Jak zmienic dzwiek dzwonka na inny

• 2 Odpowiedzi
  • 746 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jak zmienic dzwiek dzwonka na inny
« dnia: Lipiec 07, 2010, 20:09:26 »
W Windows mobile 6.1(HTC Wizard)do wyboru na dzwonek mamy tylko 3 dźwięki:
-Ring Standard .wma
-Ring Vision .wma
-Ring WindowsMobile .wma
jednak że opracowałem jak ustawić sobie inny dźwiek niż orginalny.A więc potrzebujemy:
-ActiveSync
-Program Total Video Conventer ,możemy pobrać go TUTAJ
oraz ewentualnie Audacity (lub inny do edytowania piosenek)
Zaczynamy:

1.Uruchamiamy ActiveSync i wchodzimy w Windows

2.Następnie uruchamiamy program np.Audacity i skracamy naszą piosenke którą chcemy żeby nam grała jako dzwonek połączenia.Skracamy sobie do kawałka który chcemy żeby grał(żeby nie zabierało duzo pamieci) i dajemy zapisz lub w wypadku audacity eksportuj jako MP3

3.Teraz otwieramy Total Video Conventer.Klikamy New Task>Import Media Files i klikamy nasz "kawałek"

4.Teraz klikamy Convert Now i w zakladke Audio File i dajemy na WMA

5.Czekamy aż zakończy.Zmieniamy nazwę na Ring-Standard  .wma) i wklejamy do Windows zamieniając stary plik

6.W HTC włączamy Ustawienia>Osobiste>Telefon i dźwięk dzwonka wybieramy Ring Standard

I mamy swoj kawalek na dzw. dzwonka

*nie dziala u mnie tapniecia na mp3 ustaw na dzw.dzwonka bo jest jakis blad . nie wiem czy tez tak macie
« Ostatnia zmiana: Lipiec 07, 2010, 20:15:03 wysłana przez czechux »

Odp: Jak zmienic dzwiek dzwonka na inny
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 09, 2010, 11:55:15 »
Sądzę że wystarczy skopiować sobie dzwonki .mp3 do /My Documents/Moje dźwięki dzwonka i efekt będzie taki sam

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: Jak zmienic dzwiek dzwonka na inny
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 09, 2010, 13:48:07 »
Dokładnie, ale o tym na forum było chyba z miliard razy. To jest NAJCZĘŚCIEJ zadawane pytanie na tym forum.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G