Karta Pamieci a systemy operacyjne

• 11 Odpowiedzi
  • 863 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Kokan

• **
  • 126
  • Sprzęt: THC TyTN II ; THC Magic ;]
Karta Pamieci a systemy operacyjne
« dnia: Lipiec 11, 2009, 22:20:32 »
mam taki problem obecnie dzialam na systemie H3rFinal niejest najgorszy ale... nie o to jest najwazniejsze mianowicie przerabialem juz Windows Mobile 6.1 pf_3.2_4MB CR86 Touch HD v2.5 Cruise Edition(win 6.1) oraz Windows Mobile 6.5 CR86 THD v6.5.0.0.9 IE6_Widgets beta dwa ostatnie przypadly mi do gustu ale na wszystkich za wyjatkiem pierwszego szwankuje karta pamieci albo wcale jej nie widac albo urzadzenie zawiesza sie gdy na nia wchodze moze ktos wie czym to moze byc spowodowane i zna jakiegos fixa na to moj wizard G4 z zainstalowanym HardSPL-em
Zabrania się:w podpisach (bez zgody administracji) umieszczenie grafik lub tekstów - większych, niż dwukrotność popularnych userbarów - czyli odpowiednio: 700x20px (w poziomie) lub 350x40px (w pionie).

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: Karta Pamieci a systemy operacyjne
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 11, 2009, 22:41:58 »
Sprobuj przeformatowac karte w FAT32
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline Kokan

• **
  • 126
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 11, 2009, 23:58:48 »
hmm no ok sprobuje tak zrobic ale narazie nie jestem w stanie nie mam adaptera na sd zeby wlozyc karte do czytnika wiec bede musial troche poczekac i "przemeczyc" sie na tym co mam

Dzieki za Pomoc no chyba ze jest jakis sposob sformatowania karty w urzadzeniu
Zabrania się:w podpisach (bez zgody administracji) umieszczenie grafik lub tekstów - większych, niż dwukrotność popularnych userbarów - czyli odpowiednio: 700x20px (w poziomie) lub 350x40px (w pionie).

*

Offline Simon

• 356
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S3, Nokia Lumia 620
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 21, 2009, 13:20:31 »
Też mam problem z kartą na WM 6.1 po flashu romu działała do momentu pierwszego soft resetu jak zauważyłem, już jej nie widać karta jako taka sprawna, w każdym innym urządzeniu czy to czytnik czy inny telefon działa poprawnie (formatowana wiele razy)
Pozdrawiam wszystkich maniaków PDA
Simon

*

Offline CeBeeR

• 25
  • Sprzęt: HTC Desire, HTC Topaz, HTC Wizard, iPAQ RX3715
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 21, 2009, 13:34:46 »
Co ciekawe, kolega Kokan zauważył, że karta pamięci jednak działa prawidłowo na jakimś ROMie - to nie jest tak, że nie działa na żadnym. Szkoda, że nikt z Was nie napisał jakiej wielkości są te karty.

Obecnie działam na wygrzebanej z dna szafy karcie pamięci 64MB i czekam na nadejście karty 2GB - czyżbym musiał obawiać się takich samych zachowań urządzenia jak mają koledzy?

*

Offline Simon

• 356
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 21, 2009, 13:37:21 »
moja jest zwykłe sd o rozmiarze 2GB, na romach opartych o WM 5.0 i WM 6.0 nie miałem problemów.
Obecnie mam WM 6.1. Problemy również występują na WM 6.5
« Ostatnia zmiana: Lipiec 21, 2009, 13:40:34 wysłana przez Simon »
Simon

*

Offline Kokan

• **
  • 126
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 22, 2009, 15:08:04 »
karta 512 niby system ja teraz widzi po przeformatowaniu na fat32 ale po hibernacji pojawiaja sie problemy juz karty nie widac albo strasznie muli ... nie mam juz pojecia czym to moze byc spowodowane na zwyklym prostym romie trybi bez problemu rom z bajerami = problemy

*

Offline CeBeeR

• 25
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 23, 2009, 00:15:10 »
Obecnie posiadam AMP ROM v2 WM6.1 OS 5.2.19209 Vanilla-Professional, od kilku dni mam kartę 2GB (firmy Lexar - jeżeli to może mieć znaczenie) - wyłączanie, restartowanie, a nawet wykonanie hard-resetu, karta jest widoczna - żadnych problemów.

*

Offline Kokan

• **
  • 126
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 24, 2009, 11:06:52 »
nie wiem czy to ma zwiazek i ses ale zainstalowalem system AMP ROM v2 WM6.1 OS 5.2.19209 Vanilla-Professional wsunolem karte 2gb i zadnych problemow nie widac nie wiem czy to przez system czy karte najwazniejsze ze trybi ;]

*

Offline Simon

• 356
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 24, 2009, 11:24:05 »
nie wiem czy to ma zwiazek i ses ale zainstalowalem system AMP ROM v2 WM6.1 OS 5.2.19209 Vanilla-Professional wsunolem karte 2gb i zadnych problemow nie widac nie wiem czy to przez system czy karte najwazniejsze ze trybi ;]
czy jest to spolszczony ROM?
Simon

*

Offline CeBeeR

• 25
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 24, 2009, 12:29:59 »
Kokan - miło, że moja drobna rada mogła pomóc.

Simon - nie jest to spolszczony ROM.

*

Offline Ham3r

• 378
  • HTC Wizard
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 26, 2009, 21:13:55 »
H3r2, polecam mimo problemów. wyłącz wszystkie powermanagments, wszystko zacznie śmigać na 100%