Klęska urodzaju, czyli jaki ROM wybrać ;)

• 14 Odpowiedzi
  • 1315 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Maciej Wójcik

• 1038
  • Sprzęt: Treo 600, IBM ThinkPad T60, Asus eee 701, Nokia E71
Klęska urodzaju, czyli jaki ROM wybrać ;)
« dnia: Czerwiec 24, 2007, 00:11:48 »
Witam,

Postanowiłem zasmakować WM6 na moim Wizardzie. Problem mam z wyborem. Przejrzałem dotychczasowe wątki, ale nadal nie wiem, co wybrać. Potrzebuję czegoś stabilnego, z możliwie dużym RAMem, najchętniej bez dodatków i modyfikacji. Zwykły WM6 taki jakbym dostał od T-mobile'a gdyby go wsadzali do Wizardów będzie wystarczający. Koniecznie angielska wersja. I koniecznie bez dodatków, bo chcę mieć pełną kontrolę nad tym, co instaluję. Standardowe programy typu Live Messenger i temu podobne mile widziane. Pomoże mi ktoś w wyborze? Aha, G4 nie odblokowany.

Pozdrawiam

*

mobi_one

Odp: Klęska urodzaju, czyli jaki ROM wybrać ;)
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 24, 2007, 00:25:54 »
bede poslugiwac sie linkami z xda, bo jeszcze nie wszystkie linki na tym forum ogarniam

NBD 7.3
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=311534
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=70854.0

Windows Mobile 6 Pro 3.0
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=309078

Pathfinder 1.2
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=68619.0

te moge polecic, pierwszych 2 nie testowalem, bo zajety bylem 3 :),
ale uzywalem wczesniejszych wersji

jest jeszcze NBD 6.1
ale Plum zmienil zawartosc watku i sa teraz 2 o tym samym, moj i jego, a byl o wersji 6.1 i troche glupio teraz ten watek wyglada :)
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=66258.0 naglowek mowi o 7.3 ale jest o 5.1 i nowszych
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=299821 oryginaly temat

*

mobi_one

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 24, 2007, 00:26:47 »
oczywiscie jak wgywac na G4 wiesz :)

*

Offline Maciej Wójcik

• 1038
  • Sprzęt: Treo 600, IBM ThinkPad T60, Asus eee 701, Nokia E71
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 24, 2007, 00:42:24 »
Wiem, wiem ;) Dzięki wielkie, bo w tym gąszczu można się pogubić, a nie mam czasu testować każdego jednego romu ;)

*

nothin

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 24, 2007, 19:52:24 »
Wiem, wiem ;) Dzięki wielkie, bo w tym gąszczu można się pogubić, a nie mam czasu testować każdego jednego romu ;)

znam ból..

polecam Pathfindera, daje pozytywne wyobrażenie, jak wizard się zmienił przez te kilkanaście miesięcy.

*

Offline bern

• 1156
  • Sprzęt: eee 1201N. htc Desire
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 24, 2007, 19:57:29 »
mnie niestety nie udalo sie ustawic sensownie nic na nxs i pathfinderze z a2dp wiec moja przygoda z tymi romami skonczyla sie szybko.
polecic moge napewno nbd 7.3 - probowalem wersje classic i touch (obie z extromem) i hmm przyjemne a przedewszystkim a2dp dziala bardzo sprawnie bez zadnych kombinacji. wersja z touchem dziala duzo sprawniej niz sam touch dograny do romu (nawet speedfreeka)

i jeszcze wlasnie speedfreak - totalnie okrojony rom niestety bez zmniejszonego pagepoola wiec ramu miewa malo czasem ale chodzi szybko - teraz pojawila sie dwojka ale jeszcze jej nie sciagnalem.

*

nothin

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 24, 2007, 20:16:01 »
jest kwestia co do a2dp.

jestem w stanie postawić głowę, że to rzecz ustawień pierdół powoduje problemy z a2dp; niestety - nie mogę tego sprawdzic - brak sprzętu do testów.
na pierwszy ogien wziąłbym htctweak, coby sprawdzić ustawnienia bt i ad2p, czasem jest tak, ze jest cosik tylko wyłączone i leci cały subsystem...

co do speedfreak, to co o nim sądzę napisałem właśnie gdzieś indziej...i pewnie napiszę i tu niebawem;

opinia o V.1:
 ogólnie - ROM jak dla mnie jest BOSKI. Od razu mówię, nie sprawdzałem Wifi i ad2p, podobno ad2p działa.
ROM jest niezwykle szybki, nieszczególny, jeśli chodzi o ilość RAMu(przez pagepool i nowy commmgr), i zupełnie pozbawiony office'a.
Należy rozważać go jako test kuchni i nowego rdzenia. Ale dla grzebacza to świetna baza.

o wersji 2 właśnie mnie poinformowałeś, znów 2-4 flashe mnie dzis czekają.....
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 24, 2007, 20:48:57 wysłana przez nothin »

