Komunikatory na wizarda

• 9 Odpowiedzi
  • 1166 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Komunikatory na wizarda
« dnia: Maj 23, 2006, 20:33:20 »
Mam pewien problem:
otóż przebywajac w Polsce i majac komputer z internetem, chciałbym się porozumiewać przez jakiś komunikator z siostrą (Anglia) posiadającą MDA Vario (HTC Wizard)+ unlimitted internet. Oczywiście bezpłatnie ;)
Dlatego chciałbym zapytać co polecacie do tego typu rzeczy.... chodzi mi o rozmowy (wysyłanie tekstu -chat-)
jakie programy służące do tego celu sprawdzą się?
Chciałbym tutaj zobaczyć jakieś konkretne nazwy..
Mam nadzieje, że pomożecie ;)
pozdrawiam

*

Offline dziegiel

• **
  • 156
    • http://money.ebiznes.waw.pl
  • Sprzęt: SPV M3000 + GPS + 1GB Kingston
Komunikatory na wizarda
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 23, 2006, 20:43:37 »
MobileGadu

*

Offline Waldzio

• 919
  • Sprzęt: HTC Magician, Artemis, Dream, Vision
Komunikatory na wizarda
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 23, 2006, 21:27:14 »
Tyko, ze zmienil sie regulamin korzystania z gg - osoby ktore nie kozystaja z oryginalnych klientow moga w kazdej chili stracic swoje konto...  :?

Ale poczatowac mozesz jeszcze przez skypa, i nawet pogadac - tylko trzeba sprawdzic czy na tych powolnych procesorach pojdzie... :P

*

Offline evad

• 465
    • http://adl.pl
  • Sprzęt: Nokia N900, E72 i kilka innych...
Komunikatory na wizarda
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 23, 2006, 23:53:53 »
Cytat: "Waldzio"
Tyko, ze zmienil sie regulamin korzystania z gg - osoby ktore nie kozystaja z oryginalnych klientow moga w kazdej chili stracic swoje konto...

nie do końca. oto oficjalna interpretacja administratorów GG nowego zapisu w regulaminie, którą otrzymałem mailem od tech@gadu-gadu.pl:

Witamy,

Z uwagi na zapytania Użytkowników dotyczące nowego regulaminu Gadu-Gadu,
w tym w szczególności w odniesieniu do punktu 11 mówiącego o używaniu
innych programów służących do łączenia się z siecią Gadu-Gadu,
pragniemy przedstawić jednoznaczną interpretację regulaminu firmy Gadu-Gadu
w celu rozwiania wątpliwości:

Punkt 11 regulaminu nie dotyczy bezpośrednio Użytkowników sieci Gadu-Gadu,
lecz firm/przedsiębiorstw/producentów innych programów komputerowych, które
bez ustaleń z firmą Gadu-Gadu łączą się z siecią Gadu-Gadu, naruszając w ten
sposób zasady bezpieczeństwa w sieci Gadu-Gadu, a także zasady uczciwej
konkurencji.

Firma Gadu-Gadu nie będzie zatem egzekwować postanowień punktu
11 bezpośrednio od Użytkowników.

Mamy nadzieję, że powyższa informacja wyjaśnia ostatecznie i jednoznacznie
dyskusyjną część regulaminu.

Jeśli jednak nadal masz pytania, prosimy o kontakt.

ogólnie rzecz biorąc, to pomijając fakt, że popełnili ostry cios poniżej pasa (jawna dyskryminacja użytkowników systemów inny niż 'jedyny słuszny'), to userzy nie mają się czego obawiać. tego maila odczytuję raczej w ten sposób, że GG zamierza zwalczać producentów klonów GG, a nie samych userów, za to że korzystają z innych wersji...

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
Komunikatory na wizarda
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 24, 2006, 06:47:50 »

Ale poczatowac mozesz jeszcze przez skypa, i nawet pogadac - tylko trzeba sprawdzic czy na tych powolnych procesorach pojdzie... :P

No wlasnie, SKYPE ma juz oficjalnie > 100 mln uzytkownikow i wersja pocketowa ma rowniez komunikator. Nawet gdyby rozmowy glosowe zacinaly sie na slabych urzadzeniach to /zapewne/ text bedzie bez problemu.

*

Offline lolleq

• 49
  • Jestem - więc myślę...
    • Infomatrix.PL
  • Sprzęt: 1X/MZ601
Komunikatory na wizarda
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 24, 2006, 08:54:32 »
Cytat: "evad"
ogólnie rzecz biorąc, to pomijając fakt, że popełnili ostry cios poniżej pasa (jawna dyskryminacja użytkowników systemów inny niż 'jedyny słuszny'), to userzy nie mają się czego obawiać. tego maila odczytuję raczej w ten sposób, że GG zamierza zwalczać producentów klonów GG, a nie samych userów, za to że korzystają z innych wersji...
Co jednak uznać należy za cios pośredni w użytkowników, którzy w skrajnym przypadku mogą zostać zmuszeni do instalacji "jedynego słusznego" klienta GG. W dupach im się z tej ilości użytkowników poprzewracało i zaczynają strugać potentata... a może ich tepsa kupiła?  :lol:

*

Offline Waldzio

• 919
Komunikatory na wizarda
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 24, 2006, 11:30:42 »
Cytat: "evad"

Czyli bendze walczyc a autorami pocketgadu i mobilegadu bo przeciesz oni sa producentami klonow gg a wtedy to my ucierpimy...

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
Komunikatory na wizarda
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 24, 2006, 11:36:53 »
zostanie tlen, narazie malo rozbudowany ale juz z niego korzystam jako dodatek do mobilegadu soporo znajomych ma tlena lacznie ze mna na pcetach wiec juz nie mam problemu, polecam
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline Waldzio

• 919
Komunikatory na wizarda
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 24, 2006, 11:43:13 »
Tak, ale tak sie sklada, ze wsrod moich znajomych tylko ja mam pocketa :? a oni raczej nie lubia uzywac innych komunikatorow...  :evil:

*

Offline evad

• 465
    • http://adl.pl
  • Sprzęt: Nokia N900, E72 i kilka innych...
Komunikatory na wizarda
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 24, 2006, 11:58:16 »
Czyli bendze walczyc a autorami pocketgadu i mobilegadu bo przeciesz oni sa producentami klonow gg a wtedy to my ucierpimy...

nie tylko pocketgadu i mobilegadu - jest sporo innych klientów, np. tlen, konnekt, gnugadu (linux) itp..

z GG odpisali mi, że 'jest planowane' udostępnienie komunikatora dla innych systemów operacyjnych, ale z drugiej strony dowiedziałem się, ze podobno oni to 'planują' juz od zarania dziejów... :/