Problem z instalowaniem programow:(

• 9 Odpowiedzi
  • 534 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z instalowaniem programow:(
« dnia: Marzec 08, 2008, 11:03:31 »
Witam . problem  dotyczy  plikow cab... mianowicie: odpalajac instalator na tel pojawia sie napis " Nie mozna zainstalowac (nazwa programu" i  prosi  o wskazanie innej lokalizacji . telefon  widzi  karte i  programy  na niej zainstalowane dzialaja bez problemu ale jesli  chce cos nowego  zainstalowac na karcie lub  nawet na pamieci  telefonu wywala ten napis:/ robilem hard reset i  przez jakies 3 dni  normalnie mi  sie wszystko instalowalo a teraz nic:( zastanawialem  sie nad antywirusem ktory  mam  zainstalowany bo jest tam opcja monitor plikow i  jest aktywna wylaczalem  go  i  probowalem  instalowac bez antywirusa i  nic... nie chce usuwac go  z telefonu  bo  czesto  korzystam  z neta na tel w szkole i boje sie ze go  zainfekuje... i  jedno pytanie dotyczace wirusow.. co  sie stanie jak zainfekuje system?? zmiana romu??

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: Problem z instalowaniem programow:(
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 08, 2008, 11:26:34 »
Antywirusa a po co? Chyba jeszcze nikt nie widzial wirusa na WM :) Odpusc sobie AV nie dosc ze nic nie daje, to jeszcze spowalnia i tak juz wolnego Wizarda.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 08, 2008, 11:29:12 »
zauwazylem  tez ze w ustawieniach -> dodaj usun  programy nie wyswietla sie lista zainstalowanych  programow:/

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 08, 2008, 11:30:26 »
zauwazylem  tez ze w ustawieniach -> dodaj usun  programy nie wyswietla sie lista zainstalowanych  programow:/

A pod AS sie wyswietla?

Jezeli nie, to chyba czeka Cie HR i na prawde odpusc sobie tego AV

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 08, 2008, 13:20:20 »
zrobilem  hr ale przed nim  sprawdzalem w as i  lista programow wyswietlila sie dosc dluga . zaznaczylem  tego  antywirusa dalem  usun  ale usunal  sie tylko  z listy programow :/ zostal  na telefonie bez zmian .teraz po  hr wszystko jest jak powinno(programy  normalnie sie instaluja) i  jak narazie rezygnuje z av dzieki  za porady:D

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 08, 2008, 14:23:07 »
hehehe... i  nadal  to  samo:/ zresetowalem  tel po  tym wszystkim  i  ten  sam  problem;/ lista programow jest pusta.. a instalacja znika.. tzn uruchamiajac caba pojawia sie to pierwsze okno instalacyjne i  znika jak  nic by  nie bylo instalowane:/  najgorszym  wrogom  tego  nie zycze:/  :mad: mysle teraz nad zmiana romu:/ bo  to  chyba najlepsze rozwiazanie

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 08, 2008, 14:25:09 »
Czyli ktorys program miesz... zrob jeszcze raz HR i sprawdzaj po kazdym programie ktory instalujesz... Ktorys program prawdopodobnie cos wysypuje w systemie.

« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 08, 2008, 14:34:06 »
byc moze masz racje ..lub robie jeden  blad:/ mam  karte 2gb i ok 50 mb zainstalowanych programow na niej  po hr kopiuje skóty  do menu  start i  odpalam ... pojawia sie pytanie czy  otworzyc plik i  otwiera sie kilka programow normalnie a kilka musze jeszcze raz instalowac (brakuje jakis plikow od tych  programow w systemie) zrobie jeszcze tak ,ze wazne dane z karty skopiuje na kompa a karte sformatuje i  od nowa kazdy  program  bede instalowal:D

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 08, 2008, 14:48:59 »
dokladnie, i po kazdym programie sprawdzaj czy wszystko jest ok, wtedy trafisz na tem ktory wysadza system...

« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 08, 2008, 19:01:29 »
udało  sie:D pol dnia sie z tym  meczylem  ale mam juz spokój:D wydaje mi  sie ze ktorys z programow na karcie robil problem teraz zainstlowalem  prawie wszystkie ktore byly  i bez problemu  wszystko  dziala i  po zrobieniu hr zrobilem sr i nie mam  tez nic z orange :proud: dzieki za pomoc:D mam  nadzieje ze ten post  moze innym  pomoc:D  temat do  zamkniecia