Jak skutecznie wyrzucić pasek programów w Qtek 9100

• 8 Odpowiedzi
  • 716 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Kwiecień 01, 2006, 17:24:57 »
...czyli de facto, jak wykasować plik inittray z autostartu? Nie mogę go usunąć, nie mogę też pozbyć sie tego paska na today screen'ie - mam tam cały czas ikonkę Comm Managera. A więc :)?

*

Offline chato.pl

• 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 01, 2006, 17:57:25 »
skasuj Init_Tray.lnk z \Windows\StartUp i soft-reset
'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 01, 2006, 18:03:58 »
Drogi ch@to, a co ja napisałem :)? Nie mogę właśnie GO (ten plik) skasować, to jest mój problem (może przez to, że mam widoczny pasek z ikonką CommManagera). Wyskakuje mi "access is denied".

*

Offline chato.pl

• 4852
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 01, 2006, 18:06:32 »
nie może się nie dać - to tylko sktót ;)
czym go próbujesz kasować :?:

*

Offline Kuras77

• 410
  • Sprzęt: FS LOOX N560 i C550
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 01, 2006, 18:10:48 »
Zapewne pomoże tu program SafeMode który jest odpowiednikiem pecetowego trybu awaryjnego - pocket uruchamia się wtedy jakby z gołym systemem i możesz sobię do woli wyrzucać nawet pliki systemowe. Pytanie czy ten program ruszy na WM5 - wcześniej świetnie sprawował się na MDA Compact ale na mym nowym Wizadzie go jeszcze nie testowałem...
Motorola A925 > HTC Magician > HTC Wizard > FS LOOX C550 > jest FS LOOX N560 + Nokia N82...oraz iPhone 3GS :D

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 01, 2006, 18:13:14 »
taaa ch@to, po tym Twoim samonaprowadzającym pytaniu, wymyśliłem, że usunięcie go przez explorera ActiveSync to zły pomysł, a usunięcie bezpośrednio w PDA działa - dziwne w sumie, bo większośc rzeczy kasuję własnie eksplorerem aktywnego synka (inaczej ADHD ;) ). A tego nie mogłem. Ale już po kłopocie :-)!

*

Offline chato.pl

• 4852
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 01, 2006, 18:14:01 »
Cytat: "Kuras77"
Zapewne pomoże tu program SafeMode który jest odpowiednikiem pecetowego trybu awaryjnego - pocket uruchamia się wtedy jakby z gołym systemem i możesz sobię do woli wyrzucać nawet pliki systemowe.

ale przeciez to nie jest plik systemowy, tylko skrót (na moim Wizardzie bez problemu dawał się kasować z palucha)

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 01, 2006, 21:44:18 »
ale żeby nie było za łatwo i że niby już po sprawie :) :
 - po odpaleniu TomToma i przejściu do innego programu (bez rzeczywistego zamykania TT), pojawia mi się znowu ten pasek, tym razem tylko ze skrótem czerwonych łapek. Oczywiście jak zamknę program pasek znika - jak zrobić, żeby się w ogóle nie pojawiał - przejrzałem Startup i żaden dodatkowy skrót nie pojawia się tam po uruchomieniu TT, żeby można było stwierdzić, który to. Może i w tym pomozecie?

« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 03, 2006, 20:47:25 »
Cytat: "mad-dam"
ale żeby nie było za łatwo i że niby już po sprawie :) :
 - po odpaleniu TomToma i przejściu do innego programu (bez rzeczywistego zamykania TT), pojawia mi się znowu ten pasek, tym razem tylko ze skrótem czerwonych łapek. Oczywiście jak zamknę program pasek znika - jak zrobić, żeby się w ogóle nie pojawiał - przejrzałem Startup i żaden dodatkowy skrót nie pojawia się tam po uruchomieniu TT, żeby można było stwierdzić, który to. Może i w tym pomozecie?

czy ktoś zna odpowiedź?