Samopiszący Wizard

• 15 Odpowiedzi
  • 1255 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ericsson

• 22
  • Sprzęt: Wizard -> Herald -> Kaiser, in progress TP2 ;)
Samopiszący Wizard
« dnia: Lipiec 20, 2007, 04:22:27 »
Witam!

Od lutego bieżącego roku mam wizarda. Od kilku dni zaczęła się dziać dziwna rzecz... telefon sam pisze - ale tylko 'r' jak chce napisać mms sms email itd albo cyfrę '4'  w trybie telefonu.  a czasami potrafi sparaliżować telefon tak że nie mozna nic zrobić i wydaje z siebie dzwięk wciskanego klawisza. Zatrzymanie ciągłego "rrrrrrrr" albo '4444444' jest  naciśnięcie Backspace'a. Nie moge używać klawisza 4 z rozsuwanej klawiaturki nie wiedzieć czemu nie reaguje na żadne rozkazy a wciśnięty na maxa nie jest. Gdy wyłączy się ekran i włącze go spowrotem guzikiem koło karty sd zaczyna sam nadawać rrrrr pod warunkiem że się jest w nowej wiadomości sms...

Telefon uszanowany ciągle w kaburze itd. dlatego też dziwi mnie taka usterka.

Szanowni Forumowicze proszę o pomoc poradę co z tym fantem zrobić :( spotkał się może ktoś z Was z podobym przypadkiem ?

Pozdrawiam serdecznie
Piotrek

*

Offline MaciejK

• 706
  • Sprzęt: HD2, Iphone 3gs 32gb
Odp: Samopiszący Wizard
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 20, 2007, 07:17:09 »
Najpierw Hard Reset choc watpie zeby pomogla ale zawsze mozna sprubowac. Nastepnie przeczyscic przyciski od ''Srodka''  Ew mozna kupic na allegro

Warsztat 4x4 Modyfikacje Aut Ternowych Na Wyprawy i Przeprawy, Wyciągatki Zderzaki, Halogeny, Lifty Zawieszeń itp!
Za Pół roku w Polsce bedzie tak jak w Stanach Uwieżcie...

*

Offline ericsson

• 22
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 20, 2007, 09:28:43 »
HR zrobiłem zanim napisałem ten temat. Czyli gdzieś koło 3.40 dnia dzisiejszego nie pomogło. Wyczyścić guziki od środa.. znaczy mam rozebrać Wizard'a na części pierwsze :-/ ? Szczerze najchętniej bym tego unikał jak ognia ale jak trzeba będzie....

Dzięki za zainteresowanie moją sprawą
Pozdrawiam
Piotrek

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 20, 2007, 10:27:28 »
jak nie chcesz rozbierać to może pomoże przedmuchanie sprężonym powietrzem

*

Offline ericsson

• 22
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 20, 2007, 10:44:43 »
Dziś wieczorkiem idę do znajomka co siedzi w komóreczkach trochę i będziemy reanimować klawisz... Jak coś bedę informował.

Sprężone powietrze hm myślę że ten ziomek powinien mieć takowe

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 24, 2007, 07:29:47 »
Daj znak co i jak bo mam to samo >:(

*

Offline PNA

• 43
  • Sprzęt: ARTE200 i900SAHJ1 N82
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 24, 2007, 12:47:15 »
Dokładnie taki sam przypadek miałem w nowym czarodzieju, miał tydzień. Poszedł na serwis i wymienili płytę, padł układ sterujący klawiatury. Sam używam WIZA100 (ten "kanciasty") a nie WIZA200 bo jest mniej zawodny.
Pozdrawiam

*

damist

« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 24, 2007, 12:54:29 »
Najpierw Hard Reset choc watpie zeby pomogla ale zawsze mozna sprubowac. Nastepnie przeczyscic przyciski od ''Srodka''  Ew mozna kupic na allegro
Co ma HR do zepsutej klawiatury ???
Takie cos co wy opisujecie moze tez byc spowodowane wczesniejszym  mocnym wcisniem dane go klawisz lub dostala sie do niego wilgoc. Najlepiej rokrecic wizarda i samemu sprawdzic co jest ;)
Mozliwe tez jest ze mogl sie przepalic jakis rezystor

« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 25, 2007, 08:10:47 »
Wydaje mi się że to faktycznie "padła" elektronika klawiatury i "dmuchanie" pomoże jej jak umarłemu kadzidło. A u mnie gwarancja skończyła się 21.07 w sobotę i w sobotę się popsuł :mad:

*

Offline rom2703

• 22
  • Sprzęt: SPV M3000, GS - R238, Nokia 6310i
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 25, 2007, 11:24:27 »
Podobno, jeżeli piorun trafi w człowieka to znaczy że miał ogromnego pecha, zepsucie sprzętu w ostatnim dniu gwarancji to mi wygląda podobnie  :worried: uwarzaj ...

*

Offline ericsson

• 22
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 28, 2007, 19:19:55 »
Rzadko tu zaglądam tym bardziej że mój wizard wciaż leży... :( Skontaktowałem się z useremquaters który miał ten sam problem. Uszkodzona taśma od klawiszy ...  Quaters odbiera swojego wizarda w czwartek i ponoć ma działać :P poczekamy zobaczymy

« Odpowiedź #11 dnia: Październik 02, 2007, 23:04:26 »
Witam po chwili przerwy w tym temacie ale miałem udzielić informacji co i jak:
1. Pierwszy "spec" okazał się zwykłym cwaniakiem, nawet nie pozaglądał do środka tylko stwierdził ze wymienił taśmę i jest ok, telefon odesłał do mnie tak samo popsuty jak i był przedtem - nawet się o zapłatę nie upomniał.
2. Drugi kolega choć nigdy takiego telefonu nie widział na oczy i za bardzo nie chciał się zabierać bo nie jest serwisantem rozkręcił sprzęt, stwierdził ślady wilgoci i takie jakby zaśniedzenia, dwa dni ślęczał, żmudnie czyścił i ..... NAPRAWIŁ! Żadnej taśmy nie wymieniał! Na razie -odpukać - działa bez zarzutu, jak nowy.
Pozdrawiam

*

Offline wrobel_009

• 48
  • Sprzęt: HTC TOUCH DIAMOND / ORANGE SPV M3000
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 07, 2007, 08:26:32 »
mialem to samo ale z klawiszem ( DEL ) w moim wizardzie i wystarczylo rozebrac przeczyscic i smiga jak glupi :D

« Odpowiedź #13 dnia: Październik 13, 2007, 23:41:21 »
Czytalem watek z zaciekawieniem, a potem tylko mialem nadzieje ze historia sie dobrze skonczy i... odetchnalem z ulga - bo mam zamiar kupic wizarda i kazde informacje na temat ew. usterek sa (choc mam nadzieje ze nie bede musial ich praktycznie wykorzystywac) cenne :]

« Odpowiedź #14 dnia: Październik 15, 2007, 01:06:15 »
Witajcie

A jak jest z gwarancją? Przepisu unijne mówią o 2 latach gwarancji dla osoby fizycznej.

Pozdrawiam

*

Offline swistak87

• 345
  • Sprzęt: Motorola Milestone
« Odpowiedź #15 dnia: Październik 15, 2007, 08:36:10 »
A jak jest z gwarancją? Przepisu unijne mówią o 2 latach gwarancji dla osoby fizycznej.

Jakie przepisy? Podaj mi proszę konkretną podstawę prawną, bo jeśli nic się w ciągu ostatnich dwóch miesięcy nie zmieniło, to ciągle żadne przepisy nie określają warunków gwarancji.
Gwarancja jest _DOBROWOLNĄ_ deklaracją producenta lub sprzedawcy.
W europie przyjęło się, że gwarancja na nowy towar to 2 lata, ale to tylko zwyczaj.
Równie dobrze w gwarancji może być napisane, że obowiązuje przez pół roku, i naprawie podlegają tylko usterki powstałe w parzyste dni kalendarza majów.

Tak samo jak dla osób prywatnych nie istnieje już rękojmia - zastąpiła ją "ustawa o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej". Rękojmia natomiast istnieje jeszcze z tego co pisał któryś kolega na forum w transakcjach między firmami.

Pozdrawiam.
Pozdrawiam,
Świstak