M3000 a LiveBox

• 5 Odpowiedzi
  • 456 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

M3000 a LiveBox
« dnia: Grudzień 29, 2006, 14:31:29 »
Mam pytenie dotyczace WiFi zasiegu i dzialania z liveboxem od neostrady.

Przeczytalem chyba wszystkie posty z forum, wiec proslbym o nie odsylanie mnie do szukaj.

Generalnie udaje mi sie polaczyc z liveboxem, ale w okienku wyswietlajacym dostepne sieci bezprzewodowe jest tylko jedna kreska zasiegu (najmnijsza). Podlaczylem sie do drugiego rowniez innego liveboxa i generalnie w obydwu przypadkach jest to nie latwe ale w koncu sie polaczy - zawsze jedna kreska zasiegu. Liveboxy maja wlaczone DHCP wiec powinienem dostawac IP, ale generalnie oprocz tego ze jestem polaczony nic wiecej nie dziala - IE nic nie otwiera. Obydwa nie wymagaja WEPa wiec to nie to, a moc mam ustawiona na maxa - zreszta stalem tuz obok tych liveboxow i tez mialem jedna kreske.

Sprawdzalem rowniez u siebie w domu - udalo mi sie polaczyc ale tez dupa - strony sie nie otwieraja.

Zabardzo nie wiem co moze byc powodem - telefon jest nowka i ma jakis tydzien... - moze kwestia softu?
Jesli tak - to jaki wgrac soft? (pojawia mi sie xxx.xx.xx.001 - czy jakos tak przy starcie.

Pozatym prosilbym rowniez o propozycje co posprawdzac w nowym telefonie nim sciagne simlocka i strace gwarancje?

Czekam na info - pozdrawiam

*

Offline tiwek

• *
  • 60
  • Sprzęt: HTC Wizard, HTC Diamond
M3000 a LiveBox
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 29, 2006, 15:05:52 »
Mam w domu liveboxa ale z wepem i mi dziala bez problemu.
Co do zasiegu to .... nie bede sie wypowiadal, ale do wanny mi starcza o ile wczesniej sie polacze.

M3000 a LiveBox
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 29, 2006, 16:00:18 »
Generalnie nie uwazam Liveboxow za cud techniki, ale musze przyznac ze to chyba nie one, bo w pracy mam trzy liveboxy i stalem kolo nich i nie mozliwe ze w odleglosci 30cm od nich na wszystkich paskach statusu w sieciach dostepnych w zasiegu jest jedna kreseczka i powazny problem z polaczeniem.

Zreszta u mnie w domu zapomnialem dodac nie mam LiveBoxa tylko wlasny AP (bodajze T-coma czy cos) i tutaj dokladnie nie pamietam jak sie zachowywal telefon, ale napewno nie moglem nic otworzyc w IE chociaz bylem polaczony (jezeli chodzi o ilosc kresek to nie pamietam jak bylo z zasiegiem).

Sadze ze cos czy konfiguracji czy z softem... - chyba ze sa jakies inne sugestie, bo moze cos z telefonem i wlasnie chce wszystko sprawdzic niem sciage simlocka i strace gwarancje

M3000 a LiveBox
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 30, 2006, 14:20:14 »
Witam serdecznie.
Miałem podobny problem łączenia się z sieciami WIFI.
Testowałem i na LIVEBOXie i na innych.
Po zmianie softu pomogło i teraz wszystko jest oki.
Spróbuj zaktualizować swój soft albo zmienić na całkiem inny.
A polecam także używanie innego programu do wifi , bo ten MS jest słabiusi.

Pozdrawiam

*

Offline -K@mil-

• **
  • 201
  • Sprzęt: HTC Wizard
M3000 a LiveBox
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 30, 2006, 15:26:07 »
A sprobuj jeszcze tego:

Connections > Wireless Lan > zakładka Power Mode i przestaw suwak w lewo  (Best Performance)

M3000 a LiveBox
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 30, 2006, 21:38:39 »
Co do ustawien mocy nadajnika to sie bawilem, ale to kompletnie nic nie zmienia - zawsze jedna kreska.
Przy moim AP na odleglosci 10cm mam jakosc dobra, metr dalej mam juz 3/4 skali, pokoj dalej mam juz polowe, a dalej to juz jest slabizna..., a na drodze dwie scianki dzialowe na grubosc cegly..., ale powiedzmy...

Co do telefonu to pewnie zastosuje sie do opinii, zreszta zgodnej z moimi podejzeniami ze soft syfi.