MDA Vario padl - szukam serwisu

• 6 Odpowiedzi
  • 411 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline n0v0

• 16
MDA Vario padl - szukam serwisu
« dnia: Listopad 18, 2007, 21:02:56 »
Padl mi MDA Vario. Sprzet wogole nie startuje, caly czas czarny ekran po podlaczeniu do ladowarki sieciowej palila sie czerwona dioda, a w tym momencie nawet ona sie nie pali. Poszukuje kontaktu do serwisu w Poznaniu, albo innego jesli takiego nie ma na miejscu, moze oni cos pomoga.

P.S wlasnie szukam papierow od wizarda bo nie wiem czy jest jeszcze na gwarancji. jak dlugo jest wazna gwarancja?

edit: wlasnie pojawila sie czerwona dioda, ale i tak to nic nie zmienia.
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2007, 21:05:21 wysłana przez n0v0 »

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Odp: MDA Vario padl - szukam serwisu
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 18, 2007, 21:16:31 »
Pozostaw go całą noc na ładowarce sieciowej. Jeśli pali Ci się krwistoczerwona to zazwyczaj oznacza to całkowite wyładowanie akumulatora.
Jeśli po kpdłuzszym czasie zmieni kolor na pomarańczowy to możesz spróbować odpalić. Możesz tez chilowo podpiąć do akumulatora wyższe napięcie 6V aby ruszył jego układ elektroniczny ładowania
potrzebna zgoda

*

Offline n0v0

• 16
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 18, 2007, 21:23:35 »
Pozostaw go całą noc na ładowarce sieciowej. Jeśli pali Ci się krwistoczerwona to zazwyczaj oznacza to całkowite wyładowanie akumulatora.
Jeśli po kpdłuzszym czasie zmieni kolor na pomarańczowy to możesz spróbować odpalić. Możesz tez chilowo podpiąć do akumulatora wyższe napięcie 6V aby ruszył jego układ elektroniczny ładowania
czytalem juz o tym, i sprawdzam. zostawiam go podlaczonego do rana, jesli to nie pomoze moze zadziala na krotko, ale mam dziwne przeczucie ze to cos powazniejszego, jesli ktos dysponuje kontaktem do serwisu bede wdzieczny chociaz to i tak ostatecznosc.

*

Offline eks0

• 13
  • Sprzęt: MDA Ameo
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 18, 2007, 21:42:16 »
Witam,
Myślę, że nie pozostaje Ci nic innego jak kontakt z serwisem - osobiście polecam http://www.crc-polska.com/pl/ (choć byłem świadkiem jakiejś awantury w serwisie, bo coś sknocili to ogólnie jestem zadowolony)
Mam Ameo - u mnie padł wyświetlacz i coś z ładowaniem (nie miałem czasu się zainteresować szczegółami) - objawy podobne do Twoich...
Wyświetlacz kosztował mnie 540 złociszy, ładowanie zrobili w ramach gwarancji...
Wszystko śmiga jak trzeba  :ok:

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 18, 2007, 23:23:33 »
Kolega pytal o serwis w Poznaniu a nie w Jankach bo to ponad 300km od Poznania.

W Poznaniu HTC serwisuje Inter-Consult.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline n0v0

• 16
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 18, 2007, 23:58:45 »

Dzieki! Jesli nie uda mi sie ruszyc mojej baterii to moze oni beda mieli jakas zeby sprawdzic czy wogole phone dziala.

*

Offline n0v0

• 16
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 19, 2007, 16:41:21 »

Z tego co sie dzisiaj dowiedzialem to serwisu w poznaniu juz nie ma. Rok wczesniej kiedy jeszcze przyjmowali wizardy i tak byly one wysylane do warszawki.