Jak naładować samą baterię.

• 6 Odpowiedzi
  • 2556 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jak naładować samą baterię.
« dnia: Grudzień 03, 2008, 13:56:32 »
Odpadło mi gniazdo usb i ładowania.
Po zaniesieniu do serwisu Pan ochoczo powiedział że go naprawi.
Przy odbieraniu z serwisu powiedział żeby go  oddać do lepszego serwisu bo On nie umie go zrobić ( okazało się że próbował i popalił ścieżki)
W innym serwisie powiedzieli mi że go zrobią tylkoo dopiero w przyszłym tygodniu.
Czy da się podłączyć samą baterię dio ładowarki i podładować ją np. tak z godzinkę.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: Jak naładować samą baterię.
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 03, 2008, 13:58:30 »
Niestety w Wizardzie do ładowania baterii jest potrzebny pocket bo on zarządza ładowaniem. Dlatego w FAQ możesz przeczytać żeby baterii nie rozładowywać do końca.

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=98316.0
« Ostatnia zmiana: Grudzień 03, 2008, 14:01:54 wysłana przez tomaszkap »
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline J4c0

• *
  • 56
  • Sprzęt: HTC Wizard   Toshiba G900
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 05, 2009, 19:45:21 »
@ tomaszkap nieprawda, że się nie da. Możesz popróbować starą ładowarką która ma napięcie około 5.5V i byle nie za duży prąd, 200mA powinno być górną granicą żebyś baterii nie zmarnował. no i nie za długo bo Wizard sam kończy ładowanie, w przeciwnym wypadku by był problem. Myślę że na godzinkę mógłbyś ją zostawić w takim stanie. Pamiętaj! to jest tylko porada. Wszystko robisz na własną odpowiedzialność! Pozdrawiam.

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 05, 2009, 20:46:48 »
Może się nie znam ale czy przypadkiem na allegro nie są dostępne baterie do Wizarda z ładowarkami zewnętrznymi bo widziałem całkiem sporo takich aukcji ...

*

Offline Valdrake

• 24
  • Sprzęt: HTC Wizard
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 06, 2009, 14:15:19 »
Ja yz miałem podobny problem. Kupiłem sobie ładowerke z bateria i mam. http://www.allegro.pl/item553349060_bateria_podstawka_mda_vario_mda_iv_spv_m3000_fv.html

*

Offline utak3r

• Ekspert WM
  • 1516
    • Wirtualne Zacisze utak3ra
  • Sprzęt: Samsung Ace, Raphael, Hermes, Universal i inne
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 06, 2009, 16:33:35 »
Są ładowarki, też mam taką... :)

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 07, 2009, 22:38:11 »
jeżeli ladowanie będzie sie odbywało prądem 200mAh to trzeba ładować 6,5 godziny. wszystkie baterie maja jakieś układy zabezpieczajace tylko nie wiem czy chronią przed przeładowaniem czy przed nadmiernym rozładowaniem. baterii litowych nie można rozladowaywac poniżej 2,8V bo wtedy gwałtownie spada ich  i ładować powyżej 4,2v ponieważ grozi to wybuchem. warto co jakiś czas sprawdzać napiecie na bateriach tyle ze napiecie na stykach przy telefonie rożni sie od tego bezpośrednio przy baterii.