Dane Nokia 9300 Communikator -> HTC Wizard

• 20 Odpowiedzi
  • 1208 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Marzec 08, 2007, 13:27:42 »
Witam! Mam pytanie JAK NAJSZYBCIEJ przenieść dane z Nokia 9300 Communikator do HTC Wizard - chodzi mi wyłącznie o KONTAKTY. Mam je w Nokii zapisane w telefonie (nie na karcie bo jest ich około 500). Niestety mam jakieś problemy żeby połączyć się kablowo Nokia -> PC stacjonarny. W domu mam laptopa (ale nie chodzi na nim ActivSync od 4.0 w górę :( ) i tym samym złącze na podczerwień więc może w ten sposób? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie - nie jestem może bardzo wprawnym userem ale jakoś dałbym radę gdyby ktoś coś zasugerował! Stacjonarny PC łączy się z HTC bez problemów!

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 08, 2007, 13:45:57 »
Extremer

najprostszy i najszybszy sposob to synchronizacja z M$ Outlook i wtedy idzie bez problemu, inny sposob pojedynczo przez BT/IrDA
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 08, 2007, 14:18:29 »
Pojedyńczo to raczej nie wchodzi w grę bo tak jak pisałem mam około 500 kontaktów! Problem polega na tym, że mam problemy z Nokią - nie chce mi się łączyć z komputerem ...

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 08, 2007, 14:24:00 »
Extremer

No innych pomysłów nie ma, i chyba nie bedzie, chyba musisz popracowac nad tym, zeby jednak zmusisc ja do współpracy z blaszakiem.

*

mobi_one

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 08, 2007, 14:50:21 »
a masz mozliwosc zapisania ich na nokii w pliku csv?

*

Offline literat

• 428
  • Sprzęt: Obecnie na etapie poszukiwań
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 08, 2007, 14:55:23 »
Próbowałeś z najnowszym PS Suite ??? Wszystkie połączenia próbowałeś (BT IrDA USB) ??

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 09, 2007, 09:49:59 »
Próbowałem ale jakoś nic nie odpala! Udało mi się jedynie wyeksportować kontakty do pliku *.wab ! Mogę je co prawda teraz otworzyć w Outlook Express ale zwykły Outlook za nic nie chce ich przyjąć! JAK zatem możnaby plik *.wab przetransportować do kontaktów w Wizardzie???

*

mobi_one

« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 09, 2007, 10:03:55 »
jest na to od pytki sposobow, wystarczy tylko otworzyc Outlooka i zobaczyc opcje importu.

« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 09, 2007, 10:09:45 »
Zrobiłem to, a jakże! Ale opcja importu INE WIDZI książki zapisanej w pliku *.WAB !!!  :terrified:

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 09, 2007, 10:22:57 »
Extremer

To zaimportuj do zwyklego outlooka po czym duzy outlook bez problemu powinien sobie wciagnac kontakty z expressa.

« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 09, 2007, 10:24:03 »
Udało się obejśc jednak wszystkie problemy! Wyszło tak ... wyeksportowany *.wab wczytałem do Outlook Express tworząc nowe konto by w kontaktach mieć tylko to co wyszło z telefonu! Uruchamiając przy tak załączonym Expresie zwykły Outlook zaimportowałem książkę "z innego programu" wskazując Expressa uruchomionego w tle - ZADZIAŁAŁO! Kontakty przeszły do Outlooka, a z tym zsychronizowałem Wizarda i pojawiły się w Czarodzieju!  :D  Dzięki za pomoc i pozdr!

P.S. Czy są do Wizarda jakieś INNE "nakładki" na telefon - lepiej wyglądające niż standardowy w Czarodzieju???

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 09, 2007, 10:25:22 »
Extremer

Tak, poszukaj na forum dialpad

*

Offline Ibanezq

• 729
  • Sprzęt: HTC Sensation XE with Beats srałdio ;)
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 09, 2007, 15:44:17 »
Cytat: "Extremer"
Udało się obejśc jednak wszystkie problemy! Wyszło tak ... wyeksportowany *.wab wczytałem do Outlook Express tworząc nowe konto by w kontaktach mieć tylko to co wyszło z telefonu! Uruchamiając przy tak załączonym Expresie zwykły Outlook zaimportowałem książkę "z innego programu" wskazując Expressa uruchomionego w tle - ZADZIAŁAŁO! Kontakty przeszły do Outlooka, a z tym zsychronizowałem Wizarda i pojawiły się w Czarodzieju!  :D  Dzięki za pomoc i pozdr!

P.S. Czy są do Wizarda jakieś INNE "nakładki" na telefon - lepiej wyglądające niż standardowy w Czarodzieju???

