Kilka pytań o SPV M3000

• 17 Odpowiedzi
  • 834 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline setes

• 11
Kilka pytań o SPV M3000
« dnia: Styczeń 13, 2007, 11:58:04 »
Witam,

Jestem świeżo upieczonym użytkownikiem SPV M3000 :-)
Przeglądałem archiwum, ale nie znalazłem odpowiedzi na kilka pytań.
Bedę wdzięczny za pomoc :-)

Czy można jakoś ustawić żeby przychodzący sms był sygnalizowany tylko wibracją, a nie dźwiękiem ?
Oczywiście można wyciszyć dźwięki, ale wolałbym żeby pozostałe komunikaty dźwiiękowe docierały.

Drugie pytanie - też związane z dźwiękiem. Jak poradzić sobie z taką kwestią. Chce mieć włączony telefon w nocy, ale wyciszony dźwonek, czy można coś zrobić, żeby przy wyciszonych dźwonkach alarm-budzik dzwonił ?

Pozdrawiam i dziękuję
Paweł

Kilka pytań o SPV M3000
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 13, 2007, 13:32:24 »
Witam,

Dołączam się do tematu i chciałbym zadać kilka pytań. W moim SPV nie mam skrzynki sms. Nie wiem co się z Nią stało, ale od początku jej nie było. Czytając na forum poradnik jak to przywrócić potrzebne były jakieś caby bodajże, ale niestety nie było tam linków i jakbym mógł prosić o jakąś dokładniejszą instrukcję dla laika to byłbym bardzo wdzięczny. Mam również problem z power pointem, nie wiem czemu, ale nie mogę tworzyć prezentacji w nim. Nie wiem również w jaki sposób skonfigurować klienta emali na ONECIE, gdyż mogę wysyłać maile, ale z odbieraniem jest problem.
Chciałbym się również dowiedzieć jaki jest najlepsza wersja systemu dla SPV M3000? Nie wiem czy to się mówi wersja romu, ale chciałbym zainstalować sobie najnowszą i jeśli ktoś byłby w stanie nawet na PW wysłać mi naprawdę dokładną instrukcję dla nowicjusza to byłbym bardzo wdzięczny :)

Pozdrawiam,

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
Kilka pytań o SPV M3000
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 13, 2007, 14:05:53 »
Oczywiscie, ze mozna. Wchodzisz w menu start|ustawienia|Dzwieki i powiadomienia, zakladka powiadomienia i tam jako zdarzenie wybierasz przychodzaca wiadomosc tekstowa i ustawiasz wibracje, a odhaczasz dzwiek.

@Rzarziel a masz wlaczona opcje serwer wymaga uwierzytelnienia?

*

Offline setes

• 11
Kilka pytań o SPV M3000
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 13, 2007, 15:04:56 »
Serdeczne dzieki !  :D
Gapa ze mnie  ;)

Pozdrawiam
Paweł

Kilka pytań o SPV M3000
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 13, 2007, 15:14:33 »
mam włączoną tę opcję.

Kurde jeszcze mam jakąś ograniczoną książkę kontaktową ;/ Nie mogę dodawać zdjęć do kontaktów ani przypisywać dzwonka do osoby ;/

Kilka pytań o SPV M3000
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 13, 2007, 17:31:58 »
bo musisz mieć kontakty w pamięci telefonu a nie na sim (sim manager).

Kilka pytań o SPV M3000
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 13, 2007, 19:24:38 »
heh no ale jak Tworzę kontakt w pamięci PDA to i tak nie widzę nigdzie opcji żeby umieścić foto ;/

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Kilka pytań o SPV M3000
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 13, 2007, 19:27:37 »
Rzarziel

Romumiem, ze zgubiles instrukcje obslugi swojego PPC i dlatego musisz podstawowe pytania na ktore odpowiedz masz w instrukcji zadawac tutaj prawda?
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

Kilka pytań o SPV M3000
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 13, 2007, 19:30:10 »
Heh jeśli jesteś znawcą holenderskiego to zapraszam do mnie i mi przetłumacz ;] Poza ztym kiedy nawet przeglądałem polską instrukcję to nigdzie nie ma w niej ani słowa na temat tego jak przywrócić tudzież w ogóle stworzyć skrzynkę MMS więc nie rób ze mnie idioty, że pytam się o podstawy bo gdyby wszytsko działało to bym nie pytał. A póki co żaden problem nie jest rozwiązany i jeśli jesteś takim znawcą to mi pomóż i będzie z głowy :)

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
Kilka pytań o SPV M3000
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 13, 2007, 19:31:39 »
Rzarziel

Rozumiem, w takim razie ze masz bana na google i na wyszukiwarke na forum, zeby znalezc cos tak podstawowego jak instrukcja obslugi i to nawet w jezyku polskim?

