M3000 ActiveSync a wifi w laptopie

• 7 Odpowiedzi
  • 587 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Miedzio

• 492
« dnia: Lipiec 23, 2006, 21:49:26 »
Witam

Mam taki problem, ze gdy podlacze SPV M3000 do laptopa, zostanie on wykryty przez ActiveSync, to po chwili laptop traci kontakt z routerem wifi. Czasami polaczenie z internetem jest odzyskiwane, ale zazwyczaj trwa to chwile i znow pojawia sie problem. Pozniej nawet po odlaczeniu SPV, polaczenie wifi nie jest juz stabilne, pomaga tylko reset laptopa. Mam najnowsza wersje ActiveSync, w SPV odlaczony modul wifi. Czy ktos spotkal sie z takim problemem?

Pozdrawiam
Miedzio

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 24, 2006, 12:59:08 »
to zacznij od sprawdzania napiec w lapku bo spv pobiera gdzies 600mva z usb
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline Miedzio

• 492
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 24, 2006, 15:43:08 »
Hmm... czy to mozliwe, zeby napiecie bylo problemem?? Czy przez to caly system nie bylby niestabilny? To raczej wyglada na jakis konflikt ustawien... To znaczy jak podlacze SPV kablem USB, to rozlacza z siecia wifi i probuje ponownie ustalic adres IP. Czasami widzi ze jest siec, ale tak jakby nie potrafil sie do niej podlaczyc, pomimo dobrze wpisanych hasel. Dziwna sprawa jest tez fakt, ze po odlaczeniu SPV problem dalej wystepuje, a przeciez napiecie teoretycznie wraca do normy.

Chociaz podczas synchronizacji via irda, taki problem juz nie wystepuje...

Pozdrawiam
Miedzio

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 24, 2006, 20:13:58 »
A mozesz miec racje, przestaw ip w spv na takie jak masz w wi-fi i po klopocie
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline Miedzio

• 492
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 26, 2006, 22:54:56 »
Zasadniczo po zmianie softu w SPV chyba za drugim razem laptop wykryl urzadzenie bodajrze pod inna nazwa i od tego momentu problem zupelnie zniknal. Wczesniej jeszcze po podlaczeniu kablem USB tworzylo sie jakies polaczenie lokalne i pewnie byl konflikt adresow IP, teraz juz takie polaczenie sie nie tworzy (ale nie wiem dlaczego) i wszystko juz dziala jak powinno. Dzieki.

Pozdrawiam
Miedzio

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 27, 2006, 19:51:40 »
Mam tez taki sam problem z SPV M200 Orange : moze to jakis bug softu orange lub AS. Co to znaczy zmienic IP na takie jak wi-fi?

A latka ze str glownej nie pomaga w tym problemie :wkurzony:

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 27, 2006, 21:41:06 »
Cytat: "mareck"
Mam tez taki sam problem z SPV M200 Orange : moze to jakis bug softu orange lub AS. Co to znaczy zmienic IP na takie jak wi-fi?

A latka ze str glownej nie pomaga w tym problemie :wkurzony:
chodzi o to ze gossc ma internet z apc. ap dostaje adres statyczny np 123.123.128.4, brame i dns a actiwe sync daje ip 169.254.2.2, mozna wbic statyczny adres w ppc 123.123.128.8 brame i dnsy takie jak w ap to ulatwi komunikacje, wtedy odpalasz usb switch przelaczasz na rndis i actiwe korzysta z ip pocketa i nie ma problemu z synchronizacja

« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 28, 2006, 07:58:27 »
Active sync w wersji 4.0 i wyżej ma zablokowaną możliwość synchro przez WI-FI wygląda na to że jeszcze "przy okazji" coś miesza.