M3000 - kilka niemiłych zagadek :/

• 6 Odpowiedzi
  • 750 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 22, 2006, 10:23:39 »
Witam,

od razu pragne przeprosic jezeli powtorze jakies pytania:

1. W moim SPV jest tak ze gdy uruchomie np Worda, a nastepnie Excela, to Word sam sie zamyka w tle. Tak samo jest z kazda aplikacja nawet systemowa - nie moga dwie dzialac na raz :/
2. Czasem mam tak ze nie da sie wybudzic mojego wizarda przyciskiem on/off - poprostu nie reaguje - a gdy sie wtedy do niego zadzwoni sygnal jest normalny - tak jakbym nie odbieral.
3. Zdaza mu sie tez, ni z tego ni z owego złapać taką samułe ze menu start otwiera sie 3 minuty :/ Czy moze sie tak dziac gdy ilosc wolngo ramu spadnie do okolo 12mb? Ktos tak mial?(czasem sie resetuje tez sam ale to wiem ze na Orange romie to jego ulubione zajecie)
4. Czy da sie jakkolwiek ustawic zeby domyslnie byl widzialny dla innych urzadzen bluetooth? Tutaj za kazdym razem musze zaznaczac ptaszka :/

Od razu mowie ze mam rom Orange i prosze nie pisac zebym zmienil rom(w przypadku pierwszych 2 pytan) :) mam przed soba naprawe gwarancyjna ( glosniczek ) i potem to zrobie ;)

Pozdrawiam.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 22, 2006, 10:40:07 »
co do pierwszego zainstaluj jakiegos launchera np. spb pocket plus niestety platny
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 22, 2006, 11:36:24 »
2 przycisk uszkodzony
3 nie moze sie tak dziac u mnie chodzi jeszcze jak zostaje 1m ,cos jest nie tak z tym patefonem.
4 jak bys tak zrobil to kazdy SE i inne nowsze patefony sterowaly by Twoim przez BT miedzyinnymi Mediaplayer, dzwonienie, i sterowanie menu. teraz wiesz dlaczego tak jest. Ja SE 520i moge nawet dzwonic przez BT i odpalac muze :))
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 22, 2006, 20:46:18 »
Cytat: "romulus"
2 przycisk uszkodzony

Jak do mnie sie zadzwoni to ekran tez sie nie włącza - a przecież to jest niezależne od przycisku bo gdy ktos dzwoni on sie włącza SAM,

Cytat: "romulus"
4 jak bys tak zrobil to kazdy SE i inne nowsze patefony sterowaly by Twoim przez BT miedzyinnymi Mediaplayer, dzwonienie, i sterowanie menu. teraz wiesz dlaczego tak jest. Ja SE 520i moge nawet dzwonic przez BT i odpalac muze :))

A tu niejasno sie wyrazilem - chodzi o to ze gdy wlacze mt przez comm managera to zebym nie musial wchodzic w opcje bt i tam zaznaczac widocznosci - a tak niestety musze robic teraz.

Mam iLaunchera zainstalowanego, pocket plus tez mialem (swoja droga zaluje ze to .... nagralem - tel mi sie przestal wlaczac po tym :/) ale to nie ma znaczenia. Chociaz dzisiaj udalo mi sie uruchomic 3(!) aplikacje naraz i tamte w tle sie nie pozamykaly :D

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 22, 2006, 22:52:10 »
problem 2 mam i ja i to dość często!!! qtek z ERY

*

Offline Miedzio

• 492
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 23, 2006, 00:57:03 »
Cytat: "zazekkk"
problem 2 mam i ja i to dość często!!! qtek z ERY

Moze strzele "kula w plot" ;) ale czy podkrecacie procesor?? Ja mialem dokladnie identyczny objaw, wlasnie po mocniejszym podkreceniu procesora. Potrzebowalem wiekszej mocy obliczeniowej do jakiegos programu, a potem zapomnialem zmniejszyc taktowanie do wartosci podstawowych. Niby wszystko dzialalo super, ale po kilku godzinach (a dokladnie nocy) nie moglem go wybudzic - potrzebny byl soft reset.

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 23, 2006, 23:29:57 »
Ja nie podkrecam ;) Widocznie seryjnie ustawiony procek i tak jest nie do udzwigniecia dla mojego spv ;)