Racja troche juz przelecialem stronek i znalazlem ze chinczyk tylko do g3 a love do g4.
Znalazlem rowniez
Podczas tworzenia własnego roma (ugotowałem sobie na prawdę superowego roma: wywaliłem niepotrzene porgramy i pliki i dodałem kupę swoich nie uszczuplając przy tym pamięci storage) uwaliłem sobie przypadkiem tak samo Wizarda.
Wiele osób już tak uszkodzoło telefony i oddało do serwisu, a serwis nie wiedząc co robić wymieniał płyty główne :-)
Problem polega na tym, że Wizard nie chce prawidłowo sfromatowac sobie partycji i nie pomoże tutaj wgrywanie roma.exe w trybie bootloadera.
A oto rozwiązanie:
Dłuższy -oficjalny- sposób:
Trzeba zgraćna kartę sdmini dobrego roma programem romupdate.exe (w wersji 1.2x lub 1.4x - nie pamiętam, to ten sam program którym robi się bigstorage w mda compact, tylko nowsza wersja) z drugiego aparatu, włozyć kartę do uwalonego i wgrać roma z tej karty.
Krótszy -mój- sposób:
1. formatujemy nasza kartę sdmini
2. podłaczamy do PC i uruchamiamy romupdate.exe ( poszukaj na forach)
3. zgrywamy na kartę naszego uwalonego roma (samego roma OS !!!) - to chyba jest komenda "d2os" - powinien być jakiś help w progamie.
4. robimy hard reset i po tym Wizard powinien zapytać się czy wgrać nowego roma zkarty minisd - potwierdzamy jakiśm guzikiem i........
5. ........w tej właśnie chwili Wizard pokaze komunikat, że formatuje partycję ( jakimś innym sposobem niż normalnie)..................
6. jak już będzie komunikat format sucesfull - czy jakoś tak robimy hard reset ( nie czekając na wgranie roma) i wyciągamy kartę sd, po chwili pojawi sie stary komunikat format fat partition - potwierdzamy zieloną słuchawką.
7. Po tym formatowaniu wchodzimy szybko do bootloadera
8. Wgrywamy oficjalnego roma.exe
9. Idziemy do sklepy po skrzynkę piwa i chlamy do późnej nocy ze szczęścia, że udało nam się naprawić wizarda !
7.
Programem
Czaruje tym ale tez mi cos nie wychodzi