Nie wiem jak nazywac to juz tepota czy lenistwem...

Kilka pytań o SPV M3000
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 13, 2007, 19:33:47 »
Mistrzu, przeczytałem temat na forum na temat odzyskiwania skrzynki mms aczkolwiek muszę mieć caby żeby to zrobić i jakąś jaśniejszą instrukcję bo zupełnie tego nie rozumiem, poza tym powiedz mi, która z moich próśb znajduje rozwiązanie w instrukcji obsługi?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
Kilka pytań o SPV M3000
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 13, 2007, 19:35:57 »
Rzarziel

chociazby jak przypisac dzwonek i zdjecie do wpisu w ksiazce adresowej no juz chyba nic bardziej podstawowego nie moze byc.

Kilka pytań o SPV M3000
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 13, 2007, 19:38:08 »
o dzwonek to nie ja się pytałem to po pierwsze ;] Po drugie pisze przecież że mimo, że tworzę kontakty w pamięci PDA to i tak nie mogę dodawać zdjęć, więc nie rozumiem czemu tak jest i dlatego się pytam, a powtarzam, jeśli jesteś naprawdę obeznany to mógłbyś mi pomóc a nie się głupio wyśmiewać.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
Kilka pytań o SPV M3000
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 13, 2007, 19:41:09 »
Rzarziel

Bo dodaje sie zdjecia w specyficzny sposob...

EOT

Kilka pytań o SPV M3000
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 13, 2007, 19:43:39 »
No to dlaczego nei chcesz pomóc tylko się wymądrzasz? Chyba po to jest forum, żeby uzyskiwać pomoc od użytkowników? No, ale cóż... żal mi Ciebie Oleyek i tyle.

Problem nadal nie rozwiązany, proszę o pomoc doświadczonych użytkowników, niestety Oleyek okazał się lamerem i potrafił tylko paplać i nic nie wniósł do tematu.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
Kilka pytań o SPV M3000
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 13, 2007, 19:46:26 »
Rzarziel

Podsumuje jednym slowem PLONK

Kilka pytań o SPV M3000
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 13, 2007, 19:48:24 »
heh no to świadczy tylko o Tobie i o Twoim wychowaniu, a raczej jego braku ;]

*

Offline ja456

• 1248
  • Sprzęt: Toshiba G900 & HTC HD2
Kilka pytań o SPV M3000
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 13, 2007, 20:18:40 »
Cytat: "Rzarziel"
Witam,

Dołączam się do tematu i chciałbym zadać kilka pytań. W moim SPV nie mam skrzynki sms. Nie wiem co się z Nią stało, ale od początku jej nie było. Czytając na forum poradnik jak to przywrócić potrzebne były jakieś caby bodajże, ale niestety nie było tam linków i jakbym mógł prosić o jakąś dokładniejszą instrukcję dla laika to byłbym bardzo wdzięczny. Mam również problem z power pointem, nie wiem czemu, ale nie mogę tworzyć prezentacji w nim. Nie wiem również w jaki sposób skonfigurować klienta emali na ONECIE, gdyż mogę wysyłać maile, ale z odbieraniem jest problem.
Chciałbym się również dowiedzieć jaki jest najlepsza wersja systemu dla SPV M3000? Nie wiem czy to się mówi wersja romu, ale chciałbym zainstalować sobie najnowszą i jeśli ktoś byłby w stanie nawet na PW wysłać mi naprawdę dokładną instrukcję dla nowicjusza to byłbym bardzo wdzięczny :)

Pozdrawiam,

Co do poczty to w ustawieniach sprawdz, czy masz zaznaczone pole "Outgoing mail requires authentication", a ustawienia skrzynki sms, mms i inne ustawienia zostały ustalone automatycznie (przynajmniej u mnie) po pierwszym uruchomieniu z kartą sim. Nigdy się powerpointem nie interesowałem, ale wygląda na to, że można tylko przeglądać dokumenty stworzone np. na PC.
Były: HP h4150, HP 114 i HP rw6815. sklejka