Jest tego od groma. Poszukaj w archiwum i w dziale Download.
PDA: Palm V -> iPAQ 3760 -> HTC Wizard -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> HTC Sensation XE
GSM: Siemens C25 -> Nokia 5110 -> Nokia 6210 -> Nokia 6310 -> Siemens C35i -> Siemens S65 -> Nokia 6650

« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 09, 2007, 18:17:44 »
Poszukawszy i znalazłwszy!  :)  Ale jeszcze kilka pytań jeśli można ...

1. jak spowodować by w KONTAKTACH dane były wyświetlane jako Jan Kowalski, a nie Kowaliski, Jan ??? Za cholerę nie udało mi się znaleźć takiej opcji choć szukałem czas jakiś?

2. czy można zmienić sygnał nadchodzących smsów? ten który zastałem jest za cichy i za krótki, a też nie udało mi się odszukać takiej opcji!

3. na razie to tyle bo wicej nie pamiętam ...

*

Offline Ibanezq

• 729
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 09, 2007, 18:32:07 »
Ad.1 To chyba z poziomy pecetowego Outlooka sie ustawia, ale nie jestem w 100% pewien.

Ad2. Wrzucasz wave w katalog \windows
Mam sygnał Nokiowy SMS jak chcesz - jest na mojej www.
PDA: Palm V -> iPAQ 3760 -> HTC Wizard -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> HTC Sensation XE
GSM: Siemens C25 -> Nokia 5110 -> Nokia 6210 -> Nokia 6310 -> Siemens C35i -> Siemens S65 -> Nokia 6650

*

mobi_one

« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 09, 2007, 18:49:26 »
Extremer
ad1 mozna, szukaj tweakow
ad2 mozna > ustawienia telefonu
ad3 najpierw zapoznaj sie z forum, znajdziesz duzo odpowiedzi, a nam zaoszczedzisz szukania :)
btw
oprocz tego ze masz Vario masz tez spvm3000 oraz wizarda, to powinno ci pomoc w poruszaniu sie na forum

« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 10, 2007, 08:19:50 »
Z Outlooka nie da rady - przstawiałem tam wszystko co możliwe i choć w Outlooku wyglądało tak jak chciałem po synchronizacji znowy było nazwisko, imię  :(  Tweakow przeszukałem już sporo ale nie dałem rady ... może ktoś to sam zdziełał???

P.S. Ibanezq - chętnie ściągnąłbym sygnał Nokia SMS, ale nie podałeś pełnego adresu strony!  :surprised: - JUŻ SIĘ ODNALAZŁEM stąd ten EDIT

P.S. 2 Może podpowiecie gdzie można znaleźć strony typu "dzwonki / dźwięki" dla Wizarda?

*

Offline Ibanezq

• 729
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 10, 2007, 12:42:22 »
Z Outlooka nie da rady - przstawiałem tam wszystko co możliwe i choć w Outlooku wyglądało tak jak chciałem po synchronizacji znowy było nazwisko, imię  :(  Tweakow przeszukałem już sporo ale nie dałem rady ... może ktoś to sam zdziełał???

P.S. Ibanezq - chętnie ściągnąłbym sygnał Nokia SMS, ale nie podałeś pełnego adresu strony!  :surprised: - JUŻ SIĘ ODNALAZŁEM stąd ten EDIT

P.S. 2 Może podpowiecie gdzie można znaleźć strony typu "dzwonki / dźwięki" dla Wizarda?

Przecież jest podane moje www w profilu ;)

« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 10, 2007, 12:50:03 »
Tam też go właśnie znalazłem stąd mój wytłuszczony dopis do w/w posta o ogarnięciu!  :)  A OT ... Twój FAQ (czy też może "lista przykazań") mnie powaliła :terrified:  Jestem pod wrażeniem  :))

*

Offline Ibanezq

• 729
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 10, 2007, 13:07:03 »
Tam też go właśnie znalazłem stąd mój wytłuszczony dopis do w/w posta o ogarnięciu!  :)  A OT ... Twój FAQ (czy też może "lista przykazań") mnie powaliła :terrified:  Jestem pod wrażeniem  :))

:]

*

Offline Mcgiver

• 382
    • http://www.Maxi-PDA.prv.pl
  • Sprzęt: Acer N311 WM6.1
« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 10, 2007, 19:12:28 »
Witam!
A ja to robie tak z moja N6630 i Acer N311:

W Nokii zaznaczam wszystkie kontakty i wysyłam razem przez BT.
Zaczyna przygotowywać wizytówkę i wysyła.

W Acer N311 odpalam BT i zatwierdzam odbiór wizytówek!

Po tej czynności za jednym zamachem mam WSZYSTKIE kontakty z N6630 w N311.

Może też u ciebie tak pójdzie!
Pozdrawiam
Polecam: