Hot piksel w M3000

• 5 Odpowiedzi
  • 733 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Hot piksel w M3000
« dnia: Styczeń 07, 2007, 00:51:22 »
Witam stała się rzecz straszna na ekranie mojego SPV w górnej jego połowie  wyskoczył mi Hot piksel świeci się cały czas na zielono .Dodam ze telefon jest szanowany nie upadł mi nigdzie na wyświetlasz ani nic w tym stylu porostu sam pojawił się:(. czy da się coś z tym zrobić :( czy wyświetlacz jest do wymiany :(

*

Offline Kusiu

• 3968
Hot piksel w M3000
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 07, 2007, 00:54:24 »
Na forum tego typu wątków już trochę było. Jeden piksel tego typu to nie jest jakiś wielki powód do zmartwień (pomijam kwestię estetyki), nie oznacza to, że wkrótce pojawi się ich więcej i ekran odmówi posłuszeństwa.

Hot piksel w M3000
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 07, 2007, 01:12:07 »
Mam złe wspomnienia jeśli chodzi o takie sprawy (1000 zł w plecy) z monitorem LCD   :( i tak z ciekawości zapytam czy jest to dosyć częsty problem w SPV czy ja po prostu zle trafiłem znowu

Hot piksel w M3000
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 07, 2007, 12:13:30 »
chyba źle trafiłeś poprostu - ja mam swego Wizarda już ok roku i raczej zdarzyło mu się kilka upadków, dodatkowo teraz już noszę go bez pokrowca - bo i tak lakier się łuszczy - i z ekranem jest wszystko cacy.

*

Offline --Lukas--

• **
  • 182
    • Tapety Flash
  • Sprzęt: Samsung i8000, MDA II, SE K770i
Hot piksel w M3000
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 07, 2007, 12:41:02 »
Mozesz sprobowac (na wlasna odpowiedzialnosc!) lekko przycisnac ekran w tym miejscu (ale mocniej niz normalne tapniecie). Ja tak mialem w moim MDA, ze jak przycisnalem ekran w jednym miejscu do wyskoczyl zapalony pixel, ale gdy nacisnalem drugi raz to zniknal. Gdy nacisnam w to miejsce to czasami sie zapala, a gdy puszczam to gasnie. Jednak czasami zapala sie na stale i musze wtedy ponownie podociskac ekran az znowu zgasnie.

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
Hot piksel w M3000
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 07, 2007, 12:46:10 »
Hejka
Powtórzę, to co pisałem już kiedyś w podobnym wątku. Swego czasu też znikąd pojawiły mi się Hotpixele, tylko, że cały pasek (zdjęcia tutai i tutaj). Udało mi się go usunąć dzięki małemu programowi opisywanemu kiedyś na głównej stronie PDAclub - http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=11294.
Myślę, że możesz spróbować - chyba nie masz nic do stracenia.
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray