HTC Wizard obracanie ekranu przez kaburę

• 11 Odpowiedzi
  • 813 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ernescik

• 322
  • kto pyta nie błądzi
  • Sprzęt: HTC Kaiser
« dnia: Wrzesień 06, 2006, 08:32:56 »
Zauwazyłem dziwną przypadłość mojego Wizarada,otuż przy wyjmowaniu z kabury gdy ekran jest włączony obraca się on na kilka sekund w pozycję jak otwarta by była klawiatura.Nie mam pojęcia od czego to zależy,gdy wyjmuje z kieszeni to jest ok,próbowałem wyciągać ostrożnie bo myślałem ze poruszam szufladką od klawiatury ale nic nie pomogło.Jest to dosć denerwujące jak ktos dzwoni i szybko chce wyjać telefon by odebrać rozmowe,przez to obracanie mam kilka sekund zwłoki bo telefon rzecz jasna trochę  zwalnia pracę. Czy Wizard ma jakiś czujnik optyczny o którym nie wiem ze podczas wyjmowania w tej pozycji ekran się obraca? A moze wpływ na to mają magnesy umieszczone w futerale?
Rom: Oryginalny HTC wm6.1  PLK wer.3.29.464.0
Radio: 1.71.09.01 ; SPL 3.56 hard spl
testowałem 16 rom-ów i 9 wersji radio - zawsze wybieram oryginał
2 lata na wm6.0 wer.1.27.12.11 WWE

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 06, 2006, 08:35:48 »
kabura jest zamykana na magnes więc to "normalny" objaw
wizard ma magnetyczny czujnik
były na forum instrukcje jak sobie z tym poradzić

*

Offline ernescik

• 322
  • kto pyta nie błądzi
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 23, 2006, 00:59:11 »
Wreszcie dotarł do mnie futerał z allegro,jak widac wykonanie extra,skóra dobrej jakości,zatrzask magnetyczny dość mocny nie koliduje z wyświetlaczem w Wizardzie.
Futerał jest od sonyericssona P800 ale pasuje do Wizarda,jedyny mankament to napis "ericsson"
Podaję link do aukcji
Arrow http://www.allegro.pl/item127813467_kabura_sony_ericsson_p800_p802_p900_p908_p910_4mob.html
Czarna jest od ręki a na brązową trzeba czekac 4-5 dni ale wydaje mi się ze brązowa jest dużo ładniejsza,za niecałe 20zł z wysyłką mozna miec naprawdę niezłej jakości kaburę.

*

Offline Microsoft Warrior

• 310
  • Sprzęt: HTC BRAVO 2.1
Re: HTC Wizard obracanie ekranu przez kaburę
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 23, 2006, 10:32:41 »
Cytat: "ernescik"
Zauwazyłem dziwną przypadłość mojego Wizarada,otuż przy wyjmowaniu z kabury gdy ekran jest włączony obraca się on na kilka sekund w pozycję jak otwarta by była klawiatura.Nie mam pojęcia od czego to zależy,gdy wyjmuje z kieszeni to jest ok,próbowałem wyciągać ostrożnie bo myślałem ze poruszam szufladką od klawiatury ale nic nie pomogło.Jest to dosć denerwujące jak ktos dzwoni i szybko chce wyjać telefon by odebrać rozmowe,przez to obracanie mam kilka sekund zwłoki bo telefon rzecz jasna trochę  zwalnia pracę. Czy Wizard ma jakiś czujnik optyczny o którym nie wiem ze podczas wyjmowania w tej pozycji ekran się obraca? A moze wpływ na to mają magnesy umieszczone w futerale?

To normalne i trwa okolo 0,5 sekundy więc chyba ci to nie przeszkadza

*

Offline ernescik

• 322
  • kto pyta nie błądzi
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 23, 2006, 13:34:33 »
Oj,mnie to bardzo przeszkadzało.wyjmuje z futerału gdy ktos dzwoni a tu ekran nie w tym kierunku,instynktownie włączam "odbierz" a tu nic bo wizard jest w trakcie obracania i jest ok.1 sekundowa zwłoka.

*

• 310
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 23, 2006, 15:22:54 »
Oj,mnie to bardzo przeszkadzało.wyjmuje z futerału gdy ktos dzwoni a tu ekran nie w tym kierunku,instynktownie włączam "odbierz" a tu nic bo wizard jest w trakcie obracania i jest ok.1 sekundowa zwłoka.

Też mam wizzarda ale nie nosze go w oryginalnej kaburze tylko w takim malym skórzanym woreczku z fondo i jestem zadowolony wiec mnie problem nie dotyczy ale innego rozwiazania nie ma zeby ekran sie nie obracal przy wijmowaniu z oryginalnego pokrowca

*

Offline Fobos2050

• *
  • 99
  • Sprzęt: HP iPAQ 214
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 23, 2006, 21:04:10 »
Cytat: "Wirex"

Też mam wizzarda ale nie nosze go w oryginalnej kaburze tylko w takim malym skórzanym woreczku z fondo i jestem zadowolony wiec mnie problem nie dotyczy ale innego rozwiazania nie ma zeby ekran sie nie obracal przy wijmowaniu z oryginalnego pokrowca

To jeszcze bys powiedzial gdzie takie cudo nabyc bo chodze za takim etui i nie moge trafic. Thanks

*

• 310
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 23, 2006, 21:26:05 »
Cytat: "n00b"
Cytat: "Wirex"

To jeszcze bys powiedzial gdzie takie cudo nabyc bo chodze za takim etui i nie moge trafic. Thanks

Allegro (nie podam sprzedawcy bo to by byla reklama)
A tak w ogóle to poszukaj

*

Offline klabton

• 442
  • HTC Touch Pro
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 24, 2006, 00:51:59 »
Ja rozwiązałemvtem problem w dość prozaiczny sposob. Wystarczy przyzwyczaic się do noszenia wizarda wyświetlaczem do wewnątrz, góra po prawej stronie. Przy takim układzie, nie występuje u mnie to zjawisko ;]
ROMeOS 1.60.2 <-- super stabilność.

« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 24, 2006, 15:01:51 »
Bo taka jest prawidłowa pozycja wizarda w etui - wyświetlaczem do środka panowie....
Wystarczy zwrócić uwagę na paski które są po bokach - tylko w takiej pozycji daje się prawidłowo włożyć słuchawki do gniazda wizarda. W pozycji nieprawidłowiej - czyli wyświetlaczem do zewnątrz - paski zasłaniają gniazdo słuchawkowe.

*

• 310
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 24, 2006, 15:09:34 »
Cytat: "sen_soltysa"
Bo taka jest prawidłowa pozycja wizarda w etui - wyświetlaczem do środka panowie....
Wystarczy zwrócić uwagę na paski które są po bokach - tylko w takiej pozycji daje się prawidłowo włożyć słuchawki do gniazda wizarda. W pozycji nieprawidłowiej - czyli wyświetlaczem do zewnątrz - paski zasłaniają gniazdo słuchawkowe.

Być może ale czy nasza dyskusja nie schodzi na niewłaściwy tor? Ułżenie wizarda w kaburze nie wydaje mi się tematem do inteligentnej dyskusji. Myślę że problem ułożenia wizarda został rozwiązany i temat jest zakończony. Nie wdawajmy sie w polemizowanie

« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 24, 2006, 15:30:42 »
To ty się wdajewsz w polemizowanie, bo wydaje mi się że mój post już zakończył dyskucję...