Nie mam pojecia, nigdy w zyciu nie uzylem IrDA na Wizardzie ....
Do transmisji plików? Ja też...
Bardziej zależało mi na działającym Navii Remote - to się jednak przydaje, pomimo stosunkowo małego zasięgu IrDA w Wizardzie.
Problem rozwiązany - klubowicz maniek18 właśnie podesłał mi na priv dwa pliki z fixem, za co mu serdecznie dziękuje. Navii Remote działa, transferowania plików nigdy nie próbowałem i nie mam ochoty na rozgryzanie go akurat teraz, w każdym razie skoro NR zmienia kanały chyba cel można uznać za osiągnięty.

UPDATE: Chyba jednak trochę się pospieszyłem - wspomniane pliki wprowadziły pewną niestabilność (np. przy włączaniu BT) więc wciąż jestem otwarty na wszelkie sugestie.
Kto z obecnych używa TNT.19213 (ktoś zapewne się trafi - ROM dość popularny)? Również macie/mieliście podobne problemy?
UPDATE2: Nadale eksperymentuje z fiksem składającym się z tych dwóch plików:
RDZ_IR_Fix.cab
RDZ_IR_lang_Fix.cab
Już kilka razy próbowałem je instalować i za każdym razem muszę odtwarzać kopię systemu. Co prawda IrDA zaczyna działać (tzn. przynajmniej Navii Remote działa), ale pojawia się problem z brakiem stabilności BT - czasem podczas próby włączenie w commngr urządzenie się zawiesza - "kółko" kręci się bez końca i system nie reaguje na nic, więc w końcu trzeba restartować.
Może to dlatego, że Fix jest AFAIK przeznaczony do TNT.19199? Jeśli tak, to co mi pozostaje jeśli chciałbym mieć operatywną IrDę?
Jeśli nie będzie innego wyjścia, to mogę zostawić jak jest? Może to głupio zabrzmi, ale zostawienie tego w ten sposób niczym nie zaszkodzi, tzn. np. nie spowoduje żadnych problemów sprzętowych?