Kłopoty z SPV M3000

• 5 Odpowiedzi
  • 1129 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kłopoty z SPV M3000
« dnia: Styczeń 25, 2006, 13:29:49 »
Stałem się "szczęśliwym" posiadaczem SPV M3000 (kupionego w sieci Orange) i na starcie mam od razu "kilka drobiazgów".
1.  W Panelu wprowadzania dostępne są tylko klawiatura oraz jakiś dziwny Phone Pad. Nie ma ani Letter Recognizer, Block Recognizer ani Transcribera choć w instrukcji są opisane.
2. W programach nie ma skrótu do MSN Packet. Co ciekawego przy próbie jego doisntalowania pojawia się komunikat, że już jest i instalacja zostaje przerwana.

Podejrzewam, że kłopoty wynikają z tego, że po pierwszym uruchomieniu lub po zimnym resecie doisntalowuje się kupa rzeczy od Orange (razem z beznadziejnym Orange Menu).
Może ktoś wie jak usunąć powyższe problemy lub zatrzymać instalację głupot od Orange po zimnym resecie.

Kłopoty z SPV M3000
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 25, 2006, 18:16:31 »
proponuje przeniesc ten watek do wlasciwego dzialu

Kłopoty z SPV M3000
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 25, 2006, 18:33:51 »
Ad 1. To jest chyba problem polskiego systemu operacyjnego który nie obsługuje polskich liter w opcjach Block Recognizer, Letter Recognizer i Transcriber w związku z czym jakiś pomysłowy Dobromir w Microsofcie czy gdzieś indziej wyłączył te opcje. Tak samo jest w Asusach z polskim systemem WM 5.0

Żeby zatrzymać instalację aplikacji z Extended ROM trzeba wcisnąc miękki reset w odpowiednim momencie (poszukaj na forum w jakim bo nie pamiętam). Bodajże w pierwszych 3 sekundach po pierwszym miękkim resecie.

A swoją drogą czy Orange daje instrukcję po polsku w formie elektronicznej? Jeśli tak to poproszę na maila jkapela at palmtops dot com dot pl

Kłopoty z SPV M3000
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 26, 2006, 09:53:39 »
Cytat: "malykubus"
proponuje przeniesc ten watek do wlasciwego dzialu

Masz rację. Jestem jednak "świeży" i nie wiem jak to zrobić. Jakaś podpowiedź?

*

Offline chato.pl

• 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
Kłopoty z SPV M3000
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 26, 2006, 09:56:09 »
Ty nie możesz, ale któryś z Adminów (najpewniej odpowiedzialny za ten dział) - może  :wink:
'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

Kłopoty z SPV M3000
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 26, 2006, 09:59:37 »
Cytat: "jacek_k"

A swoją drogą czy Orange daje instrukcję po polsku w formie elektronicznej? Jeśli tak to poproszę na maila jkapela at palmtops dot com dot pl

Na płycie dołączonej do telefonu nie ma instrukcji. Dostałem tylko wersję drukowaną. Na stronie Oranża też nic nie znalazłem