*

Offline bern

• 1156
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 24, 2007, 20:55:18 »
no wlasnie nie znalazlem praktycznie zadnych informacji co sie zmienilo miedzy 1 a 2... poprostu gotowany na innej kuchni chyba...
rom dla mnie tez boski ale... a2dp - owszem dziala ale na starym protokole niestety z dostepnych romow TYLKO nbd ruszy prawidlowo i z maksymalna moca na prawidlowych ustawieniach (jointstereo=1 - cala reszta tylko bruzdzi a htc tweak wlasnie bawi sie bitpoolem itp)
wifi tez dziala - generalnie rom bardzo dobry choc nie wiem czym ale spowolnilem go do poziomu orange plk... teraz mam nbd i chyba przy nim zostane az bede mial stalego neta i wlasny kat (czyli koniec lipca)

*

nothin

« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 24, 2007, 21:04:55 »
no wlasnie nie znalazlem praktycznie zadnych informacji co sie zmienilo miedzy 1 a 2... poprostu gotowany na innej kuchni chyba...
rom dla mnie tez boski ale... a2dp - owszem dziala ale na starym protokole niestety z dostepnych romow TYLKO nbd ruszy prawidlowo i z maksymalna moca na prawidlowych ustawieniach (jointstereo=1 - cala reszta tylko bruzdzi a htc tweak wlasnie bawi sie bitpoolem itp)
wifi tez dziala - generalnie rom bardzo dobry choc nie wiem czym ale spowolnilem go do poziomu orange plk... teraz mam nbd i chyba przy nim zostane az bede mial stalego neta i wlasny kat (czyli koniec lipca)

zmianą jest , mam nadzieję stary commgr, nie ten z toucha... zaraz flashuję więc powiem, co zobaczę, niebawem.

*

mobi_one

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 25, 2007, 00:02:23 »
mnie niestety nie udalo sie ustawic sensownie nic na nxs i pathfinderze z a2dp wiec moja przygoda z tymi romami skonczyla sie szybko.
w nastepnej edycji obu wersji, bedzie wgrany soft "anty bern" ;)

*

Offline bern

• 1156
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 25, 2007, 00:12:42 »
w nastepnej edycji obu wersji, bedzie wgrany soft "anty bern" ;)
znaczy co ten soft bedzie robil? ;)

no bardzo mialem ochote sprawdzic rom rodzimej kuchni (prawie jak chlopskie jadlo :P )
nxs - calkiem pozytywne wrazenia az do probu sluchawek. nie wiem co z nimi jest - po zainstalowaniu tych dwoch plikow z Twojego watku nadal nic. wiec przy pathfinderze to dlugo nie posiedzialem nawet.

*

mobi_one

« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 25, 2007, 00:14:41 »
znaczy co ten soft bedzie robil?
anty bernowal :)
mam na palenisku nowa wersje, ale przez ostatnie wydarzenia, nie skonczona, a2dp powinno dzialac, choc nie mam jak sprawdzic

*

Offline MOD44

• *
  • 57
    • http://www.modyfikator.pl
  • Sprzęt: M3000+2Gb, M3000+1Gb, C600+1Gb
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 28, 2007, 08:49:29 »
Podepnę się pod temat.
Posiadam ROM 2.22.1.1PLK z radio 01.04.10 w G4. Jestem ogólnie z tego softu zadowolony i dlatego zapytam co nowego bedę miał w WM6 ? Czy warto mi przechodzić na WM6 skoro nie korzystam z A2DP ?

Czy jest WM6 tak chodzący jak ten 2.22 ? Albo inaczej który polski ROM najlepiej chodzi ?
Naprawdę nie mam czasu na testowanie ich po kolei i dlatego liczę, że ktoś odwali kawał dobrej roboty i naprzykład zrobi tabelkę z porównaniem.

*

nothin

« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 28, 2007, 08:57:35 »
Podepnę się pod temat.
Posiadam ROM 2.22.1.1PLK z radio 01.04.10 w G4. Jestem ogólnie z tego softu zadowolony i dlatego zapytam co nowego bedę miał w WM6 ? Czy warto mi przechodzić na WM6 skoro nie korzystam z A2DP ?

Czy jest WM6 tak chodzący jak ten 2.22 ? Albo inaczej który polski ROM najlepiej chodzi ?
Naprawdę nie mam czasu na testowanie ich po kolei i dlatego liczę, że ktoś odwali kawał dobrej roboty i naprzykład zrobi tabelkę z porównaniem.

tabelkę z porównaniem wm06 pl?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 28, 2007, 09:19:17 »
Podepnę się pod temat.

Po pierwsze masz G3 po drugie nie ma nowszego ROMu polskiego niz ten ktory Ty masz... Z Wm6 jest tylko Beta polska ktora umie miec problemy. A innych ROMach poczytaj opinie innych i sam wybierz.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.