Kopanie nic nie daje

• 9 Odpowiedzi
  • 682 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Eragog

• 10
  • Sprzęt: HTC Wizard
Kopanie nic nie daje
« dnia: Grudzień 07, 2008, 11:05:34 »
Po tym jak rozładowała mi się bateria w m3000 próbowałem kopać baterię i później na kilka godzin zostawiałem go podłączonego do ładowarki. Ale baterie w ogóle się nie ładuje. Są jakieś inne sposoby podładowania tej baterii?
Był okres w starożytnym Rzymie, w którym lepiej wychowywano ryby niż dzieci. My wychowujemy lepiej konie.
-Georg Christoph Lichtenberg

*

Offline barthek

• 265
Odp: Kopanie nic nie daje
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 07, 2008, 11:16:00 »
najpierw kopałeś baterie (czym? - butem?) - może bateria się uszkodziła po kopaniu lub jej żywotność się skończyła.

*

Offline Czesiorazdwatrzy

• 465
  • Welcome to Hakurei Reitaisai Festival!
    • J-games.pl  - Forum japońskich gier, jrpg
  • Sprzęt: XDA 2i; i780; Desire Z
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 07, 2008, 11:20:48 »
Gość od którego kupowałem alpine mówił, że w Germanos ładują baterie, które są tak rozładowane, że aż się ładować nie chcą.

*

Offline wredny89

• **
  • 216
  • Sprzęt: Mio p550 wm 6.1 + Treo 750v + Nokia 5800XM
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 07, 2008, 14:04:55 »
Świeci się dioda od ładowania? Może padł ci układ ładowania? Kopnąłeś baterie z MOLEX-A?

*

Offline pavlick

• 467
  • HTC wizard G3
    • pavlick site
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 07, 2008, 14:50:37 »
ta - z buta ;D
----
nie prościej iść do komisu i poprosić żeby Ci sprawdzili - włożyli swoją bat. do Ciebie?
---
pozdrawiam, pavlick
tu była strona... była

*

Offline Eragog

• 10
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 07, 2008, 18:45:32 »
Kopałem baterią 9V. Jak zrobiłem to pierwszy raz to wsadziłem baterię do fona i spróbowałem włączyć- no i się włączył, szybko wrzuciłem pod ładowarkę, ale nie było żadne oznaczenia, że się ładuje (pomarańczowa dioda), tak jakby w ogóle ppc nie wykrywał ładowarki i po kilku sekundach telefon się wyłączył. Później już nie chciał się włączyć, także po kilku godz. ładowania. Jeszcze raz kopnąłem, podłączyłem do ładowarki na kilka godzin, a później i tak się nie włączył. Powtórzyłem operację, tylko tym razem ładowałem poprzez podłączenie do komputera- nadal nic. W końcu zdesperowany podłączyłem znowu kabelki do baterii 9V a ich drugie końce wcisnąłem pomiędzy baterię ppc, a te druciki z którymi ona się styka + podłączyłem ładowarkę. Włączyłem fona i o dziwo- działa! Na początku, podczas ładowania się systemu migała tylko czerwona dioda, później mniej-więcej kiedy się załadował zaczęła się świecić pomarańczowa, trzymałem tak telefon kilka sekund i kiedy zobaczyłem, że się nie wyłącza, a pomarańczowa dioda ciągle się paliła odłączyłem tą baterię 9V. Po dosłownie 2 sekundach telefon zgasł i od tamtego czasu go nie włączyłem, a prawie cały czas trzymam go pod ładowarką.
Chyba pozostaje mi już tylko sprawdzić u kogoś czy mu działałaby moja bateria/ładowarka (chociaż wydaje mi się, że z ładowarką wszystko ok) i później ewentualnie kupić jedno albo drugie.
Był okres w starożytnym Rzymie, w którym lepiej wychowywano ryby niż dzieci. My wychowujemy lepiej konie.

*

Offline wredny89

• **
  • 216
  • Sprzęt: Mio p550 wm 6.1 + Treo 750v + Nokia 5800XM
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 07, 2008, 19:39:38 »
Może tylko ja z racji tego ze jestem elektrykiem zapytam jakie masz napięcie na baterii wizarda? A jakie zadałeś mu przez wkładanie pomiędzy styki kabelki od tej baterii 9v? To tak jak byś hmmm podłączył żarówkę na 110v pod 220v bo na 110 słabo świeciła?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 07, 2008, 20:31:42 »
Może tylko ja z racji tego ze jestem elektrykiem zapytam jakie masz napięcie na baterii wizarda? A jakie zadałeś mu przez wkładanie pomiędzy styki kabelki od tej baterii 9v? To tak jak byś hmmm podłączył żarówkę na 110v pod 220v bo na 110 słabo świeciła?

To cos cienkim elektrykiem jestes, ze nie wiesz, ze jednostka napiecia jest Wolt (V) a nie v (nie ma takiej jednostki), poza tym w gniazdku masz 230V a nie 220V, do tego nikt nie pytal o zarowki, tylko metode ozywienia martwej baterii.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline Eragog

• 10
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 09, 2008, 17:29:12 »
Ee.. Gdzieś tam przeglądając forum natrafiłem na takie coś, że ktoś pisał o jakiejś ładowarce którą ładuje się bezpośrednio baterię- nie za pośrednictwem ppc. Takie ładowarki jakoś konkretnie się nazywają, bo różne rzeczy próbuję na allegro wpisać i raz mam kilka wyników z czego żaden nie jest taką ładowarką, albo kilkaset?
Napisane: 07 Grudzień 2008, 21:01:17
@refresh

To wie ktoś gdzie mogę dostać taką zewnętrzną ładowarkę do wiza16? Albo przynajmniej mógłby ktoś podać nazwę takiej ładowarki (marka, model) to już sam sobie znajdę. ;F

*

Offline pavlick

• 467
  • HTC wizard G3
    • pavlick site
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 09, 2008, 21:20:18 »
Na allegro widziałem wczoraj. Kosztowała z baterią chyba 70pln
Szukaj w kategorii m3000 akcesoria itp. Dużo tego nie ma
---
pozdrawiam, pavlick