Horror z kontaktami w M3000

• 14 Odpowiedzi
  • 991 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Październik 15, 2006, 15:14:52 »
Ludzie.To jakiś horror z archiwizacją kontaktów.Dlaczego ci PIIIII z Microsoftu wymyślili po.....ny sposób synchronizacji kontatków z PC.Przecież wymuszają na mnie żeby instalował ich ch...ego Outlook 2000, z którym i tak się nie da zsynchronizować kontaktów bo wyskakuje błąd "Nie można wykonać synchro przy urzyciu bierzącego profilu, ponieważ...itd." Dlaczego nie można poprostu tych kontatków przegrać na karte SIM, albo do pliku tekstowego. Co za debile siędzą w tym Microsyfcie.... Ludzie. Jak uratować kontakty, bo muszę zrobiź format M3000. Za pomoc serdecznie dziękuje.

*

mobi_one

« Odpowiedź #1 dnia: Październik 15, 2006, 15:21:15 »
Ja olalem outluka i uzywam SPB Backup do wykonania kopi, pozniej po formacie odzyskuje dane z calego pima i po klopocie

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 15, 2006, 15:24:24 »
Właśnie jest kłopot.Nie chodzi mi o pełny bakap bo ten program mi również zbakapuje śmieci, których właśnie chce się pozbyć.  Po to robię przecież format, by wyczyścić rejestr itd.

*

mobi_one

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 15, 2006, 15:32:42 »
a jak bys zrozumial co napisalem, to bys wiedzial, ze mozna TYLKO dane z pima odzyskac, a smieci zostawic w spokoju
malo tego mozesz tylko zbekapowac dane pima i olac smieci
wlacz zwoje w tym czyms co ci zatyka szyje, co by woda do srodka sie nie dostala

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 15, 2006, 16:00:10 »
Ok.Spokojnie.Dopiero teraz dowiedziałem się co to jest PIM :) Bez nerów.

*

Offline Reptil3

• 695
  • Dell x50v, HTC Wizard
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 15, 2006, 16:21:41 »
Czemu używasz Outlooka 2000, skoro nowszego dostałeś z wizardem?
Swoją drogą dziwny masz błąd. Niby podobny występował u mnie, kiedy sobie vistę zainstalowałem, ale mimo tego ładnie się wszystko synchronizowało.

*

Offline Wicked

• 829
  • Sprzęt: Acer n311 sd 2GB + toshiba g900 + nokia 5530 4GB
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 15, 2006, 17:44:19 »
Cytat: "mobi_one"
Ja olalem outluka i uzywam SPB Backup do wykonania kopi, pozniej po formacie odzyskuje dane z calego pima i po klopocie

Też olałem outlooka, szczególnie, że do niczego mi niepotrzebny, a tylko po to, żeby archiwizować kontakty nie będę sobie śmiecił na dysku. Spb backup załatwia to świetnie. Z drugiej strony nie rozumiem, czemu wyrzucono opcję backup w AS, czyżby programiści z m$ uważali, że skoro już nic się nie traci po wyładowaniu baterii (co mi się i tak nigdy nie zdarzyło) to nikt już nie doświadcza hard resetów?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Re: Horror z kontaktami w M3000
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 15, 2006, 17:55:02 »
Cytat: "hubi10"
Dlaczego nie można poprostu tych kontatków przegrać na karte SIM.

A jak sobie wyobrazasz przegranie na karte sim np. 300 kontaktow gdzie w kazdym sa min. 2 numery tel a czesto wiecej, adresy domowy, do firmy, email, notatki ... ciakawe jak mialby to pomiescic sim z np 250 pozycjami gdzie masz dwa pola po kilkanascie znakow kazde. bardzo czesto na simie sie nie miesci pelne imie i nazwisko a gdzie cala reszte chcesz upchnac. Co do outlooka to nie uwazam tego za glupi pomysl dlatego, ze dzieki niemu od paru lad przenosze sobie bez problemu ksiazke i kalendarz miedzy telefonami ktore w miedzy czasie mialem (siemensy, nokie i teraz PPC)
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #8 dnia: Październik 15, 2006, 18:12:57 »
No dobra.Tylko że ja akurat nie mam więcej niz 250 kontaktów i używam tylko imie nazwisko i numer telefonu.A karta sim jest jednak często przenoszona między telefonami.Powinna być możliwość przenoszenia choćby podstawowych danych z kontaktów na karte sim. A co do Outlooka to jest to typowe wymuszenie używania Outlooka co mnie denerwuje. Na szczęście sprawdził się SPB backup za co dziękuję mobi_one'mu.

« Odpowiedź #9 dnia: Październik 15, 2006, 18:42:04 »
Trzeba czekać na aku 3.2 lub montować to które zintegrował ell (powiedzmy jeszcze nie doskonałe) Tam mamy dostęp do karty sim.
Również uważam za bezsens nie wykorzystanie jej możliwości a za kategoryczny błąd apsolutny brak dostępu do niej.

*

mobi_one

« Odpowiedź #10 dnia: Październik 15, 2006, 19:39:25 »
Dla mnie tez to bylo dziwne, ze M$ nie dal funkcji kopii w AS.
Mialem poprzednio p800 z symbianem i to bylo na pokladzie.
Jeszcze jedna rzecz mnie zdziwila, ze nie mozna wyeksportowac kontaktow i wydarzen w formacie vcard, co na symbianie jest norma i mozna sobie w latwy sposob przenosic dane miedzy kartami sim.
I zeby miec w wizardzie kontakty z p800 uzylem outluka.

*

Offline klabton

• 442
  • HTC Touch Pro
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 15, 2006, 20:26:47 »
No to Hubi, może powinieneś skorzystać z serwera exchangeowego. Wrzuć tam te swoje kontakty. W każdej sytuacji będziesz mógł je synchronizować z pocketem.

http://pdaclub.pl/view.php?news_id=11547#26919

U mnie działa :)
W każdej chwili dostęp przez przeglądarkę lub z pocketa. I za free nie licząc pakietów GPRS ;)

Pozdrawiam
ROMeOS 1.60.2 <-- super stabilność.

*

mobi_one

« Odpowiedź #12 dnia: Październik 16, 2006, 12:56:01 »

« Odpowiedź #13 dnia: Październik 16, 2006, 22:32:31 »
ja naprzyklad do backupu kontaktow (i esek) uzywam JEYO ... polecam...

*

Offline kp

• *
  • 63
  • Sprzęt: TP
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 17, 2006, 19:45:56 »
NIe wiem po co AKU 3.2. Przecież jak się wejdzie w kontakt, to można nacisnąć go rysikiem i jest opcja save to SIM. Jeśli jest tak jak kolega wcześniej wspomniał, że ma mało kontaktów to może je zapisać na SIMIe. Przy większej ilości już jest kłopot, bo nie można kilku na raz tylko pojedyńczo i trzeba zmieniać w niektórych wypadkach nazwy (skracać lub wyrzucać polskie znaki), bo SIM nie łyka.