Witam jestem prawie nowy i mam kilka pytań. Na początku prosiłbym o wyrozumiałość i tolerancje ponieważ mogę nieraz pisać bzdury bo jestem zielony na temat PDA

. Jeżeli pisze w z złym temacie to proszę o przeniesienie bo nie znalazłem nic takiego jak "dla początkujących". Przez 2 lata miałem MDA Compact 1 i trochę sie nim bawiłem kilka razy, zmiana softu itp ale to było na samym początku i już w sumie nic nie pamiętam. Obecnie posiadam MDA Vario lub Qtek 9100 lub jeszcze coś innego nie pamiętam

, nie wiem która nazwa jest właściwa, czym sie różnią i którą wpisywać w wyszukiwarce żeby szukał tematów związanych z moim PDA. Druga sprawa to w którym dziale mam szukać czegokolwiek? Obecnie mam wgrany soft T-mobile os 2.21.2.6 jakiś spolszczony który mi nie pasuje. W poprzednim MDA miałem oryginalny z ery i był cool

i w sumie zapragnąłem mieć w tym też z ery. Ściągnąłem ze strony ery ale nie wiem dlaczego nie mogę się połączyć przez USB z activesync? Nie wiem czy w vario reset jest tak samo jak w compact ale wcisnąłem klawisz włączania, przytrzymałem i zresetowałem go rysikiem. No niestety od tego czasu wyskakuje mi pierwszy ekran T-Mobile po chwili niebieski Windows Mobile i już tak zostaje

. Prosiłbym o jakieś wskazówki. Dziękuje i pozdrawiam