Witam.
Swego czasu pisałem tutaj wątek o tym, że nie chciał mi się włączyć m3000 po rozładowaniu baterii. Ostatecznie kupiłem nową baterię i wtedy dopiero zauważyłem, że przycisk 'power' przestał działać (może też dlatego samo kopanie poprzedniej baterii nic nie dawało). Stwierdziłem, że może być to wina systemu, więc zainstalowałem nowy rom (
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=442232). Przycisk nadal nie działa. Kiedy włożę naładowaną baterię do fonu to włącza on się sam z siebie, w nowym romie jest łatwy dostęp do wyłączenia wyświetlacza samym rysikiem, ale pojawia się problem z jego włączeniem- jeżeli wcześniej nie zablokuję klawiatury, to mogę go włączyć poprzez button 3 (włącza się aparat, który następnie muszę wyłączyć), a jeżeli zablokuję klawiaturę to pozostaje reset. Po zakupie nowej baterii wystąpił także problem z jej krótką żywotnością- wytrzymuje zaledwie dzień bez ładowania i to bez specjalnego 'nadwyrężania' jej. Zastanawiam się czy to wina baterii samej w sobie czy tego iż nie mogę wyłączyć ekranu (zamierzam teraz go wyłączyć rysikiem na noc i sprawdzić stan baterii jutro).
Zastanawiam się więc czy ktoś z was miał może podobny problem, czy udało mu się go rozwiązać samemu/w serwisie, i czy można jakoś przypisać wszystkie funkcje guzika 'power' jakiemuś innemu guzikowi?
Mam nadzieję, że ktoś będzie w stanie mi pomóc,
pzdr.