Kompatybilność SPV M3000

• 5 Odpowiedzi
  • 586 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline marcin_s3

• 261
  • Sprzęt: i8000, SG Note, Sandisk microSDHC 16 Gb
Kompatybilność SPV M3000
« dnia: Wrzesień 12, 2006, 10:47:00 »
Witam,

Chciałbym zapytać się, czy Pocket Word i Pocket Excel zapewniają:
- odczyt plików "dużego" Worda i Excela,
- wprowadzanie zmian (edycję) plików i ich zapis w formacie zrozumiałym dla Worda?

Chodzi mi o zwykły tekst z polskimi znakami, bez specjalnych wygibasów, obrazków - goły tekst.

Czy polskie znaki są wyświetlane i po edyscji pliku poprawnie odkodowywane przez zwykłe Windowsy?

Chodzi mi o wykorzystanie M3000 do edycji plików Word.

Pozdrawiam,
M.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Kompatybilność SPV M3000
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 12, 2006, 10:54:17 »
Nie ten dział!
przenoszę

*

Offline kov007

• **
  • 232
  • Sprzęt: Nokia E61i, Palm Tungsten T3, Cybook
Kompatybilność SPV M3000
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 12, 2006, 11:19:16 »
Tak, tyle ze duze pliki tragicznie wolno otwiera, SPV M3000, nie grzeszy predkoscia. U mnie otwieranie wiekszych plikow niz 1 mb wymaga wielkiej cierpliwosci. Stad do przegladania uzywam programu uBook. Za to txt przy wielkosci 1 mb i wieksze dzialaja znakomicie wiec to przede wszystkim problem obslugi formatu doc. Poza formatem doc word w SPV M3000 obsluguje tez rtf i wydaje mi sie ze dziala troche szybciej ten format.

Pliterki na romie Orange(nie uzywalem innych) dzialaja znakomicie, zadnych problemow czy z wpisywaniem (dla klawiatury sprzetowej polecam http://pdaclub.pl/view.php?news_id=10980#26348), czy z wyswietlaniem.

*

Offline marcin_s3

• 261
  • Sprzęt: i8000, SG Note, Sandisk microSDHC 16 Gb
Kompatybilność SPV M3000
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 12, 2006, 11:33:41 »
Wyjaśnię ...

Pracuję jako żurnalista - piszę teksty fachowe do kilku pism. Teksty nie są dłuższe niż 20.000 znaków. Chodzi mi o taki przypadek, w którym musze poprawić/dopisać coś do tekstu napisanego na stacjonarnym komputerze.

Kluczową kwestią jest jeszcze kompatybilność Pliterek z dużym Wordem. Czyta się bez problemu?

*

Offline chato.pl

• 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
Kompatybilność SPV M3000
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 12, 2006, 14:09:53 »
o mobilnych komponentach Office'a możesz poczytać tutaj :arrow: http://pdaclub.pl/view.php?news_id=10825

'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

*

Offline kov007

• **
  • 232
  • Sprzęt: Nokia E61i, Palm Tungsten T3, Cybook
Kompatybilność SPV M3000
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 13, 2006, 00:21:20 »
Tak jak pisalem. Mam SPV M300 z ROM'em z Orange 2.2 costam :) i pliterki nie stanowia zadnego problemu, tak samo jak podstawowe formatowanie. Jedynym minusem korzystania z pocket worda to predkosc otwierania plikow doc. Ja osobiscie pracuje raczej na duzych tekstach (1 mb i wiecej) ale chodzi mi jedynie o czytanie tak wiec z pocket worda rzadko korzystam.

p.s. Teksty marcin_s3'ie  planujesz pisac na klawiaturze wbudowanej czy zewnetrznej, a jezeli zewnetrznej to czy jakas juz posiadasz czy planujesz kupic ? Pytam bo poszukuje klawiatury zewnetrznej do tego modelu i jak narazie sterowniki dokladnie do tego modelu i WM5 ma jedynie Stoaway bluetooth.., ktora jest nieco droga i trudna do zdobycia w Polsce.