Instalacja windows 6.1 a windows 7 ultimate build 7100

• 9 Odpowiedzi
  • 1828 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Kokan

• **
  • 126
  • Sprzęt: THC TyTN II ; THC Magic ;]
Instalacja windows 6.1 a windows 7 ultimate build 7100
« dnia: Lipiec 04, 2009, 09:43:53 »
wiec sprawa wyglada nastepujaco mam w wizardzie winde 5 a chce Windows Mobile 6.1 SNN_Diamond lub Windows Mobile 6.1 pf_3.2_4MB mam wizarda z G4 i nie mam pojecia czy CID jest zdjety w tuturialu jest napisane zeby operacji zmiany softu nie przeprowadzac na viscie ale opis jest juz dosc wiekowy i moze do teraz cos sie zmienilo ;] mam windows 7 ultimate build 7100 ktory jest podobny do visty wiec tutaj jest moje pojawia sie moje pytanie  czy moge na nim stawiac system ? laczy sie z wizardem elegancko nie mial pewnych skladnikow do polaczenia ale sam je pobral z netu i zainstalowal wiec pod tym wzgledem jest bardzo dobry prosze o konkrety osoby ktore mialy realna stycznosc z moim problemem  a nie gdybanie
Zabrania się:w podpisach (bez zgody administracji) umieszczenie grafik lub tekstów - większych, niż dwukrotność popularnych userbarów - czyli odpowiednio: 700x20px (w poziomie) lub 350x40px (w pionie).

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: Instalacja windows 6.1 a windows 7 ultimate build 7100
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 04, 2009, 11:12:52 »
Musisz zrobic na XP bo pewnie nie masz tez HardSPLa wgranego.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline Kokan

• **
  • 126
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 04, 2009, 11:42:42 »
no pewnie nie  jest oprogramowanie O2 nie przeszkadzalo mi ono i nie przeszkadza ale chce sprobowac czegos nowego ;] bo nadszedl juz najwyzszy czas a caly problem w tym ze niezbyt mam ochote przechodzic na XP choc chyba bede musial gdzies na chwile postawic tylko do potrzeb reinstalacji systemu
Zabrania się:w podpisach (bez zgody administracji) umieszczenie grafik lub tekstów - większych, niż dwukrotność popularnych userbarów - czyli odpowiednio: 700x20px (w poziomie) lub 350x40px (w pionie).

*

Offline goku88

• **
  • 101
  • Wierność jest nadzieją
    • Troche stuffu na komurki i nie tylko
  • Sprzęt: HTC Mozart 7
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 04, 2009, 13:19:50 »
mozesz to zrobic na 7 ale wlacz tryb zgodnosci xp i powinno pujsc bez problemu

Hmm jesli nie umiesz to sie naumiej :)

*

Offline Kokan

• **
  • 126
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 04, 2009, 13:51:33 »
a robiles juz tak ? jesli nie to po co  piszesz farmazony ... tryb zgodnosci nie ma tu nic do rzeczy

*

Offline Ham3r

• 378
  • HTC Wizard
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 04, 2009, 13:54:52 »
Podmień drivery do flashowania na te z XP. Ja wtedy mogę flashować Blue Angela..no ale ba ma trueffs G3, a wgrywanie HardSPLa nie wiem na czym polega (nigdy takiego czegoś nie robiłem). No na wizie powinno też iść..no wiesz, zawsze masz shelltoola, jeżeli nie chcesz często zmieniać ROMu, czy tracić gwarancji (choć wątpię że ją masz).

BTW. PF 3.2 to chyba pathfinder, a to jest WM 6.0 build 18125, bodaj. Stary, ale dobry (sam niegdyś używałem)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2009, 13:56:34 wysłana przez hamer10 »

*

Offline Kokan

• **
  • 126
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 04, 2009, 18:36:37 »
Dzieki za pomoc ale jednak poswiece jedna z partycji i postawie tam XP na potrzeby wizarda bo z podmiana sterow bym sobie moze i poradzil ale nie wiem na czym to ma polegac skad wziasc etc a nie chce nikomu doopy zawracac i co chwila dopytywac sie co jak i dlaczego

*

Offline goku88

• **
  • 101
  • Wierność jest nadzieją
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 29, 2009, 08:53:18 »
jest mozliwosc wgranie romu na Windowsie 7 tylko sprawa jest trochę skomplikowana bo trzeba to robić przez wirtual PC jest tam adaptacja portów USB i trzeba sie  trochę skupić przy zmianie romu. W każdym razie ja dalem rade :D

*

Offline Kokan

• **
  • 126
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 02, 2009, 13:18:37 »
goku mozesz powiedziec cos wiecej na ten temat

*

Offline goku88

• **
  • 101
  • Wierność jest nadzieją
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 02, 2009, 19:43:11 »
no ściągasz wirtual XP ze strony MS instalujesz i uruchamiasz go zalacza ci sie wirtualny komputer z xpekiem  podlaczasz ppc do kompa czekasz aż 7mka ci go znajdzie i klikasz u Góry na pasku na napis z USB wyskoczy ci atach generic rnnids czy cos kolo tego klikasz w to i wirtualny system przejmuje port (w tym czasie realny system zainstaluje stery do wirtualnego portu USB) i w XP instalujesz active sync jak go masz na dysku to wejdź w mój komputer i będziesz miał twoje dyski wyświetlone jako dyski sieciowe znajdź i zainstaluj a póżniej to działa jak w normalnym xp
P.S. po każdym odlaczeniu lub restarcie uzadzenia podpiętego pod USB musisz kliknac w pasku USB i attach USB
i to by byl muj maly dziwny tutek :D