Jak skopiować kontakty z SPV M3000 na komputer?

• 8 Odpowiedzi
  • 1278 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Wrzesień 19, 2006, 14:34:09 »
Jest to dla mnie ważne bo mam dość pokaźną bazę numerów i nie mogę sobie pozwolić na jej stratę.
Gdy podłączam telefon do komputera włącza się program ActiveSync i wszystko(na to wygląda) się synchronizuje. Ale gdy klikam prawym przyciskiem myszy na kontakty wyświetla się tylko nieaktywny przycisk "ustawienia". Nie da się go wcisnąć.
Przy instalacji oprogramowania na komputerze zaznaczałem wszystkie możliwe do zainstalowania i synchronizowania funkcje.
Czemu przycisk Ustawienia nie działa? Jak skopiować te nieszczęsne kontakty?
Jakie są możliwości? Czy mogę sobie wydrukować taką bazę kontaktów?
Proszę o pomoc i przepraszam jeżeli to dla Was lamerskie, lub powtarzające się pytanie :)
Używałem opcji szukaj ale nie znalazłem odpowiedzi.

*

Offline facet_

• 501
  • Sprzęt: SGS3
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 19, 2006, 14:48:43 »
A moze poszukaj kontaktow w m$ outlooku na PC w kontaktach , tam powinienes miec kontakty po przeprowadzeniu synchronizacji, na plycie do spv jest instalka outlooka w razie czego, pozdrawiam
PS mozesz uzyc jakiegos softu do backupu
Motorola C520 -> ... -> SPV M3000 -> HTC Touch Diamond -> Omnia -> HTC Touch HD -> HTC Touch HD2 ehhh... -> SE Xperia Arc -> SGS3

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 19, 2006, 22:05:12 »
jezeli nie chcesz outlooka to pomoze Ci to Jeyo_Mobile_Extender&Companion_v2.0_v1.1_PC, ale tak jak napisal przedmowca. kontakty masz w outlooku
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 20, 2006, 00:09:50 »
Dzięki. Oczywiście mieliście rację z ms outlookiem :) Korzystam  outlook express i tam nie zaglądałem.
A da się może te kontakty z MS Outlook wydrukować jakoś?

*

Offline copyman

• **
  • 150
  • Sprzęt: iPhone 5 , iPad 3
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 20, 2006, 22:52:21 »
Zapasowo zaznaczyłem je wszystkie (EDYCJA/Zaznacz wszystko) i potem Kopiuj i wlkeiłem do MS WORD i postało kilka stron z kontaktami - proste do wydrukowania. Pewnie można łatwiej tego dokonać , ale efekt się liczy! Co ciekawe potem można takie kontakty znów skopiować i przenieść do Outlooka!

C.

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 20, 2006, 23:46:47 »
A ja doszedłem do tego jak wydrukować. Twój sposób jakoś mi nie działa. Poprostu zaznaczyłem wszytko ctrl+a a potem prawy przycisk i jest opcja drukuj :)
Już jestem spokojny o kontakty.
Dzięki

*

Offline copyman

• **
  • 150
  • Sprzęt: iPhone 5 , iPad 3
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 21, 2006, 00:20:50 »
heh... najprostsze rzeczy przychodzą do głowy na końcu... Ale mam to jeszcze w pliku ... :-)

C.

*

Offline skibi

• **
  • 136
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 22, 2006, 07:10:11 »
C:\Documents and Settings\User\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Outlook.pst

Jest to plik odpowiedzialny za cała baze Outlooka.
Systematycznie go archiwizuję na pendrive.
Mozna nim ndpisać na przyszłość dziewiczy Outlook, lub "import" w menu tylko to co potrzeba, np. notatki.

« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 22, 2006, 07:21:46 »
a ja mam problem z wgraniem kontaktow na ppc (spv m3000) wszystko przygotowane w Outlook a podczas synchronizacji poprzez ActiveSync v4.1.0 wyskakuje blad z problemem na kompie o tresci "Program ActiveSync napotkał problem na komputerze Kod obsługi: 85010014"

dodam jeszce ze kozystam z outlooka 2003, jak myslicie jakie jest rozwiazanie tego problemu?