M3000 i brak pamięci - zainstalowana karta mSD 1GB

• 3 Odpowiedzi
  • 597 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

M3000 i brak pamięci - zainstalowana karta mSD 1GB
« dnia: Maj 20, 2006, 14:14:18 »
Witam.
Dottarła do mnie dziś karta Transcend 1GB, ale nie z nią problem.
Kopiowałem sobie film przez WiFi  90MB, wskazałem że ma zostać zapisany w "storage card", ale po jakichś 12MB system stwierdził że ma za mało pamięci do zapisania pliku. No i fakt, w ustawieniach pisz że mam 0,5MB wolnego miejsca, a jestem pewien że przed tą operacją miałem ponad 12MB !!
Zauważyłem że durny windows, zamiast kopiowiać plik bezpośrednio kopiuje najpierw do pamięci, a później na kartę.
Problem w tym, że nie mam pojęcia gdzie jest ten "niedociągnięty" plik, który siedzi w pamieci. Przekopałem już wszystkie katalogi, oczywiście z opcją wyświetl wszystkie pliki, restartowałem telefon i dalej tylko 0,5 MB miejsca !!

Apropos, nie używam windowsa na moich komputerach i dlatego kopiowanie filmu puściłem po WiFi ... może ktoś ożenił M3000 i Linuxa ??

Pozdrawiam
Tomek

Odp: M3000 i brak pamięci - zainstalowana karta mSD 1GB
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 07, 2009, 11:03:12 »
Odświeżę temat bo mam dokładnie ten sam problem, ale przy instalacji programów z cab'a. Pomimo tego że wybieram "storage card" nic się na niej nie instaluje, wszystko wrzuca do i tak już zapełnionego telefonu :S Jako że jestem jeszcze zielony w temacie wizarda i ppc, to zapytam: czy trzeba formatować kartę do jakiegoś konkretnego systemu plików moze? A jeśli tak to jak? :smile:

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 07, 2009, 11:11:10 »
Wizard obsluguje FAT i FAT32 wiec niezaleznie jaka wlozysz bedzie ja widziec. Chyba, ze masz nabalaganione w systemie i glupieje dlatego Ci nie instaluje na karcie.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 07, 2009, 11:35:44 »
W samym systemi nic nie było w zasadzie modyfikowane, kupiłem go z tym softem wgranym już "WM6 PL PRO CE 5.2.1620(wersja 18125.0.4.2) Dla SPV M3000 G4", kartę pamięci mam od wczoraj i narazie lipa z programami, a chciałem przetestować manilę :mrgreen:. Ale skończy się chyba na tym, że wieczorkiem wgram jakiś inny rom, bo obecny oprócz wyżej wymienionego ma swoje błędy (m.in. brak info o poziomie sygnału WiFi itp.). Jaki soft polecasz dla początkującego?