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 28, 2006, 00:01:42 »
no najprosciej i najszybcie to HR ale jak nie masz backupu...

Sprawdz, czy mimo ze wizard wisi czy AS zadziala jak zadziala to z poziomu PCta usun ten nieszczesny skrot, jak AS nie ruszy to jeszcze jak masz jakiegos launchera z safe boot mode to jeszcze jedynie to, a jak nie to tylko... HR i na przyszlosc robic archiwizacje bo to podstawa...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline biceps33

• 341
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 28, 2006, 00:03:34 »
M3000 jakoś ruszył przed chwilą, wywaliłem ten skrót, ale dalej sie wyświetla to samo :/ chciałem ten program :checknotifications" zainstalować, ale po podłączeniu kabla wizard zdechł :(

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 28, 2006, 00:06:03 »
Pokombinuj z as i kablem, ciezko powiedziec dlaczego utracil komunikacje musialbys napisac cos wiecej.
Nie pamietam czy ten program to byl cab, bo jesli tak to moglbys przeslac na komorke np w mailu, jesli masz skonfigurowaneg konto i dopalic z poziomu Wizarda.

*

Offline biceps33

• 341
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 28, 2006, 00:07:17 »
niestety obydwa kable to instalki z PC :/

*

Offline biceps33

• 341
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 28, 2006, 00:08:33 »
teraz podłączyłem go, nie zwiesił się, ale zsynchronizować sie nie chce :/

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 28, 2006, 00:09:39 »
Tzn laczy sie niby z PC, ikonka to zielonne kolko kreci sie i nic? Tak to wyglada?

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 28, 2006, 00:17:44 »
Jesli jest tak jak napisalem powyzej to kiepsko, moze cos za duzo wyrzuciles. Mozna jeszcze pokombinowac, ze przesle Tobie exe tego programu z Wizarda i przerzucisz sobie na niego. Byl tez gdzies chyba opis jak z exe robic caby.

*

Offline biceps33

• 341
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 28, 2006, 00:17:51 »
nie :/ komputer mika że podłączono urządzenie USB, ale kółko AS ani drgnie mimo że jeszcze przed tym bez problemu przerzucałem właśnie OmapClocka heh :/

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 28, 2006, 07:56:06 »
To musialbys poszukac na forum podobne watki. Inna sprawa gdyby nie dzialal Tobie w ogole wczesniej AS. A sprobuj wylaczyc takie rzeczy jak firewall, antywir, jesli Xp to zapore i wtedy sprobuj, przeinstaluj tez AS, sciagnij jego najnowsza wersje.

*

Offline biceps33

• 341
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 28, 2006, 09:00:11 »
W tej chwili sytuacja wygląda tak, że M3000 udało mi się włączyć - ale bez karty SIM. Przy każdorazowym jego przejściu w stan czuwania(czy to sam po 3 minutach, czy po naciśnięciu guzika POWER) i jego ponownym włączeniu wyskakuje ten błąd i co ciekawe -

PRZYCISK "OK" MUSZE KLIKNĄĆ ZAWSZE 22 RAZY i dopiero po tym okienko znika.

AS dalej nie działa, zaraz je przeinstaluje i dam znać czy coś się zmieniło.

*

Offline biceps33

• 341
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 28, 2006, 10:07:08 »
no niestety po przeinstalowaniu AS, wyłączeniu firewalla, antywira i wszelkiego innego ustrojstwa nadal nie działa. Wydaje mi się prawie pewne że wina leży po stronie Wizarda, bo wcześniej wszystko normalnie działało. Czy tej notyfikacji nie można usunąć jakoś ręcznie? gdzie ona się znajduje?

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 28, 2006, 10:41:30 »
Jesli Wizard nie laczy sie poprzez AS to nie umiem Tobie pomoc. Ja mialem podobny problem tez z OmapClock z tym, ze ja moglem sie laczyc.Dopiero po usunieciu zbyt wielu notyfikacji poprzez ten programik siadla komunikacja. Szukalem wszedzie, tutaj, na xda...,niestety jedynym rozwiazaniem co prawda bardzo bolesnym jest HR.
Chyba, ze znajdzie sie ktos kto zna inne rozwiazanie.

*

Offline biceps33

• 341
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 28, 2006, 18:20:34 »
a może chociaż jakiś backup smsów na Storage Card?:/ nie no kosmos :( cały pocket normalnie działa,tylko przy każdym włączeniu musze klikać 22 razy i nie działa AS :/ przeraża mnie myśl że z takiego błachego powodu mam robić HR :( tyle poinstalowanych programów itd :/:( :( :(

POMOCY :(

*

Offline biceps33

• 341
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 28, 2006, 18:24:08 »
o fajnie:/ teraz jeszcze jest inny błąd powiadomienia... Nie można uruchomić "\Storage Card\Dokumenty\SmartsKey_...  

może rozwiązaniem było by zrobienie tak, aby te 2 programy mogły się uruchomić? Ciekawi mnie jeszcze dlaczego powiadomienie omapclock wyskakuje 22 razy a tego SmartsKeya tylko 1 ??? :/

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 28, 2006, 18:26:05 »
Programow startujacych wraz z systemem NIE MOZNA instalowac na karcie pamieci...

*

Offline biceps33

• 341
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 28, 2006, 18:38:43 »
aha :/ a można z tym coś poradzić teraz:( ? żeby mój M3000 normalnie działał?

*

Offline biceps33

• 341
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 28, 2006, 20:04:32 »
zrobiłem któryś z kolei soft-reset i wcięło mi wszystkie tematy, na keranie today nie mam PocketBreeze i zakładek SPB PocketPlus... co "lepsze" nie moge ich wybrać z powrotem w opcjach "Dziś".

Co tu sie dzieje?? :/ :(

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 28, 2006, 20:43:29 »
Mysle, ze jedynym wyjsciem naprawde bedzie jak zrobisz HR, za mocno masz namieszane w systemie.

*

Offline biceps33

• 341
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 28, 2006, 20:55:30 »
dobrze, jestem już zdecydowany na HR, tylko bardzo chciałbym odzyskać swoje SMSy :( a najgorsze jest to, że jak po tym ostatnim nieszczęsnym soft-resecie kliknąłem wiadomości, to nie ma ani pół :/ :/ :/

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpień 28, 2006, 21:27:56 »
Jedynym pomyslem jaki mi przychodzi to byloby przekopiowanie pliku odpowiedzialnego za skrzynki, nie wiem jak jest w Wizardzie, w WM wersja smartphone za skrzynki odpowiedzialny byl plik cemail.vol. Mozesz w ogole odpalic jakiegos eksploatora z poziomu Wizarda? Wtedy jesli udaloby sie zlokalizowac ten plik, albo ktos z forum by wiedzial, to moglbys go skopiowac na karte, zeby pozniej podmienic. Choc w sumie to nie wiem do konca czy byloby mozliwe bo to plik systemowy i czy da sie podmienic, ale sprobowac mozna.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpień 28, 2006, 21:52:51 »
jezeli jescze Ci rusza AS to wgraj usbswitch oraz tym sciagniesz wszystki sms`y JeyoMobileCompanion.exe
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline biceps33

• 341
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpień 29, 2006, 08:40:27 »
niestety AS nie ruszał heh. Zrobiłem HR, wszystko szlag trafił i narazie używam swojego K700i bo na Wizarda nie moge patrzeć:/