SD "wiesza" MDA VARIO

• 11 Odpowiedzi
  • 487 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

SD "wiesza" MDA VARIO
« dnia: Styczeń 22, 2007, 19:56:33 »
Witam,
mam następujący problem z kartą miniSD SanDisk-a 2GB.
Kopiuję pliki .mp3 , vav , mid, wmv na kartę. Te same pliki kopiuję do tefonu.
Z pamięci telefony wszystko idzie ok czyli bez zacięć i innych dziwnych historii. Natomiast pliki z karty, mp3, wmv powodują zawieszenie urządzenia po upływie 4-5 sek. i jedynym wyjściem na odblokowanie jest miękki reset. .Po HR bez żadnych aplikacji  raz  tylko udało mi się odtworzyć plik mp3 bez zwiechy. Następny raz juz się to nie udało i tak jest do dziś Natomiast pliki .mid i jpg tego nie powodują i wszystko chodzi tak jak powinno  Karta była formatowana i w ppc jak i w czytniku , i historia nadal się powtarza. Rozkładam ręce bo już nie wiem co mam z tym zrobić oprócz wymiany karty. Nie mam możliwości włożenia innej karty do tel . W "blaszaku " karta zachowuje się normalnie.
Może ktoś ma pomysł co może być nie tak. telefon?? karta??

SD "wiesza" MDA VARIO
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 22, 2007, 20:04:41 »
Więc tak:
Jeśli po HR udało ci się otworzyć mp3 to:
-plik z rozszerzeniem mp3 to zwykły WMA tylko ktoś ręcznie zmienił rozszerzenie
-nie zrobiłes HR
-masz magiczny rom z zaszytymi kodekami, chyba że są w extrom i karzdorazowo po HR wgrywasz exta.\

Przeinstaluj kodeki MP3.
Zmień player.

SD "wiesza" MDA VARIO
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 22, 2007, 20:39:16 »
To od początku w telefonie jest :
ROM 2.21.2.11 PLK
Data pamięci ROM 3/9/06
RADIO 02.19.11
wersja protokołu4.1.13.09
Wersja pamięci Extr 2.21.2.126
Ne potrafię powiedzieć czy w telefonie jest coś zmienione ( druga ręka ) chociaż sprzedawca zapewniał mnie że jest wszystko tak jak w oryginale ERY
Przyciskami nie udało mi się dokonać tego HR zrobiłem go przez aplikację " wyczyść pamięć masową " ( teraz to już sam wątpie czy to był ten HR , ale po tym kazał mi od nowa kalibrować ekran itd  czyli domniemam ze to jednak HR ) . Być  może troszkę zamieszałem z tym plikiem mp3 ( już sam nie jestem pewien ) ale na pewno odtwarzałem WMV i raz go odtworzyłem , później zwiech. Nie za bardzo umiem sobie wytłumaczyć jak to jest że tel odtwarza plik mp3 ( na pewno mp3, wkładałem różne ) z pamięci tel ( ma kodeki ?? ) a z karty juz nie ( przecież nadal ma te kodeki ). Prosze o wyrozumiałość w temacie gdyż jestem zupełna "świeżynka" w ppc, choć czytam forum codziennie, ciężko się połapać mi w tym wszystkim.

SD "wiesza" MDA VARIO
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 22, 2007, 20:53:00 »
skoro czyta z pamieci PDA to i z karty powinien.
Poza jednym wyjątkiem kiedy player pozwala na uspienie PDA a wtedy usypia też karta.
Co prawda nie słucham muzyki ale teoretyzuję.
Koledzy zapaleni słuchacze :) muzyki napewno mnie poprawią.
Zrób test włącz mp3 z karty i stukaj sobie po ekranie. Jeśli nie stanie to moja koncepcja jest trafna, jeśli stanie opracujemy nową :)
Pozdrawiam
PS
Może wrto przemyśleć zmianę romu.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
SD "wiesza" MDA VARIO
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 22, 2007, 20:56:44 »
Ronert_nik

Dobrze teoretyzujesz :) Uspienie PPC powoduje wylaczenie karty, zeby nie marnowac pradu.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

SD "wiesza" MDA VARIO
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 22, 2007, 21:05:34 »
Co prawda nie mam przy sobie teraz karty ( zostawiłem w pracy jutro rano sprawdzę tę wersję ) ale teoretyzując dalej czas 3-4 sekundy ( bo tyle tylko trwa odtwarzanie )  to chyba za mało na uśpienie ppc, tak zupełnie teoretycznie.
hmm... to i plik mid też nie powinien być odtworzony a działa do końca czyli jakieś 2 minutki

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
SD "wiesza" MDA VARIO
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 22, 2007, 21:27:55 »
artur323

Z malymi plikami jest tak, ze zaladuje je do ramu cale i odtwarza z mp3 tak nie jest czyta ja na bierzaco a mid ma ile kilka-kilkanascie kB z reguly...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

SD "wiesza" MDA VARIO
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 22, 2007, 21:40:57 »
oczywiście , co do rozmiaru mid całkowicie się zgadzam że jest toto małe i zapakuje się całe do pamięci ....... ale co z tym czasem?? tak szybko by się usypiał ??
I jeszcze jedno pytanie , czy na podstawie informacji podanych w 3 poście można powiedzieć że nic nie było zmieniane w oprogramowaniu fona  ??

SD "wiesza" MDA VARIO
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 22, 2007, 21:54:48 »
Cytat: "artur323"

I jeszcze jedno pytanie , czy na podstawie informacji podanych w 3 poście można powiedzieć że nic nie było zmieniane w oprogramowaniu fona  ??

Można tylko trzeba wiedzieć co Era wsadzała do Vario w 3/9/06 a z tym może być drobny problem bo jedną z pierwszych czynności po zakupie Vario, SPV M3000 jest zmiana romu a Era przestała go udostępniać http://www.era.pl/index.php?id=tel_pliki&telefon=300&section=indy

SD "wiesza" MDA VARIO
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 23, 2007, 19:04:52 »
Nie wiem co mam o tym myśleć .... poszedłem rano do pracy wkładam kartę kopiuję pliki różne czyli i mp3, wmv, odtwarzam przez pól dnia na wszystkie sposoby tak żeby "zawisło" i niestety....nie udało się wszystko chodzi tak jak powinno , nie wiem co mogło być przyczyną że wczoraj się wieszało a dziś już nie ....ani nic nie instalowałem ani nie usunąłem .... bo może "cuda jednak się zdarzają"  :)

*

Offline niepokorny666

• **
  • 227
  • Sprzęt: Galaxy SII
SD "wiesza" MDA VARIO
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 25, 2007, 00:05:17 »
Mialem to samo na 1gb karcie, nic nie pomagalo, nagle dostawal zwisa.
Zreszta to byl jeden z wielu problemow z tym sprzetem, na szczescie sie pozbylem trypla, z Etenem X500 nie ma zadnego problemu, chodzi jak burza.

SD "wiesza" MDA VARIO
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 01, 2007, 20:14:59 »
Więc tak .....cudów nie ma karta zaczęła znowu zawieszać mda , nie pozostało nic innego jak wymienić kartę , goodram 1 G spisuje się rewelacyjnie od razu widze różnicę w działaniu , tak ze przyczyną była uszkodzona karta. Dobra rada..sprawdźcie na kilku kartach zanim zaczniecie działania z mda i z serwisem.