Ilość pamięci w SPV M3000, jakaś rada ?

• 5 Odpowiedzi
  • 703 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Październik 20, 2006, 11:45:35 »
Zastanawia mnie czy jest jakiś sposób na ilość pamięci w moim SPV, z tego co wyczytałem jest jej ok. 45 MB, dwadzieścia parę zabiera system, kalendarz i parę innych programów też kilka MB-tów. Czy jest jakiś sposób na zwiększenie ilości pamięci ? Może inny ROM z systemem jest mniej pamięciożerny. W chwili obecnej jej wystarcza, ale co będzie w przyszłości, kiedy zainstaluję tam jeszcze parę programów.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 20, 2006, 12:12:23 »
scalar
programy instaluj na karcie pamięci
w pamięci PPC tylko to co startuje na today

*

mobi_one

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 20, 2006, 13:02:46 »
marcinl
I ja tak robie, ale te programy wgrywaja swoje dll i inne takie tam do pamieci glownej, wiec jak by nie kombinowac, to i tak jej ubywa.
Bez sensu dali tej pamieci tak malo.
Jest co prawda pewnien program co moze przenosic dll do sd, ale nie wszystko wtedy dziala. (MemMaid zakladka DLL Optimizer)

scalar
sa inne romy, ktore robia ok 30MB wolnej operacyjnej, pewnie tez i mniej wgrywaja na systemowa. Ale zalecam ostroznosc z wgrywaniem nowych ROM-ow. Dobra rada marcinal jest, co by wgrywac na karte.

*

Offline Garakk

• 264
  • Sprzęt: HTC
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 20, 2006, 13:28:42 »
Zmień ROM'a na ten z 8MB pool'em ;)
Link do tematu, który Cię zainteresuje: http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=51453&start=1&postdays=0&postorder=asc&highlight=

pozdr
Currently on board (ROM): Wayfarer 2.8

*

Offline Wicked

• 829
  • Sprzęt: Acer n311 sd 2GB + toshiba g900 + nokia 5530 4GB
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 20, 2006, 19:29:21 »
Ode mnie rada - czyść raz na jakiś czas temporary intenet files, mi się w tydzień potrafi uzbierać kilka MB.

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 20, 2006, 20:41:37 »
Dzwonki znajdują się domyślnie w katalogu windows/rings, czy jest możliwość aby umieścić je gdzieś indziej, na przykład na karcie pamięci ? Drugie pytanie czy pamięć przechow. to pamięć na której instaluję programy, natomiast pamięć program to pamięć w której "siedzą" uruchomione programy ? Jeżeli tak jest to nie ma znaczenia gdzie się instaluje programy (czy na karcie, czy na pamięci przechow) bo itak w momencie uruchomienia nie zależnie od miejsca instalacji program korzysta z pamięci program.

Jeszcze jedno pytanie, czy jest możliwość ustawienia plików MP3 jako dźwięków alarmów, bardzo by mi zależało.