Jak wygląda kwestia nowych ROMów pod Wizarda? (+obsługa SIP w WM6.5)

• 3 Odpowiedzi
  • 939 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Atlantis

• 1036
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note 4, ThinkPad Tablet 2
Dawno nie używałem mojego Wizarda - od jakiegoś czasu leży w szufladzie. Niczego nie instalowałem, nie bawiłem się w zmienianie ROM-ów... Ponieważ w tej chwili zasób mojego czasu jest mocno ograniczony nie jestem w stanie przeszukiwać forów albo tym bardziej spędzić kilku dni na testowaniu poszczególnych ROM-ów. Dlatego też chciałbym się zdać na waszą opinię:

1. Jak wygląda w tej chwili sytuacja? Jest coś, co można uznać za "ostateczne", w miarę stabilne i szybkie rozwiązanie? Oczywiście nie spodziewam się zamiany Wizarda w tablet internetowy. Chodzi mi o sprawną pracę w roli palmfona.
2. Jak wygląda kwestia WM6.5? Warto się w to bawić czy najlepszym rozwiązaniem jest pozostanie przy 6.1
3. Obiło mi się o uszy, że WM6.5 posiada domyślnie zaimplementowaną w systemie obsługę telefonii internetowej za pośrednictwem protokołu SIP. Ktoś z was tego używał? Jak by to działało na Wizardzie? Działało by w ogóle? ;)

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
Odp: Jak wygląda kwestia nowych ROMów pod Wizarda? (+obsługa SIP w WM6.5)
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 25, 2011, 14:10:43 »
3. Obiło mi się o uszy, że WM6.5 posiada domyślnie zaimplementowaną w systemie obsługę telefonii internetowej za pośrednictwem protokołu SIP. Ktoś z was tego używał? Jak by to działało na Wizardzie? Działało by w ogóle? ;)
Od dawien dawna, na wm6 już to widziałem. Można sobie dograć zawsze.
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline ziom5510

• **
  • 188
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 25, 2011, 16:05:09 »
ad. 1,2:
używałem 6.5 bardzo krótko, <szybkość działania> .W moim odczuciu dla wizarda najlepszym rozwiązaniem jest WM 6.1 przynajmniej jest w miarę szybki i stabilny.

ad 3 nie używałem nigdy tej funkcji
SAMSUNG GALAXY S23 256 GB  Green

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 26, 2011, 21:57:56 »
Czy jest gdzieś ROM 6.5 PLK, czy nikt jeszcze nie ugotował?